מה דעתכם גבר ששכב עם גבר

מקסים 45

Well-known member
דמו פסול להתרמה?
כן לא ולמה?

רועי ביקש לתרום דם לחברו שחלה בסרטן – וסורב: "שכבת עם גבר"​

שנת 2020 - והומואים עדיין לא יכולים לתרום דם באופן שוויוני במדינת ישראל • רועי רצה לסייע לחברו שלקה בסרטן אך בית החולים התנגד: "הושפלתי - חשבתי שמדובר במצב ששייך לעבר הרחוק" • מבדיקה שערכנו מסתבר: הטכנולוגיה הנדרשת קיימת בעולם אך המדינה עדיין מהססת​

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
דמו פסול להתרמה?
כן לא ולמה?

זה כלל לא עניין של דעה, אלא של השקפה מקצועית.
ככל שיש סיבה מקצועית להימנע מתרומות דם כאלו, נכון לעשות זאת. השאלה אם מישהו מרגיש מושפל מכך, גם אם לא נעימה, לא צריכה להשפיע כהוא זה על התשובה. ככל שאין סיבה מקצועית להימנע מתרומות כאלו, גם אם מישהו מרגיש סלידה מכך, אין עניין להימנע מהתרומה.

נורא פשוט.

דיברגנט חדש

Well-known member
דמו פסול להתרמה?
כן לא ולמה?

שנת 2020 - והומואים עדיין לא יכולים לתרום דם באופן שוויוני במדינת ישראל • רועי רצה לסייע לחברו שלקה בסרטן אך בית החולים התנגד: "הושפלתי - חשבתי שמדובר במצב ששייך לעבר הרחוק" • מבדיקה שערכנו מסתבר: הטכנולוגיה הנדרשת קיימת בעולם אך המדינה עדיין מהססת​

צריך לקרוא את הכתבה כי נראה לי שהציטוט הוצע מהקשרו.
בנוסף, לא כתוב לאף אחד על המצח, עם מי הוא שכב ומעולם לא נשאלתי על כך.

מקסים 45

Well-known member
צריך לקרוא את הכתבה כי נראה לי שהציטוט הוצע מהקשרו.
בנוסף, לא כתוב לאף אחד על המצח, עם מי הוא שכב ומעולם לא נשאלתי על כך.
כתבה

משתפרת1

Well-known member
דמו פסול להתרמה?
כן לא ולמה?

בפעם האחרונה שתרמתי דם מלאתי שאלון על גורמי סיכון. אם ומתי חליתי במחלה מסוימת. אם אני זוכרת נכון היתה שם גם שאלה על יחסי מין בין שני גברים. נכון שלא רק הומוסקסואלים לוקים באיידס, אך המחלה שכיחה יותר בפלח האוכלוסיה הזה.
גם אם היתה לי צהבת בעבר (לא היתה) לא אוכל לתרום דם, כך גם אם החלמתי מסרטן לאחרונה.
משהו בנוסף: מתישהו במצב חירום קיבלתי כמה מנות דם. למרות שנאמר לי שהמנות נבדקות הייתי מאד לא רגועה. אני מניחה שללא סינון כלשהו של התורמים הייתי מוטרדת עוד יותר.
על רקע זה סירבו בעבר לקבל תרומות דם מיוצאי אתיופיה, בהם אחוז נשאי השחפת גבוה יותר מאשר בכלל האוכלוסיה. מאד מעליב. הטיפול בזה היה גרוע עוד יותר: לקחו מהם תרומות דם והשליכו את התרומות.

נערך לאחרונה ב:

שחר 676

Well-known member
דמו פסול להתרמה?
כן לא ולמה?

לדעתי , זה לא עניין של גזענות , זה עניין של הערכות מקצועיות בנושא רפואה.
כל עוד אין בדיקת פלא אשר מאשרת ב 100 אחוז כי מנת הדם אינה נגועה באיזשהי מחלה חייבים לערוך סינונים נוספים.

ומבלי להכליל עלי לומר כי שמעתי שאוכלוסיית החד מיניים נחשבת ליותר מתירנית מינית מאשר אוכלוסיות רבות אחרות - מה גם שמין אנאלי נפוץ יכול להכניס אותך לקבוצות סיכון מסוימות ודי לחכימא.......

משתפרת1

Well-known member
כל אפליה על כל רקע היא גזענית.

כשמדובר בטיפול רפואי (ערוי דם) והשיקול הוא רפואי- אין ברירה. לא מדובר על מניעת כניסה לקולנוע בגלל הרגליו המיניים של האדם, מדובר בהליך רפואי. אם אין בדיקה מהירה מספיק וזולה דיה שמוודאת שהדם אינו נגוע במחלה כלשהי (איידס, שחפת, צהבת ועוד) חייבים להסתמך על סינון קבוצות סיכון.

דיברגנט חדש

Well-known member
כל אפליה על כל רקע היא גזענית.

כשמדובר בטיפול רפואי (ערוי דם) והשיקול הוא רפואי- אין ברירה. לא מדובר על מניעת כניסה לקולנוע בגלל הרגליו המיניים של האדם, מדובר בהליך רפואי. אם אין בדיקה מהירה מספיק וזולה דיה שמוודאת שהדם אינו נגוע במחלה כלשהי (איידס, שחפת, צהבת ועוד) חייבים להסתמך על סינון קבוצות סיכון.
מה מונע ממך לשקר במקרה כזה?
הרי לא כתוב לך על המצח עם מי שכבת לעומת אם היית חולה בשחפת, צהבת ועוד שזה כן כתוב בתיק הרפואי שלך.

משתפרת1

Well-known member
מה מונע ממך לשקר במקרה כזה?
הרי לא כתוב לך על המצח עם מי שכבת לעומת אם היית חולה בשחפת, צהבת ועוד שזה כן כתוב בתיק הרפואי שלך.
אין דרך לוודא שכל אחד דובר אמת. זו הסיבה ששיקשקתי כשקיבלתי מנות דם. נותר רק לקוות שהרוב כן דוברי אמת.

למעלה