מה דעתכם האם יש מקום לאחד

inbale

New member
מה דעתכם האם יש מקום לאחד

את מד"א ,הצלה וכיבוי ואת המשטרה כולם תחת גוף פיקודי אחד? האם זה ישפר את העבודה? האם אפשרי לעשות שיתוף פעולה כזה?

inbale

New member
הכוונה גוף אחד שיאחד את הכל

ארגון אחד שיכיל בתוכו את שלושת הגורמים האילו.

orend123

New member
לדעתי..

כמו בהרבה מדינות בארה"ב המשטרה בדרך כלל צריכה בניין גדול למשרדים תאי מעצר ועוד... אבל בגלל שכבוי אש ואמבולנסים להרבה מקרים מוזמנים ביחד אז בהחלט יש מקום לאחד אותם כך שיצאו מאותו מקום באותו הזמן ולא יצטרכו לחכות אחד לשני... את המשטרה אפשר להשאיר איפה שהם.. אורן

ram9

New member
שלום

אני מתנדב בכיבוי רצת גן וקוראים לי עידן אני גם חושב שלאחד את המשטרה יחד עם מד"א והכיבוי זה רעיון לא טוב מאותם סיבות שציין אורן אבל לאחד את מד"א ואת הכיבוי זה רעיון מצויין ולפי דעתי גם את ההכשרה שלהם צריך לאחד מכיוון שלפעמים כיבוי מגיעים לאירועים כמו תאונות דרכים ועם הידע שלהם ברפואה היה גדול יותר היה אפשר לעזור יותר ואותו דבר להיפך עם מד"א מגיעים לכזה אירוע קודם הם יכולים לעזור בכך שהם מבינים מה צריך לחילוץ ואיך כדאי להם לעזור לפצוע בדרך שאחר כך לא תפריע לחילוץ

Action force

New member
דעתי בנושא...

לפי דעתי זה דבר ענק! והלוואי שהמדינה אפילו הייתה שוקלת את זה. אבל אז תחשבו על השכר והפנסייה... כיבוי לעומת מד"א לעומת המשטרה - אילו מריבות היו הולכות שם. רק אם, שלושת הגופים היו מתאגדים יחד לגמרי!!! זה יכול להיות אדיר! בערך כל משמרת מוציא אותי לנסיעת אט"ן איזה שוטר, שבגלל שההוא בHY, אז הוא חושב שהוא מחוסר הכרה... או השוטר אומר: "בואו מהר, הוא מחוסר הכרה" מוקדן: "איך אתה יודע?" השוטר: "הוא הרגע אמר לי... שהוא ללא הכרה" ואז שומעים אותו ברקע... במקרה אני הייתי המוקדן באותה המשמרת... אם נוכל לשלב באופן מוחלט זוהי תיהיה פריצת דרך נפלאה! וסוף סוף, השוטרים לא יסעו אחרינו בכדי להציק לנו... ביי יונתן

orend123

New member
רעיון טוב הוא גם לאחד מוקדים!../images/Emo127.gif

כמו שאמרתי, את מד"א ומכבי אש לאחד ואת המשטרה להשאיר (כמו בניו-יורק FDNY וNYPD) . את המוקדים אפשר ואפילו רצוי לאחד ככה שהאדם לא יחשוב שאם הוא עשה תאונה ויש נפגעים הוא צריך לחייג גם 100 וגם 101 ואולי גם 102. אבל שבכל מוקד יהיו בנוסף אחראים מטעם הגוף שיתנו לדוגמא הוראות למטלפן לעשות החייאה וכו´. רעיון טוב הוא לתת הכשרת מערי"ם למכבי האש אבל להכניס כלי פריצה לאמבולס... פשוט אין מקום!. טוב זהו אני עייף (אח שלי חזר מפעילות בקלקיליה יש!) אורן

ram9

New member
תיקון קטן

אהני התכוונתי שמכיוון שלחובשים\פרמידקים יהיה הכשרה של כבאי יהיה להם יקול דעת יותר נכון בקשר לטיפול בבפוצע כך שכשמכבי האש יכעו יהיה מנימום זמן שמבוזבז עד לתחילת פעולות החילוץ:>

הצעה מעניינת ../images/Emo104.gif

חבל שבמדינתנו הקטנטונת היא לא תעבוד... מד"א וכיבוי מאוחדים זה דבר שממש יעזור במיוחד אם למכבי האש תהיה הכשרה בסיסית של עזרה ראשונה (מינימום מע"רים) העיניין הוא שאני מפחדת לחשוב איך המוקד ישמע יחד עם המשטרה ומד"א ומכבי אש בתוכו... הצעה מעניינת אני לא מכירה את המערכת מספיק כדי להגיד בפירוש כן או לא אבל אכן שווה נסיון ובדיקה...

