מה דעתכם? יחס התקשורת לחרדים?

saar7650

New member
מה דעתכם? יחס התקשורת לחרדים?

רציתי לפתוח נושא לשרשור נוסף. לגבי יחס התקשורת לחרדים. ברור לכולם כי מקצוע העיתונאות הוא מקצוע בעל ערך רב מאוד. שכן- אנשים יכולים להרים ואף להשפיל אנשים פרטיים ואף אוכלוסיות גדולות. בהינף העיתונאי את ידו האוחזת בקולמוס יכול הוא לגרום לבזיון נוראי כלפי קבוצה. ולקביעת סטיגמות לא נכונות על קבוצת אותה אוכלוסיה. החברה החרדית (ואני אומר זאת- מתוך שיחות עם אנשים מהחברה הזו) רואה עצמה כחשופה למפגעי התקשורת (יצירת סטיגמות, הצגתה כשלילית וכיו"ב). אם כתבות הדנות באדם יחידי ויוצרות סטיגמות על הכלל. אם זה הצגת העניינים בצורה שלילית ובוטה מהתמונה האמיתית. ואף- יצירת כתבות ש-ק-ר-י-ו-ת שלא נבראו מעולם! להלן מס' דוגמאות- א. כותרת ענק שפורסמה: דירה לחילוני-200,000$ דירה לחרדי 65,000$ האמת שלא פורסמה- ההשוואה נערכה בין מחיר קוטג' דו משפחתי בן למעלה מ-5 חדרים ובין יחידת דיור פשוטה בבניין מגורים רגיל!!! ב. "שוד הקופה הציבורית"! כותרת שזעקה לשמיים! מתחת לכותרת- 700 מליון ש"ח הוקצו לחרדים! נברר קצת על ה-"שוד" הזה: תקציב משרד החינוך לכל המגזרים יחד (חילוני, ממ"ד, ערבי, חרדי וכו') הוא עשרים מליארד ש"ח. תלמידי החברה החרדית מהווים 10% מכלל התלמידים בארץ. לפי זה- על החרדים לקבל 2 מליארד ש"ח. בפועל הם מקבלים- 700 מליון ש"ח... אז מדוע לא אומרים כאן את כ-ל האמת? דוגמאות נוספות בהמשך השרשור וגם כאן.

saar7650

New member
טעות טעינו טועים נטעה

הקישור הראשון הוא זה שהיה צריך להיכתב בקישור התחתון. העליון כלל לא היה אמור להיכתב. כיוון שאין קשר בינו לנאמר באותו משפט. סליחה.

masorti

New member
ומה עם דמות הדתי והחרדי בתיאטרון?

קרא את התקציר של כמה הצגות המועלות בארץ. (ראה למטה)

masorti

New member
מצוין...

אני שמח מאוד שאת עושה הקבלה בין התקשורת החילונית לחרדית. אני מודה מראש ובדיעבד שהתקשורת החרדית הינה תקשורת מגויסת, ורואה את עצמה כמחנכת את הציבור החרדי ומשמרת את תפישת העולם החרדית. אני מבין שאת מודה שהתקשורת החילונית גם היא מגויסת למאבק החילוני נגד העוחם הדתי, ורואה את מטרתה לשמר את תפישת העולם החילונית (מה שיש המכנים "ליברלית-הומניסטית-דמוקרטית", ואחרים יאמרו שמדובר בשמאלנות-אתיאיסטית). אני לתומי חשבתי שהתקשורת החילונית מייחסת לעצמה אובייקטיביות, ופלורליזם, ושיקוף המציאות כפי שהיא. אבל בטח טעיתי.

א ו ר בת

New member
אז זאת תפישת העולם החרדית ?

