מה דעתכם? זקוקה לתמיכה- קורס שנה ויצאת מדקר!?

מה דעתכם? זקוקה לתמיכה- קורס שנה ויצאת מדקר!?

רוצה לשתף / לפרוק מהלב ולקבל את דעתכם קולגות יקרים, אני למדתי רפואה סינית ארבע שנים והמשכתי לעוד קורסים אחרי כמו גזעים וענפים.ואני עדין מרגישה שיש לי עוד כ"כ הרבה ללמוד. לפני מספר ימים הגיעה אלי חברה/ מטופלת שלי שהיא רפלקסולוגית וסיפרה לי כי היא הולכת להרשם לקורס של שנה(200 שעות לימוד) כדי ללמוד רק דיקור, בלי הפילוסופיה של הרפואה הסינית בלי טאואיזם וכו... מוכרחה לציין שאני מתקשה עם הרעיון, אחרי לא מעט זמן של לימודים ופרקטיקה מקצועית ואני עדיין עם ראש מורכן בכבוד מול הרפואה הזאת שלא מפסיקה להדהים אותי ברבדיה, בעומקה... ואני שואלת את עצמי האם אפשרי להיות מטפל "טוב" בדיקור עם תוצאות אחרי קורסון כזה... ומה זה אומר על המקצוע שלי? ועל המקצועיות של המקצוע שלי? לא רוצה לשפוט את זה אבל בכל זאת - משהו בי רוצה לצעוק! זה לא בסדר! אחר כך באים אלי אנשים ואומרים לי בפרצוף רפואה סינית זה שטויות, זה לא עובד... בטח שלא יעבוד אם משהו שלמד lu5 טובה לשיעול... אבל מה מי איזה שיעול... למה שיעול.. מים מתכת... ו.. ו... הבנתם?!? אשמח לשתף ולקבל דעות כי זה מכביד עליי מאוד ובעיקר מעצבן אותי ... אני אוהבת כל כך את הרפואה הזאת... מעיין

ינוקא1

New member
זוהי בושה וחרפה , זה עלה כבר הרבה

פעמים - כאן בפורום ובמקומות אחרים. צריך להוקיע את האנשים שעושים את זה - פשוט לפרסם שהם שרלטנים.

ושוב חוזרים לנושא הרגולציה

הכל כך חשובה עבורנו. אנחנו נוטים להתייחס בסלחנות להסבות המקצועיות שעושים רופאים ומתקןממים על כל האחרים, בעיניי מדובר על אותה הבעיה גם אם לרופאים יש ידע יקר מפז שבהחלט תורם כשמדובר בגישה לחולה ול׳מחלתו׳... אין מנוס בעיניי מאשר לחזק את כל התומכים ברגולציה של התחום כדי לסגור דלתות בפני כל הטרמפיסטים הללו... מעניינת אותי שאלת הברירה הטבעית... כמה זמן ומחזיקים מטפלים אלה וכמה נזק הם באמת מספיקים לגרום לענף שלנו, מה דעתכם?

ינוקא1

New member
ממה שאני ראיתי

המטפלים שעושים את זה בדרך כלל אלו מטפלים פעילים בשיטות אחרות שרוצים להוסיף גם "דיקור" לרשימת יכולותיהם הבלתי מוגבלות. אני לא חושב שהנזק שהם עושים הוא חמור , אבל זו תופעה לא ראויה.

shahaful

New member
כל עוד אין רגולציה חוקית

לימודים כאלו תמיד יהיו. כאן צריך להיכנס פיקוח קפדני ביותר של אגודה המוכר על מכלול בתי הספר והמטפלים. כמו כן גם חברות הביטוח צריכות ליישר קו עם מינימום של שעות לימוד. גם באנגליה אין חוק ורגולציה חוקית לדיקור, אך כל בתי הספר הם תחת פיקוח קפדני של האגודה הבריטית. אין מה להתעצבן, יש להסביר לאנשים את המצב ואת ההשלכות בהבדלי ההכשרה. שחף