איחוד כוחות

אני חושב שהגיע הזמן שכל קריאות החרום ירוכזו למוקד אחד שיהיה אמון על הוצאת צוות מתאים, (מד"א, כיבוי או משטרה). ייתכן וההצאה הזאת לא ממש מעשית במחוזותנו, ולכן אולי לפחות לדאוג לעבודת מוקדים (שת"פ), יותר מתקדם.

The_VIP

New member
אוקיי אז ככה...

לדעתי...צריך לאחד את המוקדים (לא את כל האירגונים רק את המוקדים). צריך לאחד את מד"א עם הכיבוי (שיהיו באותם תחנות, נהז"ים וכו´). צריך שעובדי/מתנדבי מד"א יעברו קורסים בכבאות. צריך שהכבאים כל מכבי אש יעברו קורסי עזרה ראשונה (יכול להתאים פה קורס 44...אני משער). צריך שהשוטרים יעשו קורסי עזרה ראשונה בסיסי. איתי מתנדב נוער מד"א

MK4

New member
לא בטוח אבל....

נדמה לי שאנשי כיבוי והצלה עוברים קורס של עזרה ראשונה.

כמו בארה"ב

נכון כל מכבי האש עוברים מע"רים אבל דוגמה טובה היא ארה"ב בה ה-FIRE DEPT שולט על שרותי החילוץ וההצלה במובן הרחב . לדוגמה מצילי חוף הים (משמר המפרץ האגדי של לוס אנג´לס) שיכים גם הם למכבי האש. בכל צוות כיבוי (בד"כ שני רכבים) ישנו פארמדיק עם ציוד ועל דלת רכב הכבוי כתוב פאראמדיק. לרוב בכל קריאה יצאו גם הכיבוי וגם האמבולנס. כמובן שמעבר ל911 ישנם גם שרותי אמבולנס פרטיים של בתי חולים וארגונים אולם בכולם יש פאראמדיק שלא כמו בארץ קול במדבר -פורום שחיתות

orend123

New member
שווה בדיקה

אני אחפש אתרי אינטרנט של השרותים בארה"ב אורן

רעיון מעולה!

הדבר הכי טוב... מוקד אחת, שמפנה את מי שצריך לאן שצריך, מה צריך יותר מזה? לפחות שווה לנסות, לראות איך זה עובד, לדעתי, זה יהיה מעולה (ראו "משמרת שלישית" בערוץ 3
)
BE HAPPY

orend123

New member
ואם כבר משמרת שלישית...

מה את חושבת על העונה הנוכחית שנגמרה לעומת העונה הראשונה? לדעתי ההחלטה של הבמאי להתעמק ב"מצילים" במקום בסצנות היתה גרועה שכן הפרקים הפכו להיות טיפה משעממים וקצת נטולי אקשן. אני התחלתי לראות בערך מההתחלה של העונה ה1 שהייתה פיצוץ ורק בגלל זה המשכתי לראות. נקווה שהעונה השלישית שתשודר בספטמבר תהיה יותר כמו העונה ה1. אורן

לא המקום ../images/Emo104.gif

ובכל זאת... העונה השניה הייתה יותר טובה מהעונה הראשונה כי היה יותר מעבר לטיפול הבעיה היא שזה כבר הפך להיות סדרה של חברה שבמקרה עובדים בעבודות הללו ברוב המקרים ולא על טיפול והצלה

../images/Emo4.gif

אני חיה על השידורים החוזרים וגם אותם אני לא מצליחה לראות בקביעות
אני עוד אגיע לפרקים האלה, העיקר שבגדול זאת אחלה סדרה...

למעלה