שנספר את שלנו
ניום לפני תשעה חודשים, מה שאומר שהאנשים שהיו עסוקים האותו היום - בקרוב יעברו חווידה דומה (או עברו לא ממזמן) שבוע 38 להריון. אישתי שמעכשיו נכנה אותה ה. השעה 21:30 (או 9:30 בערב) הצירים מתחילים - אבל היא אומרת עד שהיא לא בטוחה לא נוסעים לביה"ח (היינו שם קודם פעמיים - אחת שהיו לה כאבי בטן נוראים ושנייה אזעקת שווא). לפני שנמשיך אתנחתא קלה. התאריך הוא 4/3. תאריך היעד הוא 21 לחודש. אבל ה. עוד מחודש השלישי להריון מתכנתת לצת לחופשת הריון מוקדם יותר בחמישי לחודש (היא שנאה את הבוס החדש שלה במקום ההוא ולחפש עבודה בסיום חופשת הלידה) אבל בלחץ משותף ממני, הסבתאות לעתיד וחברות לעבודה ההיא שוכנעה להשאר עד הסוף. בסופו של דבר הילד התגלה כילד טוב עוד מהבטן שהוא עשה מה שאמא אומרת. ב20 דקות אחר אחת (חמישי לחודש) - זהו היא נשברת, נוסעים לתל השומר. מאחר שבאותה תקופה התגורננו אצל הורי (סיפור לפעם אחרת) אמא שלי נהגה. 2:30 אנחנו כבר בחדר לידה, מכירם את הצוות. ומודעים לאמא שלה לבוא בשש הצוות מתחלף, אין ממש התקדמות בפתיחה (לא זוכר את המספרים) המיילדת החדשה מציגה את עצמה. בשמונה מתקשריים לרופא המטפל שגם עובד בבית החולים (פרופ' זיידמן) - חצי שעה אחרי זה נכנס משה לחדר הוא יהיה המיילד. זיידמן מגיע לחדר בתשע וחצי - מסתכל על אישתי המתלוצצת איתנו על כדור וקובע - ככה לא יולדים. הוא מחליט על פקיעת המיים. התהליך מתבצע באיזור 10 ואז מתחילים הכאבים ה. נכנעת היא רוצה אפידרול משה מבטיח שרגע הוא בא להתקין את האינפוזיה - שעה וחצי עוברים, וכל רגע משה אומר שניה אבא/אמא/סבתא אני בא ונותן. סופסוף הוא מתקין את האינפוזיה בשעה 11:30 הרופא המרדים מגיע לאחר חצי שעה. אבל משה אומר לו שניה לפני הזריקה בוא נראה מהמצב הפתיחה? הוא בודק וקובע - עכשיו לא נותנים זריקות, עכשיו יולדים.רופאה מתמחחה שנמצאת בחדר לא מסכימה איתו יש לפחות חצי שעה. משה אומר, חמש דקות והילד בחוץ - אם תעשי מה שאני אומר. משה צודק האבא מתרגש כל כך רועד שהתמונות יוצאות זוועתיות. אבל נדבי בחוץ ומבט של אב מבחוץ הראש יוצא מן הפתח ןחוזר האש יוצא וחוזר הראש יוצא ונתקע. ואז אחרי שתיים שלוש דחיפות וכל הגוף בחוץ והאושר האושר הוא לא יתואר