מה דעתכם\ן על שמנים שאין בארץ?

pumiki8

New member
מה דעתכם\ן על שמנים שאין בארץ?

[זו ההודעה השנייה מבין השלוש עימן אני מתכנן להציף את הפורום
] קראתי שיש המון המון שמנים אתריים שאין בכלל בארץ. נרקיס, יקינטון, והפנקס פתוח. מה דעתכם\ן על זה? האם השמנים לא מיובאיים מתוך סיבה מוצדקת? האם אפשר "להסתפק" בשמנים שישנם בארץ? האם יש אנשים שמייבאים שמנים שאין בארץ מחו"ל? והאם הייתן\ם מחשיבים את זה כפגיעה בענף הארומתרפיה שבארץ?
חג שמח!

נורקס

New member
בוודאי שאין בארץ את כל השמנים

והרבה מהשמנים שניתן להשיג בארץ כלל לא מיוצרים בארץ אלא מיובאים. אינני יודעת מה הסיבה שיש שמנים שאינם מיובאים (אולי עניין של היצע וביקוש??) אני אישית מסתפקת בהחלט בשמנים שניתן להשיג בארץ, יש מגוון רחב וטוב של שמנים. השאלה היא מה הצורך שלך בשמן יקינטון או נרקיס? מה ההשפעות של שמנים אלה ואולי ישנם שמנים שכן קיימים בארץ שניתן בעזרתם להגיע לתוצאות דומות. חג שמח ופורח

pumiki8

New member
אני מניח שאין שמנים בחו"ל

ש"אין להם תחליף" (מבחינת הפעולה שלהם [אנטי... מעורר... וכיו"ב], וחלילה לא הריח שלהם) לעומת אלו שיש בארץ, אולם מרכיב הריח הוא מעל ומעבר בעיניי (או שמא באפי?
). אותי מושכים ריחות מתקתקים למיניהם, יסמין למשל [כמה חיבור לצד הנשי והעדין מצידי], אולם מבין כל הפרחים שיצא לי להריח - הנרקיס היה המושך ביותר. אז יש בניסיון להשיג שמנים שאין בארץ משהו מעט מפונק
, אבל גם חשוב. ועוד יותר מזה - הסקרנות. מעניין אותי לדעת אילו שמנים קיימים מעבר למוכרים כאן בארץ ובקורסים, מה ההשפעות שלהם, האם בכל זאת יש כאלה ייחודיים, ומה הסיבה שהם לא מיובאיים. לפי מה שהבנתי, טוב יותר לקנות ככל ש"היד" קטנה יותר (יד ראשונה או שנייה ולא שלישית) - וכשאני קונה דרך ספק בארץ זו בכל זאת יד שנייה. אולי, אם אפנה לייצרן בחו"ל, אוכל לקבל מחירים נהדרים [כאמור, באיביי היו אנשים שמספקים שמנים שונים במחירים באמת נהדרים]. אפרופו, כיצד שולחים שמנים אתריים ממקום למקום? האם החום והטלטלה לא פוגעים בהם? שמן זרעי פשתן, אם אינני טועה, הוא כזה שחייבים לקנות ולשמור בקירור - האם מותר לשלוח אותו ממקום למקום?
כרגע שמתי לב שעודף הקושיות שלי הוא ממש באווירת פסח. חג ריחני!

נורקס

New member
בהחלט אחד שיודע לשאול../images/Emo8.gif

מרכיב הריח הוא אכן החשוב מכל (אחרי הכל אלה שמנים המכונים ארומתיים ע"ש הארומה שלהם...) אם תצליח לקבל שמנים איכותיים ישירות מספק טוב בחו"ל במחירים נהדרים, אשמח לקנות גם
לדעתי שמרים שמיובאים ע"י מישהו רציני נשמרים במהלך ה"מסע" בתנאים אופטימליים. שמן פשתן מחמיץ מהר רק לאחר שנפתח אז אולי שומרים עליו סגור ובקירור גם בהובלה. ושוב....חג שמח