דיון ישן

היי מעיין, הרוחות גועשות על הקורסים המקוצרים הללו כבר שנים (בעיקר סביב לימודי דיקור לרופאים, שעושים מסלולים מקוצרים גם כן, מבלי להתעכב יותר מדי על הפילוסופיה). מעבר לרגולציה, אין באמת הרבה מה לעשות נגדם בשלב זה. אולי אם האגודה באמת תשלים את מהלך ההכרה במכללות, אז אולי יהיה קצת יותר עניין, אבל תכלס, לציבור הרחב- רק רגולציה תבהיר את ההבדל. זה באמת מאוד מקומם, בעיקר כי אנחנו מתעסקים בבריאות האדם, וכמו שאנשים לא יכולים לעשות מסלול רפואה בהתכתבות, כך נכון גם לרפואה סינית. צריך ללמוד, להטמיע ולעבור דרך עם החומר הזה. אין דרך לעקוף את זה. מטפלים טובים בדיקור לא יוצאים מקורסים כאלו, סליחה על השפיטה הכוללת והגסה, אבל זו דעתי. גם רפלקסולוגיה היא למדה ב- 200 שעות לימוד?

hakohavim

New member
תשובה מצד אחר

אני באופן אישי ממש ברגעים אלו נמצא במן קורס שכזה. למדתי שנתיים במזרח ומערב, וכן למדתי במירב .... מסיבות שונות ואחרות על אף שיש כאלה שחושבים שהסיבות כאן חשובות - לי לא ! אני מודה בעובדה אחת שאם לא הייתי עובר את השנים האלו במזרח מערב ומירב אני לא חושב שהיית מצליח להבין משהו משם או יותר מדויק שאני משוחח עם חברי לכיתה - אין להם מושג על מה מדובר שמזכירים נקודה לפחות אני מבין מה היא ומה היא עושה ואיך ואפילו משעשע לפעמיים שהמורה אומר משהו והתלמיד מסביר לו והוא יודע שזה כך אבל הוא לא יכנס לזה כי אין זמן ... חייב ללמוד את התיאוריה ואת הכל מהתחלה לא בשביל משהו אבל גם הקורס של שנה הזה אין לו בסיס בלי זה ! לאחרונה קרה מקרה בכיתה כזה... המורה מדבר על הנקודה המוכרת בכינויה ST36 והוא אומר שהיא נקודה חשובה .... - אוקי זה כולם יודעים שיש לה חשיבות ! ומילמל בפיו ובמהירות בשיטת חמשת אלמנטים היא אדמה על אדמה ....!!!! הכיתה עשתה כן עם הראש כאילו שהיא מבינה מה זה אומר אבל כך השיעור המשיך ... בהפסקה אמרתי לו : נכון שזו נקודה חשובה אבל בגלל שהיא אדמה על אדמה היא יכולה גם לגרום לדיכאון ואולי היא כבדה מידי ... הוא הסתכל ציחקק במן צחוק כזה והמשיך בדרכו ! ולכן אני ואומר שחיייב להבין את הנילמד ואי אפשר ברפואה סינית להבין עם אין את הדברים הכה חשובים של התיאוריה !!! דרך אגב למדתי אותם שחף, לכן אם יש בעיה בתיאוריה חחחח מורה מצוין ומטפל לדוגמא !!! בצד השני אדם כמוני שמאד אוהב ומחובר לרפואה הסינית אך גיליתי שיש לי קשיים במסגרות החל מבית הספר, צבא ועוד אך חשוב לי לעשות את מה שהלב שלי רוצה לעשות ולכן אומנם היום אני בדרך לא דרך אבל בא מהמקום הנכון וזה משהו שאני מודה לו מאד כי יכולתי להיות עוד תלמיד שאין לו מושג ולהגיע לקורס שכזה ..... לא נעים !!!

למעלה