מה דעתכם? אפשר לאמן בלי "מגרש"?

צהלולים

New member
מה דעתכם? אפשר לאמן בלי "מגרש"?

אסביר למה הכוונה: יש לי מאומנת נפלאה, אינטיליגנטית ומקסימה ויפה. האימון רק בתחילתו. הבעיה האימונית היא "שדון" שנכנס בה בכל פעם שהיא מרגישה שמעליבים אותה, וגורם לה להתפרצויות זעם, ואחריהם הלקאה עצמית קשה. דיברנו על הצורך הגדול שלה באהבה ובאישור שהיא "שווה" (אהבה עצמית ושל הסובבים אותה), ועל הפירוש שלה לאירועים שגורם לרגש הזה (עלבון) ועל םירושים אחרים שניתן לתת לסיטואציות האלה... דיברנו על זה שהתקופות האלה מתרחשות בעיקר במצבים ספציפיים - כשהיא בעמדת פיקוד (מנהלת, מדריכה וכו'), כשהיא עם בנזוג, וכו'. הבעיה היא... שכבר כמה שבועות (לפחות) לא היתה לה התפרצות כזו, היות ובחודשים האחרונים, היא נמצאת במצב "נקי" ושקט יחסית. אז על מה נעבוד? האם באמת אין מגרש? האם ניתן ליצור מגרש? והאם באין מגרש, אין אימון? (השאלות קצת פילוסופיות אבל אנא נסו לקשור את התשובות לאימון הספציפי הזה... המאומנת מאד מלאת מוטיבציה, ויהיה לי מאד חבל לגנוז אותו). תודה

אם היא הגיעה לאימון

אז כנראה שהיא מרגישה שהיא רוצה משהו ושזה מתאים לה ככה. אפשר תמיד להתקדם באהבה עצמית... גם אם אין דרמות רגשיות בחיי, יש תמיד לאן להתקדם בתחום הזה. המגרש הוא החיים שלה. גם אם אין במגרש כרגע כדורי טניס (= משל לכאב רגשי) אפשר להמשיך לטפח את המגרש, לשתול שם צמחים מסביב, לנקות את הרצפה, להגדיל אתה מגרש, וכדומה....

צהלולים

New member
תודה, מיכל. ../images/Emo140.gif אבל אז -

איך אפשר למצוא מטרה אימונית "מדידה"? ...

כיוונים למטרות

- האהבה העצמית שלי התגברה - אני מרגישה שלמה יותר עם עצמי - אני אוהבת את עצמי ומעריכה את עצמי בכל מצב - אני אוהבת את עצמי ומרגישה שלמה בכל תקשורת

האלי

New member
רסטימולציה

התפרצויות כמו אלו שאת מתארת נובעות מפגיעה של מישהו או משהו בנקודה רגישה "לחצן הפעלה" שמקפיץ את המאומנת על ידך לתגובה לא רצויה ולא נשלטת. יכול להיות שבתקופה האחרונה אותו "לחצן" פחות רגיש לה מסיבות כאלו או אחרות. את יכולה בשיחה מושכלת לחשוף לעיניה את מציאותו של אותו "לחצן" להביא אותה לראות כיצד הוא גורם לה להגיב תגובה אוטומאטית ולהנחות אותה כיצד להתאמן בהקטנת הרגישות של המקום הפגוע הזה אולי אפילו עד לריפויו המוחלט. דווקא תקופה שקטה ורגועה יותר מתאימה לעבודה מהסוג הזה. עבודה שדורשת תעצומות נפש שלא תמיד פנויות כשהמאומנת בתוך סערת רגשות.

צהלולים

New member
תודה! ../images/Emo13.gif דיברנו על ה"לחצן". אבל...

איך מתרגלים את זה (איך מתאמנים) אם אין CASE להתאמן עליו? (אפשר להתאמן "אחורה"? לא נראה לי?)

tlingit

New member
מצטרפת לדיון עם מחשבות

אני מסכימה עם האלי מאד, לגבי הייתרון של תקופה שקטה כזו. זמן "שקט" יכול לאפשר גם לה להרגיש ריחוק מהתחושות הקשות שהיא חווה תוך מעשה כך שהיא פחות "חיה" את הדרמה של הדברים ויכולה יותר לעבוד על הדברים ועל תובנות. למה את מתכוונת כשאת אומרת שלא נראה לך שאפשר להתאמן אחורה? האם שיחה על מקרים/אירועים שהיו בעבר לא יכולה לאפשר מחקר לגבי ההתנהגות שמפריעה לה? אולי אפשר לנצל את ה"מרחק" לחקור השתלשלות אירועים שהיו, לנסות כיווני הבנה נוספים של מה שהיה, למצא אם יש דברים משותפים למספר אירועים, לנסות לחשוב מה אפשר לעשות אחרת בעתיד מול מצבים דומים, ואז כשהדברים יקרו, לבחון מול התכנון ולשפר. עוד מפתח שאולי יכול לעזור הוא עניין ההלקאה העצמית: מהיכרותי עם ענייני ההלקאה העצמית ואנשים המחוברים אליה, היא לא נגמרת כשהאירוע נגמר, אנשים יכולים לסחוב איתם הלקאה עצמית שנים אחרי מעשה ולהרגיש רע בגלל מה שהיה/איך שהתנהגו באירוע מסויים. אולי שיחה שתתחבר לעניין הזה תיתן לכן את הפתח להתקדמות

צהלולים

New member
../images/Emo140.gif בעניין ה"לא להתאמן אחורה" אני

מתוונת, שבהחלט פשר לנתח אחורה, לבדוק מה היתה הפרדיגמה, איך היא התנהגה ולמה - אבל אח"כ, כי להשיג שינוי תפיסתי והתנהגותי, צריך איזשהו אירו להתאמן עליו... איזשהו SETTING של "כאן ועכשיו" ואת זה אין לנו. מתחברת מאד לעניין ה"תקופה השקטה" (תודה גם לך האלי...) אבל עדיין בתהייה, האם ללא מגרש של HERE AND NOW אפשר באמת לבצע אימון?

האלי

New member
מגרש HERE AND NOW

אם שמת לב צהלולים, הכותרת של הודעתי הקודמת היתה "רסטימולציה". את ה"מגרש" אפשר לייצר באופן יזום על ידי גירוי מכוון של "לחצן הפעלה" . אחרי שזיהית "לחצן הפעלה" ש"מקפיץ" את המאומנת על ידך, את יכולה לגרות אותו במכוון בעת פגישת האימון. תוך שאת מראה למאומנת על ידך דרכים שבהן היא יכולה להגיב באופן שיביא לה תועלת רבה יותר. כאשר את עושה זאת בתקופה רגועה קרוב לוודאי שתהיה למאומנת על ידך יותר פניות להתמודד עם הגירוי הזה ולהפיק תובנות מהתהליך. אם תנסי להעמיס גירויים נוספים על מערכת עמוסה את עלולה לאבד את אמונה של המאומנת על ידך.

למעלה