pumiki8

New member
האמת היא שאתמול שברתי מסורת

וקראתי את הרשע.
קודם אני אנסה לברר מה אנשים אחרים "קרובים יותר" (חברי פורום, המורה לארומתרפיה) חושבים על הרעיון. בגלל שארומתרפיה זה נושא נורא עדין ורגיש, קשה לי להאמין שקיימים אנשים בעולם שינסו לפגוע באדם אחר [אולי הייתי צריך לקרוא בכלל את התם
]. אני מקווה שדרך הביקורות על אותו המוכר, אילו דברים הוא מכר, ומסרים שאפשר לשלוח לו אוכל לעשות מעין "סיפתח" נחמד, שניים שלושה שמנים, לנסות, להריח, לראות - ומי יודע, אולי בתקווה גם להתרשם.
תהיי בטוחה שאם אהיה מרוצה ואוכל להבחין באיכות - אפנה אותך ישר
, ובכלל - אכתוב כאן על התהליך, המסקנות, ומי יודע - אולי גם תצמח ידידות נפלאה עם חברינו בחו"ל. [עכשיו אני בקושיית האופטימי!]

LaSaponaria

New member
אף יצרן של שמנים אתריים....

לא ימכור לך אלא אם תקנה ממנו ליטרים (יותר נכון קילוגרמים) של שמנים אתרים. בנוסף, אין יצרן שמייצר את כל השמנים. מה שאתה יכול למצוא הוא סוג של "סיטונאים" שרוכשים מיצרנים שונים ברחבי העולם ומאפשרים בחירה נרחבת יותר. גם סיטונאים אלו לא ימכרו לך כמויות קטנות. אכן בארץ יש רק מבחר קטן מאוד של שמנים, בעיקר אלו הנפוצים בקרב הארומתרפיסטים. חלק גדול מאוד של שמנים, המיועדים בעיקר לתחום הבשמים לא ניתן למצוא בארץ, חלקית בגלל העדר ביקוש, חלקית אולי בגלל המחירים הגבוהים שלהם. במקומך, לא הייתי רוכשת בשום פנים ואופן שמנים דרך אי-ביי, אלא אם מדובר בספק שאתה מכיר, ולא "סתם" מישהו. בדרך כלל לא מדובר בארומתרפיסטים ש"רוצים לעזור" , בראייתך האוטופית או התמימה
, אלא באנשי "עסקים" לכל דבר שמה שמעניין אותם הוא הכסף. וישנן דרכים רבות "למהול" את השמנים. (גם אם תקבל טופס פרטי מוצר, זה עדיין לא אומר כלום מפני שלא קשה להשיג כאלו דרך האינטרנט. הערה קטנה נוספת: למיטב ידיעתי, אין שמן אתרי של נרקיס אלא אבסולוט וזה כבר מעלה את המחיר שלו.

הי עמית ../images/Emo162.gif

נתחיל מזה שאני תומכת גם בנורית וגם ב-La saponaria. בנוסף: 1. לרכוש מחו"ל אתה תמיד יכול אבל זה לא ממש בטוח, אכן הדרך למהול שמנים אתריים היא פשוטה ומפתה... לכן חשוב למצוא דווקא את הספקים בארץ עליהם ניתן לסמוך. 2.היצרנים באמת לא מוכרים לאנשים פרטיים אלא לעסקים ובכמויות גדולות, לכן אלא אם תרכוש כמות גדולה, תהיה לפחות "יד שלישית". 3. לגבי הימצאותם או אי הימצאותם של שמנים מסויימים בארץ לדעתי זה נטו ענין של היצע וביקוש. אם תמצא לך ספק שאיתו תעבוד באופן קבוע, הוא גם יזמין עבורך במיוחד שמנים שתרצה גם אם הם לא במלאי הקבוע שלו - ככה זה עובד אצלי בכל אופן. 4. רוב השמנים מיובאים לארץ מחו"ל. אז גם אם אתה חושב שאתה מסתפק במה שיש בארץ... זה מחו"ל. כל העינין עם הריחות, זה כבר סיפור אחר. אם אתה אוהב ריח של פרח/צמח מסויים (של השמן המופק ממנו), אחר לא יריח אותו דבר. לגבי פעילות רפואית , אין בעיה למצוא "תחליפים" אך חשוב לזכור עדיין שלכל אחד את האיכות הספציפית שלו, אחרת לא היה המגוון כל כך עשיר. מה שבטוח, אי אפשר להגיד עליך שאתה זה שאינו יודע לשאול...
חג חירות שמח

yoelnd

New member
ואני תוהה וטועה.....

