מה דעתכם? יהיה טעים כקינוח פרווה עם שמנת צמחי
עוגת נשיקות קפואה
10 דקות עבודה + שעה הקפאה
מעין עוגת גלידה שאי אפשר להפסיק לאכול. אפשר להכין רק מחצית מהכמות בתבנית אחת.
מרכיבים (2 תבניות אינגליש־קייק באורך 30 ס"מ כ"א)
3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
1 מקל וניל (או 2 שקיקים של סוכר וניל)
2 כפיות קפה נמס
200 גרם נשיקות מרנג מוכנות, שבורות לחתיכות
2 כוסות (200 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
אופן ההכנה
שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה. חוצים את מקל הווניל ובעזרת סכין מגרדים את הגרגירים אל השמנת. מתחילים להקציף ומוסיפים את הקפה (ואת סוכר הווניל, אם לא משתמשים במקל וניל). מקציפים לקצפת יציבה.
מוסיפים לקערה את שברי הנשיקות, הפקאן והשוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
מעבירים לתבניות, מיישרים ומכסים את התבניות בפלסטיק נצמד. מקפיאים במשך שעה לפחות.
מגישים פרוס או בכדורים.
איך שומרים
במקפיא, עד שלושה שבועות.
עוגת נשיקות קפואה
10 דקות עבודה + שעה הקפאה
מעין עוגת גלידה שאי אפשר להפסיק לאכול. אפשר להכין רק מחצית מהכמות בתבנית אחת.
מרכיבים (2 תבניות אינגליש־קייק באורך 30 ס"מ כ"א)
3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
1 מקל וניל (או 2 שקיקים של סוכר וניל)
2 כפיות קפה נמס
200 גרם נשיקות מרנג מוכנות, שבורות לחתיכות
2 כוסות (200 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
אופן ההכנה
שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה. חוצים את מקל הווניל ובעזרת סכין מגרדים את הגרגירים אל השמנת. מתחילים להקציף ומוסיפים את הקפה (ואת סוכר הווניל, אם לא משתמשים במקל וניל). מקציפים לקצפת יציבה.
מוסיפים לקערה את שברי הנשיקות, הפקאן והשוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
מעבירים לתבניות, מיישרים ומכסים את התבניות בפלסטיק נצמד. מקפיאים במשך שעה לפחות.
מגישים פרוס או בכדורים.
איך שומרים
במקפיא, עד שלושה שבועות.