שהחילונים הם בהמות ורוצחים ? אה, כן. נזכרתי. הרב עובדיה כבר הסביר לנו שזה בגלל אי שמירה על נידה. נדמה לי שגם ל"מאכלות אסורים" יש קשר לזה. אתה יודע יפה מאוד שהצגות אינן דוגמא. אני (או מי שמכיר יותר ממני) יכולה למצוא הצגות, תוכניות טלביזיה ועוד שמציגות באור שלילי ושלילי ביותר גם את החילונים. זכורה לי אפילו איזו תכנית טלביזיה שהתייחסה בצורה מאוד מאוד לא מחמיאה לרבין, שלא לומר איומה - וזאת לאחר מותו. לעניין - לצערי המאוד רב מאז שאני באינטרנט ו"משוחחת" עם חרדים אני רואה שהתקשורת ה"חילונית" (שכוללת גם, כמובן, הרבה דתיים ומסורתיים) - עושה עימם חסד.

masorti

New member
פספסת את הנקודה...

התקשורת החילונית מתיימרת להיות אובייקטיבית ולייצג את כלל האוכלוסיה. התקשורת החרדית - לא. ולמרות היומרות של התקשורת החילונית, היא מפגינה קו אנטי-דתי מובהק. העובדה שפה ושם התקשורת תוקפת גם חילונים (מה רצית? שיעסקו 24 שעות ביממה רק בדתיים?), עדיין את עיקר הדה-לגיטימציה היא שומרת לדתיים ולחרדים. והמבחן אינו האם התקשורת מתקיפה גם חילונים, אלא האם יש לך הרבה דוגמאות בהן התקשורת מציגה את הדת והדתיים באור חיובי. כמעט ואין דוגמאות כאלה.

masorti

New member
ולגבי הצגות...

בודאי שהן דוגמא. זהו אפיק תרבותי חשוב של הציבור החילוני, והוא משתתף בעיצוב דעת הקהל. ואל תשכחי שבחדשות שומעים ידיעה (שלילית) של שתי דקות על החרדים, אבל בתיאטרון מזריקים לוריד שעה וחצי מזוקקות של שנאת חרדים.

מתנדב

New member
למה התקשורת החרדית לא שווה הרבה?

האם שמעת פעם תחנת רדיו חרדית? ואם כן איזה?

lala897

New member
כן שמעתי על תחנת רדיו חרדית:

קול השמחה, קול הנשמה, רדיו קול חי, אמ.. יש מלא, לא עולה לי עכשיו בראש עוד. לא שווים בכלל לדעתי.

מתנדב

New member
אני לא מכיר כל כך את התחנות של....

קול השמחה וקול הנשמה, יצא לי אולי 3 או 4 פעמים לשמוע אותם ולדעתי זה על הפנים, אבל רדיו קול חי, אני שומע המון, יש להם אחלה תוכניות, שדרנים מעולים שכל בן אנוש היה מתגאה בהם, אבל בכל אופן בחיים לא היה ברדיו קול חי הסתה נגד החילונים....

lala897

New member
גם לי יצא לשמוע אותם 1 או 2 פעמים

רדיו קול חי בעיקרון לא נראה לי קולט באיזור שלי. anyway פעם אבא שלי שאל אותי אם יש תחנת רדיו שפשוט מקריאים שם משניות כל הזמן. אתה יודע אם יש תחנה כזאת?

מתנדב

New member
תלוי באיזה אזור את גרה

באזור המרכז ובירושליים שומעים אותם טוב מאוד, ויש להם גם אתר אינטרנט שדרך האינטרנט אפשר לשמוע אותם, ולא משנה האיזור שבו את נמצאת....

מתנדב

New member
ולשאלתך.....

אני לא מכיר תחנת רדיו שמשדרת רק משניות, ולא מאמין שמישהו יפתח תחנה וישדר בו 24 שעות משניות, אני יכול לברר לך אם קיים תחנה שמשדרת רוב הזמן משניות ודברי תורה, אם אמצא אעדכן אותך...

lala897

New member
טוב- אז אני כן אמורה לקלוט אותם

בכל מקרה אני לא כ" אוהבת לשמוע רדיו. אז אתה לא יודע על תחנה או תוכנית שמשמיעים משניות(בלי הסברים בלי כלום רק משניות)?

lala897

New member
אה אז ענית לי בסוף

אנחנו נמצאים באותו זמן. טוב, פשוט אבא שלי יום אחד אמר שזה יכול להיות רעיון טוב לעשות את זה ואז היה לו למה להקשיב..

למעלה