מסכימה עם מי שהגיבה כבר
עשיתי הכשרה במטב, תחת הדרכה של עובדת סוציאלית מאד מוכשרת ומקצועית שאני מעריכה מאד. מה שכן, העבודה שם לדעתי היא שוחקת במיוחד - רוב הזמן אתה במשרד, רואה את הקשישים אולי אחת לחצי שנה - שנה. יש שם הרבה אנשי מקצוע שהם לא עו"סים ולהערכתי זה מודגש (אני אישית הרגשתי אז שמי שלא עו"ס נותן שירות קצת פחות אמפטי לפונים).
משהו שהיה לי כואב לראות זה מטפלות שהן בעצמן מקרה סוציאלי ושלא משלמים להן מספיק, אבל העו"ס מתוקף תפקידה "לטרטר" אותן - לשלוח אותן להחליף אצל קשישים אחרים (גם כשהן ממש לא רוצות או לא מסתדר להן עם הלו"ז) ולשכנע אותן להסכים עם גחמות של לקוחות... זכור לי שהמדריכה שלי עבדה איתן מאד יפה ובאופן אמפטי, אבל לא מספיק כי המסגרת לא נתנה לה!. וכשהמטפלת לא מרוצה וממורמרת (ובצדק) היא גם הרבה פעמים תעניק יחס דומה לקשיש שהיא עובדת איתו וחבל.
בנוסף, זו מסגרת מאד שיווקית שפועלת לרווח, זה משתקף במשכורות המטפלות ולדעתי גם במחסור של עו"סיות ובזה שדורשים ממך למצוא עוד לקוחות לחברה (שבעיני זה הזוי לבקש מעו"ס לעסוק בשיווק ומכירות כי זה לא מתאים לקוד האתי שלנו).
יתרונות - זה מאד רווחי, תנאים טובים ולרוב משרות מלאות. בנוסף אפשר לעבוד שם עבודה של 8 עד 4 בשקט בלי בעיות מחוץ לשעות העבודה (פעם בכמה זמן יש לך תורנות שישי אבל משלמים לך מספיק אז זה מחפה על זה). אבל אני מקווה שלא אאלץ להגיע לשם אי פעם (ועם המצב היום בשוק - יכול להיות שאני אצטרך)... אולי אפשרי לבדוק עבודות אחרות במטב - במקומות מסויימים יש להם קהילות תומכות לנכים שלהערכתי זו עבודה מוצלחת יותר, שירותי סומכות וחונכות לילדים עם מוגבלות או עבודה כעו"ס של מרכז יום (למרות שלדעתי זו משרה חלקית בלבד), שם המצב יותר סימפטי ופחות מדכדך אם אני לא טועה.