היי לא נראה לי דיון מקצועי ארומטרפיסטי טהור ונקי! כשלמדתי לפני ותר מעשור ואח"כ בסיבובים בעולם ראיתי שכל מקום יודע לעבוד עם מה שיש ותמיד אפשר להשיג את האין. אותי לימדו שצמחים שיש במדינה שלך ובאיזור שלך הם הצמחים / שמנים הנכונים לעבודה מכל הבחינות ולו הייתי ודע עליהם ממש לעומק לא הייתי שואל שאלות על לקנות מחו"ל....... אגב, יש שמן נרקיס בארץ וגם יסמין אבסולוט השאלה היא והבסיסית למה אתה צריך? לשימוש במטופלים שלך? או שמא "סתם" למבער בביתך? או מדובר בכמות ראש או במטרה אחרת? וכמו שאמרו: סוף מעשה במחשבה תחילה..... כוון את שאלותייך למטרה במדוייק ולא להציף בסיעור מוחות מבלבל וחסר טעם ..... בריאות ואושר

pumiki8

New member
את ההודעה עצמה לא בדיוק הבנתי,

אבל הטון הכללי די ברור. אני בה בעת לא מרוצה ממנו, וגם לא מבין מאיפה הוא נובע. מפריעה לך הסקרנות שלי? אל תתפתה לענות לשרשור, בטח לא בתגובות כאלה.

pumiki8

New member
../images/Emo13.gif

3 - מעניין... 4 - אני מסכים. לאף אחד מהשמנים אין תחליף, אבל אם רוצים פעילות מסוימת - יש מבחר מסוים. הגישה שלי כלפי השמנים היא כזו הרואה בהם גם ככלי מרפא למצבים מסוימים, אך גם ככלי לנפש [כשאני לא לומד ארומתרפיה, אני לומד לתואר ראשון בפסיכולוגיה, אחת מהפנטזיות שאיתן אני משתעשע היא להיות פסיכולוג קליני שנעזר בשמנים אתריים] ולריח אני מאוד רגיש (במובן הטוב של המילה) לכן חשוב לי מאוד להשיג שמן אתרי מצמח שאני אוהב. זה פשוט האושר הקטן שלי.

pumiki8

New member
בנוגע להערה -

סמנטית, חשוב שאומר "יסמין אבסולוט" ולא "שמן אתרי יסמין"? אני מודע לתהליכי ההפקה השונים, אבל האם זה משפיע על השם? את אומרת חששות למיניהם שלי
. אני מודע לזהירות הרבה שצריך לנקוט בה, ולכוחה הרב של ההמלצה ולהיכרות של אנשים אחרים ספקים, אבל למזלי, אם אחליט להזמין שמן שאין בארץ ואני נורא רוצה, יש אמצעי בטיחות אפשר להשתמש בהם באם אני לא מרוצה מהסחורה [אם מגלים שהשמן מהול, או פג תוקפו, או כל תקלה אחרת - אפשר לבטל את העסקה, והכסף חוזר. נפלאות ה-PayPal]. שלחתי לך מסר
.

LaSaponaria

New member
באופן עקרוני, אין שמן אתרי של...

יסמין, רק אבסולוט, ואני אוהבת לדייק. ישנם מקומות שמוכרים יסמין מהול בשמן נשא כלשהו וקוראים לו שמן אתרי (בלעז). אבל הם מציינים זאת והמחיר בהתאם. לגבי המסר - עניתי.

למעלה