מה דעתכם לגבי זה?

שיר זהב

New member
מה דעתכם לגבי זה?

יש ברשותי סכום של 25000 ש"ח שקיבלתי מתנה. נותן המתנה נתן תנאי שעל הכסף להיות סגור למשך 7 שנים. לא פחות. כאשר בזמן זה אני רשאי להשקיע אותו כדי שיגדל. בניתי "תיק השקעות" ואני מעוניין בדעתכם, ראיתי שיש כאן לא מעט מביני עניין.. אפיק מנייתי-70% מהכסף אשר יחולק שווה בשווה: הראל סל ת"א 25 1113703 קסם נאסד"ק 100 שקלי 1117647 קסם SP500 שקלי 1117639 אפיק אג"חי-30% מהכסף. קרן נאמנות- מגדל מדדית 5103254 (אג"ח מדינה צמוד מדד לטווח ארוך) אז... מה אתם אומרים? מה הייתם משנים? תודה מראש

seani

New member
70 % במניות זה הרבה מאוד

הסיכון של תיק כזה (גם אם הוא לתקופה של 7 שנים) הוא גדול מאוד. אם יש לך אפשרות, אני מציע שתשב עם יועץ השקעות או שתשקול שוב את אחוז המניות בתיק. בנוסף, חסרים פרטים כמו למה מיועד הכסף ? מה מטרת ההשקעה (לשמור על הקרן או להפציץ תשואה) הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

שיר זהב

New member
המממ

הכסף מיועד לכך שבגיל 28 "במפתיע" "יפול" עליי סכום כסף ויעזור לי באותה תקופה... אפשר לומר שחשוב לי לשמור על ערך הכסף, ושאני רוצה שהוא יגדל. בגיל 16 השקעתי את הכסף שקיבלתי בבר מצווה (סכום של 14 אלף) בתיק שמחולק 60% מניות ו40% אג"ח. כיום התיק שווה 19 אלף. עברו מאז 5 שנים והרווח סבבה. כעת ברשותי סכום של 25 אלף ש"ח ואני מעוניין ש"הכסף יעבוד" בתקופה הזו.. 7 שנים..כשכמובן המטרה היא לא סתם לשחק בכסף ולא נורא אם יאבד כן חשוב לי שהסכום ישמר וכן יגדל. איזו חלוקה היית ממליץ? בהנחה היפוטתית שהחלטתי על 60% מנייתי ו40% אג"חי ניירות הערך שבחרתי- עונות לצורך ולרצון שלי?

seani

New member
אני מציע לך לשוחח עם יועץ השקעות

בכלליות אני יכול לומר לך שאחוז מניות גבוה בהחלט יכול להביא לרווח גבוהה, אבל גם להפסד. השקעה לטווח של שבע שנים לא מבטיחה לך רווח ויכול בהחלט להיות מצב שכאשר תרצה לצאת, השוק ירד ויגרם לך הפסד( תחשוב על הירדה שהייתה לפני כשנתיים כאשר המעוף ירד לקרוב ל 600 נק') כולם רוצים להרוויח, והרבה, אבל השאלה היותר חשובה היא כמה אתה מוכן להפסיד. הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

שיר זהב

New member
הבנתי.

אם כבר אלך על אפיק מנייתי שלא חשוב כרגע כמה אחוז מתוך כלל הכסף יהיה שם, תעודות סל היא דרך טובה עבורי?.. כך אחסוך את דמי הניהול של הקרנות (שדרך אגב הורגים אותי בשאר החשובונת שלי)

למעלה