מה דעתכם על בזבזנות יתר?

ronistar

New member
מה דעתכם על בזבזנות יתר?

לפני מס' שבועות התפרסמה כתבת ענק בידיעות אחרונות המציגה אנשים רבים שלמרות שסגרו עסקים רבים והיותם במינוס ממשיכים לחיות ברמת חיים כזו גבוהה כאילו לא השתנה דבר. נוסיף על כך את אותו מגזר שבקיא מאוד בחוקי המס והנושים תובעים את החברה שהיתה בבעלותם והם ממשיכים בחייהם כאילו דבר לא ארע ושהם לא פגעו באנשים וחברות אחרות במשק. קיימתי שיחה על הנושא הזה עם גיסתי והסכמתי איתה שהחיים קשים בארץ ממילא. לפחות אותם האנשים נהנים ולא כמו האנשים שחוסכים וחוסכים ולא נהנים ומחשבים כל שקל. גם לפי התקנות החדשות לבנקים המחייבות אותן להגביל משיכת כספים על ידי לקוחות, יהיו אנשים שידעו לשחות בין תקנות חדשות אלה ויחיו חיי פאר והדר למרות שלא רק שאין להם דבר אלא גם הם שוחים בהמון חובות כפי שהוצג בכתבה אז. מה דעתכם בנדון? רוני

motco100

New member
מחלה כואבת !

זה עניין של אופי אותם אנשים שאת מתארת יכולים היות מעוקלים עד הצוואר אפילו קופסת סגריות לא יכולים לקנות על שמם וטוב להם הם גם מקבלים מכתבים ממס הכנסה,מעמ,ביטוח לאומי וכו' על חובות ועיקולים ולא מזיז להם בעיקרון לאורך זמן לא עובד אלאעם כן אתה מומחה בקומבינות נושא האכיפה וההגבלות הולך ומשתכלל ולכן כדאי לא להיגרר לחובות מיותרים

lironhappy

New member
מחלה כואבת

אני מסכימה עם הדעה שנכתבה אנשים מתחלקים לשני סוגים האחד שלא ישן בלילה אם יש לו התחיבות והסוג השני שלא מפחד מעיקולים, ויודע לשחות כמובן שגם אלה שלא מפחדים לא יכולים לחיות כך לאורך זמן. אני הגעתי למסקנה שצריך לחיות לפני הכנסה ולא לפי הרושם של החברה שכול הזמן מכתיבה לנו מאנשים שמי שמוציא יותר כסף הוא נחשב. אני רואה באיזור מגורי , בבית הספר של בני את סוג הורים שפנקס הצקים פתוח לשלם שוב מזגן , וכול שטות שמישהו החליט. אני כמובן במיעוט נגד הזרם וזה גרם לכך שבני לא תמיד בחברת אלה שמפגנים שיש להם , אך אני מלמדת את בני שאדם צריך לחיות לפי מה שיש ולא לפי רושם, ומותר לו שיהיה לו את הדעה שלו ולא את הדעה של הרוב. אני רוצה לישון בשקט בלילה ורוצה לגמור את החודש לפחות בכמה שקלים בפלוס ולא במינוס. לא לדבר שלחסוך לא מגיעים. המחייה מאוד יקרה בארץ , הכול עולה לעומת המשכורת שנשארת תמיד אחורה.

מלו2

New member
יש אנשים שחיים טוב עם המינוס אבל מה

עם המשפחה, שרואה את המצב שלא רוצה שאחד ממנה יסתבך ויגיע לכלא, בשל חובותיו? מי מתחשב במשפחה הזו?

motco100

New member
לצערי אנחנו במיעוטלכן גם דברים לא .

משתנים שכן הצרכנים הלא אינטליגנטים מוכנים לשלם כל מחיר ואז היצרנים/יבואנים מעלים ומעלים את המחירם כמו גם המדינה מעלה מיסים אם הצרכי היו קצת יותר אינטיליגנטים המדינה הייתה נראית אחרת לגמרי

למעלה