מה דעתכם ?! האם טנטרה קשורה לגיל ?

0 אור 0

New member
כן ולא

אולי לא כל כך לגיל הכרונולוגי, אלא לאיזושהי בשלות מסויימת שצריך להגיע אליה. מן הסתם יש אנשים שמגיעים לשם בגיל צעיר מאד, ויש אנשים שצריכים לעבור תהליכים שלוקחים שנים, בין השאר, כילדה ונערה היה לי קשר עם מספר אנשים זקנים וחכמים, ושמתי לב שהם מרשים לעצמם להגיד מה שהם רוצים ולעשות מה שהם רוצים בלי להתרגש מדעת הסביבה - ואת הסוג הזה של בטחון עצמי, גם אני מרגישה שמתפתח רק עם הגיל, והוא מאפשר לי לעשות דברים שקודם לא הייתי מעיזה. לא בטוחה לגורם לשאלה שלך, אבל שמתי לב לתופעה שבסדנאות טנטרה בהן השתתפתי , רוב האנשים היו בגיל יחסית מבוגר. אני לא בטוחה בכלל שזה קשור לדברים שכתבתי קודם, אלא יש לי תחושה שזה מאד קשור לעומס של החיים בגיל יותר צעיר , עם הריצה המטורפת בין הקריירה לילדים. ומה דעתך בעניין?

vali9

New member
אור יקרה.

יש לי נטייה חזקה להסכים מאד עם מה שאת אומרת. לא בטוחה שזה קשור לעומס אולי יותר לחידוד הדרך שאנחנו בוחרים. כבר נתקלתי בכמה צעירים וצעירות שעוסקים בטנטרה ומשהו היה חסר שם , איך קראת לזה בשלות ?! כנראה שכן . לא אוהבת הכללות אבל מסתמן שנשים בעיקר מגיעות לבשלות שלהן בגילאי 40+ וכך הן מתחילות לחפש את עצמן אחרי שסימנו V על מטלות שהחברה העמידה לפניהן . אני מאד אוהבת נשים בגילאים האלה , הן כל כך יפות בעיני , בשלות ועסיסיות בכל מובן , ערות ליכולות שהן נושאות , יודעות להקשיב ולא רק לשמוע , יש בהן סבלנות נפלאה למצוקות של נשים אחרות גם בלי להכיר אותן , מעין אחוות נשים . נראה לי שנשים שילדו וחשו את רחמן יוצר חיים יכולות להתחבר לעולם הטנטרה דרך הרחם והלב יותר מנשים שלא חוו זאת. אין לי תשובה חד משמעית , אני עדיין מדסקסת את זה עם עצמי ולכן עלתה כאן השאלה , ברור שתשובתך עוזרת לי בשאלה ובתשובה .... תודה יקרה , מתי את התחלת להתעניין בטנטרה , ראיתי הרבה משתמשים בשם "אור" ואינני יודעת אם תמיד זו את ..(-: רוצה לשמוע מה אפרת ובן חושבים על הנושא , הם עושים סדנאות ואני לא , במפגשים שאני יוצרת לא מגיעות נשים צעירות רק מגיל 40+ ובדרך כלל הן באות עם בן זוגם וברוב המקרים הגבר יוזם את המפגש . בהרצאות שאני מעבירה לעומת זאת , המון נשים צעירות באות עם מיליון שאלות בערך..... נמסטה. ואלי .

0 אור 0

New member
הפן הנשי

מאד מתחברת למה שכתבת על החיבור של נשים דרך הרחם והלב. אני התחלתי ללמוד רפואה משלימה בגיל מבוגר יחסית, לפני כעשר שנים, ותמיד הרגשתי שהחלק האמהי שבי הוא חלק בלתי נפרד מהמטפלת שבי - האהבה שאני מעניקה בטיפול מגיעה משם. ההתעניינות שלי בטנטרה ברמה של סקרנות , הצצה בתכנים התחילה לפני לא מעט שנים, ומתחברת לעיסוק שלי ביוגה כבר מהילדות, אבל המגע עם הטנטרה בארץ ברמה החויתית ובהתנסות אמת התחיל רק בשנים האחרונות. היו קצת טעימות בפסטיבל סגול, והקפיצה היתה בערב מבוא של בן ואפרת, משם כבר התחלתי לבקר יותר בעולם הזה, עד שבהדרגה הוא הפך חלק חשוב ומהותי מהעולם שלי. הטנטרה בשבילי היא לא רובריקה נפרדת מדברים אחרים שאני עושה, אלא איזשהו כיוון נוסף ומשלים לשאר הכיוונים שבהם אני מתפתחת - בין אם זה היוגה, הרפואה המשלימה, הברימה. הכל מתחבר. הזהות שלי: שמתי לב שיש כמה אור שכותבים באתרים שאין בהם הזדהות - אבל אכן אני אותה אור שהתנפלו עליה באתר של בועז. תודה לך על התמיכה שם. אם ניפגש באיזשהו ארוע אני אציג את עצמי ותוכלי להדביק פרצוף לשם (יש לי יתרון עליך כי החלפנו כמה מילים בכנס הטנטרה האחרון , אז אני יכולה לקשר בין השם לאדם)

למעלה