מה דעתכם: מקינטה ביאלטי ונוס + מטחנה ידנית

moka84

New member
מה דעתכם: מקינטה ביאלטי ונוס + מטחנה ידנית

שלום לכולם,

אני חדש פה וזו ההודעה הראשונה שלי בפורום הקפה :)

אני אוהב לשתות קפה, בדרך כלל שותה אחד בבוקר, ואחד בערב (שאר הזמן אני בעבודה, ובסופי שבוע לפעמים אני שותה גם אחה"צ).

נכון להיום אני שותה קפה instant שכפי שאתם יודעים זה קפה מגורען עם מים וחלב.

נמאס לי לשתות קפה תעשייתי ואני רוצה להכין לעצמי קפה ברמה יותר איכותית. אין ברצוני לרכוש מכונת קפה (אני יודע שמכונה נורמלית עולה לא מעט).
בעבר היתה לחבר טוב שלי מקינטה ביאלטי אלומניום שעשתה עבודה לא רעה בהכנת מוקה-אספרסו. חשבתי ללכת על הכיוון הזה.

אני רוצה גם לקנות פולי קפה ולטחון אותם בעצמי, כדי לקבל קפה כמה שיותר טרי (אני יודע שטחינת הקפה לוקחת זמן אבל אולי זה גם יהיה חלק מההנאה בהכנת קפה איכותי)

אני צריך את דעתכם לגבי מקינטה + מטחנת קפה ידנית.

ראיתי את דגם Venus של Bialetti בגודל ל-6 כוסות אספרסו. היא עשויה כולה נירוסטה (נראה לי כמו יתרון) ויש עליה דעות די חיוביות ברחבי האינטרנט (בדקתי ביוטיוב גם סרטוני וידאו).
מה אתם חושבים על המקינטה הזו ?

בקשר למטחנת קפה - חשבתי לקנות מטחנה חשמלית פשוטה ב-100 שקל, אבל לפי הבנתי המטחנות הזולות לא מחזיקות הרבה זמן והן גם טוחנות בעזרת סכינים, שורפות את פולי הקפה וכדומה.
בלי שום קשר היה בדעתי שמטחנה ידנית תהיה גם ניידת, גם קומפקטית, כזו שלא צריך לחבר לחשמל כדי שתעשה את העבודה - הבנתי שטחינת קפה ידנית זה לפעמים מעצבן (לוקח זמן וגם מאמץ) אבל זה לא מרתיע אותי.

חשבתי על מטחנה ידנית עם פלטות קרמיות (ceramic burr), משהו בסגנון Hario Skeleton או מאלה שבנויות מנירוסטה ומוכרים ב100 שקל.
החשש שלי הוא שבזמן טחינת הפולים, חלק מהפלטה שטוחנת שבעצם עשוייה מקרמיקה - תישבר ותיטחן לי לתוך הקפה, האם דבר כזה קרה למישהו? האם יכול לקרות ? (תמיד האמנתי בפלדה חזקה)

מה אתם חושבים על קומבינציה של מקיטנה מסוג Bialetti Venus 6 + מטחנה ידנית בסגנון Hario ?

עוד משהו שאני לא בטוח לגביו, מחיר ק"ג פולי קפה באיכות סבירה ? שמעתי שיש פולים שעולים 60 שקל לקילו (הכי פשוטים, הכי זולים, לא איכותיים במיוחד) ויש גם פולים שעולים 140-180 לקילו.

מה המחיר בערך לק"ג פולים באיכות סבירה ? (לא בהכרח הכי יוקרתיים - אלה כאלה שלא יקרים מידי ועדין ניתן להכין איתם קפה איכותי)


אני יודע שאלה מלא שאלות, מקווה שלא חפרתי ושאקבל תשובות, דעות, טיפים..וכל מה שעולה על דעתכם עבור מתחיל שכמוני .

תודה רבה וחג עצמאות שמח לכולם :)
 

Raffael

New member
אתה בכיוון הנכון. עשה בדיוק מה שתארת

מקינטה ומטחנה של האריו. גם דייקת בטווח מחירי הקפה. תתחיל לנסות סוגים שונים ותראה אם שווה לשלם יותר.
אגב, למה מקינטה של 6 כוסות?
 
כך אני התחלתי , מזמן

שימי לב שמקינטה של 6 כוסות , זה המטו קפה ( 6 מנות). המקובל לומר שאי אפשר להכין חצי מנה.

אני מציע לכן מקינטה מסוג בריקה קטנה ומטחנה.

לגבי הקפה. אכן זה טווח המחירים. היכן את גרה? זה משנה את הספק. אני גר בדרום וקונה אספקה בדואר.
 

moka84

New member
תודה על התגובות - ותשובות..

קודם כל תודה רבה על הפידבקים !

לגבי כמות (6 כוסות) - אני לוקח בחשבון שמדובר בכוסות "אספרסו" וכאחד שאוהב לשתות בכוס קצת יותר גדולה, ובכמות קצת יותר גדולה (לפעמים גם אוהב להכין קפוצינו) אז חשבתי שיהיה נחמד להכין כמות של 6 כוסות אספרסו בכל פעם.

למרות שביומיים האחרונים אני שוקל לקנות את הגירסה ל-4 כוסות - כך שזה יהיה משהו באמצע (לא כמות קטנה מידי ולא הרבה מידי)

אני גר באיזור חיפה, שמעתי שאפשר לקנות קילו של פולי קפה באיכות לא רעה בכלל במשהו כמו 140 שקלים לקילו (קנייה במקום שמוכר לבתי קפה ולא בסופרמרקט שם הם מוכרים כמויות של 250-500 גרם במחירים מופקעים)

אני די נסגר לגבי המטחנה - Hario Skeleton שאותה כנראה שאני אזמין מחו"ל (או שאולי מישהו יעיר את עיני ? לא ראיתי אותה בארץ במחיר סביר)
ואת המקינטה אזמין בארץ (לא מצאתי הבדל גדול במחיר בין להזמין מחו"ל לבין להזמין בארץ)

אני רוצה גם לקנות סט של 4 כוסות אספרסו איכותיות + צלוחיות. להשלמת החוויה


המשך ערב נעים לכולם!
 

גומיה

New member
קח בחשבון

במכונה של ה-6 מנות וגם ה-4 - מדובר בהמון פולי קפה.
לפחות 20 גרם... יקח לך המון זמן לטחון את זה במיוחד במטחנה ידנית.

פה אני מכין כמות של 13 גרם בערך עם ברקיה לשתי מנות

https://www.youtube.com/watch?v=dvW1RuVfY6k
 
למעלה