מה דעתכם בנתיים על השינויים שעושה פורד?

MapleLeaf8

New member
Most of it are small steps in the right direction

Most of the economy related issues reduce the role of government which is almost always a good thing.
The big outlier is the sex-ed curriculum, which shows his duplicity. Government shouldn't dictate any curriculum.

עצוב

מי שעני עכשיו יהיה עני יותר.
הגעתי לקנדה לא כדי לחיות בארה"ב
חבל שעובדים זמניי לא זכאים לאותו שכר שעתי כמו קבועים, חבל שאם מתבטלת משמרת עד שלוש שעת מתחילתה העובד לא יהיה זכאי לשום פיצוי ועוד יחוייב להגיע מייד ובהתראה קצרה למשמרת אם מתבקש, חבל שלעובדים לא תהיה זכות לימי מחלה או ימי אבל, גם לא בתשלום

גם אני חושבת שזה עצוב

אני חושבת שגם הקפטיליזם פשט את הרגל
כן צריך רגולציה, וכן צריך חוקים סוציאלים
וכן צריך לעזור לחלשים
מצב העובדים רע ביותר, אנשים עובדים ועדין עניים
הפגיעה של פורד , לא תפגע בעובדי המדינה המאוגדים, אלא באותם עובדי קבלן
שהם מביאים כדי שיעשו את העבודה שלהם
כשנכנסים לוולמארט ורואים איך הקופאיות מוחלפות במכונה.....ואנחנו פתאום "עובדים" בשביל וולמארט...כי אנחנו עושים את החשבון בעצמינו ואח"כ משלמים....אז זה עצוב. וולמארט מרוויחה עכשיו יותר, אז אני שמחה שהם חייבים לשלם שכר מינימום גבוה יותר לעובדים.
היום כל אחד נאלץ להיות עצמאי....ראו נהגי הובר למשל....הרבה אנשים עושים את זה ,כי אין להם ברירה....דיברתי עם כמה....בשבילם זו השלמת הכנסה....כי המשכורות לא מספיקות

CANADA101010

New member
respect people with different skin colors

מאד נכון ועצוב. אני חש את אותה אמפטיות לעובדי וולמארט ועובדי קבלן רבים
ונראה שחלוקת העוגה הלאומית "מתוקה" הרבה יותר לעובדי מדינה ו\או קבוצות לחץ מאוגדות (נאמר - מחזק). הבעייה בכל העולם היא אוכלוסיה רבה אשר לפעמים ניתן להשוות לנוסעי אוטובוס הצועקים לנהג סגור את הדלת - אנו כבר באטובוס. לפני מספר ימים הגעתי לפלזה אשר עקב שיפוצים חצי מהחנייה "נעלמה" הלחץ של הנהגים היה ניכר ולא היה נעים. משרות רבות נעו מצפון אמריקה למזרח שם מליארדים חיו מדולר ליום (לדוגמא) רבים במזרח מצאו עבודה והכנסתם איפשרה להם לחיות קצת יותר טוב. האמריקאים נותנים תלושי מזון (לא כסף לאלכוהול) כמטריה נגד רעב. האם צריך להיות גלובליסט? כל אחד יענה לעצמו. ולחזור לפורד - הוא הבטיח לקבלנים לבנות בחגורה הירוקה וזה נראה לי חשוב יותר הוראת חלקי הגוף בשמם כן או לא לתלמידים צעירים.
מה שיותר חשוב לתלמידים אלו הוא:
In Grade 3, it teaches children that differences make people unique and to respect people with different skin colors, physical abilities, cultural values, gender identities, sexual orientations and so on.

WildWest

New member
קנדה = קפיטלזם עם הטבות

אני עובד בבית חולים באלברטה, יש לנו איגוד, ועדיין התנאים בישראל היו יותר טובים מאשר כאן.
אין כאן חדר אוכל לעובדים, אין הסעות, ההפרשה לפנסיה של המעסיק הממשלתי נמוכה לאין שיעור ממה שהמעסיק הממשלתי מפריש בארץ.
אין קופת חולים.
אין הבטחת הכנסה.
ביטוחים מאוד יקרים (חיים, משכנתא, רכב).
חוסר אדיבות בכבישים (כן כן, בקלגרי!)
ויש עוד הרבה דברים שאין.
&nbsp
בקיצור, מאכזב טיפה.
&nbsp
הכל כמובן מהתנסות אישית שלי.

אתה מחזק את דברי

אם זה המצב אצלך, תחשוב מה המצב של עובד ללא איגוד
במקום העבודה שלי , ישנם כמחצית מהעובדים שהם עובדים דרך חברת כוח אדם
משכורות נמוכות, ימי חופשה מינימלים - אם בכלל, אין הפרשות מעבר למה שהחוק מחייב.
בגלל זה צריך חוק שייחייב את המעסיק לשלם הפרשות לפנסיה, כמו בישראל.
בכלל - כל הסיפור הזה של חברות כוח אדם- צריך להוציא מחוץ לחוק.
סרסורי עבדים- החברה משלמת לחברת כוח האדם במקום לעובד,(והיא משלמת הרבה כסף.....למה?) כי זה משתלם לה. אין יחסי עובד מעביד.
אנשים שם עובדים ככה שנים.....למה? ....כי יש פחות ופחות מקומות עבודה.....ומשלמים פחות ופחות.

Tetrahedron

New member
חברות כח אדם

את הפירצה הזו צריך לסגור, בכל העולם.
&nbsp
במאה הקודמת היו מאבקים אלימים, וגם לא מעט הרוגים, על הנושא של זכויות עובדים. את ההישגים האדירים של המאבק הזה לקחנו כמובן מאליו, ובהמשך משכנו בכתפיים וזרקנו הכל לפח בתירוץ קלוש של "אלה לא עובדים מן המניין, הם עובדי קבלן \ משרה חלקית \ זמניים \ פרילנסרים". זה מטורף בעיניי.
&nbsp
אין עובד בלי זכויות. אין עובד בלי חופשות. אין עובד בלי הפסקות. אין עובד בלי פנסיה. אין עובד בלי זכאות לדמי אבטלה.
&nbsp
אני מקווה שכאשר התיקון יבוא, הוא לא יהיה כרוך בפרעות ובהרוגים הפעם. אבל נעים זה לא יהיה.

עדיין שירותי הבריאות של אלברטה קיבלו ציון גבוה

בדירוג בריאות בינלאומי
דבר נוסף אל תשכח ששירותי בריאות ממומנים לגמרי מכספי מיסים. העובד משלם רק על תרופות וטיפולים משלימים ואם אתה עובד במערכת הבריאות, יש לך הטבות כאלו
באונטריו לפחות יש תכניות שתומכות באנשים שמחפשים עבודה, יש קצבת ילדים נדיבה ביותר

ועוד דבר אחד

ההכחשה- בין אם מפורשת או משתמעת- של שינוי אקלים והצורך בפעולות משמעותיות לצמצום הנזק (שאולי הוא כבר בלתי הפיך). אני לא יודע איזו פלנטה אנחנו מורישים לילדינו (או לנכדינו במקרה הטוב), אבל ברור לי שהפוליטיקאים שמעדיפים כסף ורווח לטווח קצר (בעיקר לחבריהם ולתורמים בעלי ההון ולא לאזרח הקטן) על פני ראייה ארוכת טווח ירשמו בהיסטוריה לדיראון עולם. אם בכלל תהיה היסטוריה... (אחד מעמיתי טוען שהגיע הזמן לעבור מ mode של לנסות להציל את כדור הארץ ל mode של טיפול בחולה סופני שנועד להפחית את הסבל).

בהמשך לדיון, לאונטריו יש דווקא תכנות סוציאליות טובות

הבטחת הכנסה ועזרה במציאת עבודה תחת ONTARIO WORKS למשפחות מעוטותת יכולת
התכנית הנ"ל גם כוללת טיפולי שיניים לילדים עד גיל 18 חינם ! התכנית הזו נקראת HEALTHY SMILES
יש סובסידיות נדיבות במעונות ומשפחתונים למישפחות עם הכנסה מועטה. הסובסידיות מממנות לפעמים את כל העלות
יש תכנית להשתתפות בשכר לימוד לסטודנטים ממשפחות שידן אינה משגת
יש RRSP, RESP
יש קצבת ילידם מאד נדיבה כחלק מה- TAX CREDIT BENEFIT שנוסף אליה גם GST CREDIT ו-TRILLIUM CREDIT

Sumsum30

New member
כל מה שכתבת מכסה את העניים המרודים

נכים 100 אחוז שלא יכולים לעבוד, כל השאר, אפילו אלה שמרוויחים קצת יותר משכר מינימום מקבלים קצת מההטבות הסוציאליות שתיארת אם בכלל. שורה התחתונה היא: מעמד הביניים נשחק.

למעלה