מה דעתכם על גזר הדין של אתי אלון?

אלאר

New member
מה דעתכם על גזר הדין של אתי אלון?

אתי אלון לא רק גנבה כספים רבים של לקוחות שנתנו בה אמון, אלא הביאה לקריסתו של בנק שהיה מקום עבודה ומטה לחם של עובדים. פרקליטה של אלןו (עו"ד רזניק) אמר לשלי יחמוביץ' ש 17 שנות מאסר הוא עונש "לא הומני", וגם 10 או 12 שנות מאסר היו ממלאות את תפקיד העונש. הוא גם אמר, שמגזר הדין עולה ריח של "נקמה חברתית", וזהו אקט של עריפת ראש העבריין בככר העיר, לקול צהלות הקהל צמא הדם. יש לזכור שאלון לא פגעה - אפילו בשערת ראש - של אף נפש חיה, ושכל פשעה היה בכסף. האם עבירות כספיות, חמורות ככל שיהיו, מצדיקות שלילת חירות למשך 17 שנות חיים? אולי אני טועה, אבל לדעתי אפילו אנסים (הפוגעים גם פוגעים בגוף ונפש) לא מקבלים 17 שנות מאסר.

לדעתי זה תלוי

אני לא מכיר את כל הפרטים של הפרשה הזאת, לכן אני אומר תלוי. אמנם היא לא פגעה ישירות באף נפש חיה, אבל תלוי אם היא לא פגעה גם בעקיפין. למשל, האם לא היו משפחות שהחזיקו כסף בבנק הזה, והמעשים של אתי אלון גרמו להם פגיעה כלשהי שהיא מעבר לרק כספית. אבל שוב, יכול להיות שאין למה שאני אומר שום קשר למציאות, כי אני פשוט לא יודע מה היה שם.

ronen1981

New member
בסין אם אני לא טועה היתה מקבלת מוות

מכל מקרה העורך דין שלה ברור שיגיד 17 שנה זה הרבה ו"עונש לא הומני" מה רצית שיגיד שנכשל בלהגן עליה? בתוכנית חדשה של ערוץ 10 שברח לי שמה עשו השואה עם האופנו בנק ועוד עברין כספים אחר של השנים שקיבלו ביחס לכסף ,ברור שמדובר בהשואה קצת פופוליסטית אבל מצטייר ממנה שבעוד שהעברין החמור מהשניים מבחינה כספית בהשואה קיבל כ 16 שנים כשנה על מליון וחצי שגנב אלון קיבל שנה על כ 14 מליון. הרושם הוא שמדובר בעונש לא רק שלא חמור אלה אף מקל. אני מציע לך לבדוק כמה מהאנשים שחסכונות חייהם שם ואבדו האם לא נפגעו בשל כך,בין האנשים יש כאלה מובטלים שיתכן ורעבים ללחם כיום בגללה. מכל מקרה העלת נקודה אחרת לא קשורה אבל חשובה והיא הענישה המקילה באופן שאינו מתקבל על הדעת של פשיעה על רקע מיני,לדעתי מה שקורה פה הוא בזיון ואני כבר לא פעם כתבתי בנושא וככל שיגדל יכולת ההשפעה שלי אפאל לשינוי המצב אונס הוא רצח נפש וצריך להתיחס אליו בהתאם.

iceviper

New member
ובסעודיה היו כורתים לה את היד.

מה זה שייך? אתה צריך לבחון את המקרה ע"פ הנהוג במדינתך ולא במדינות אחרות. אישית זה נראה לי עונש ממש מוגזם.לא ייתכן שמעילה,גדולה ככל שתהיה,תהיה חמורה יותר מרצח.

Idan91

New member
בנוגע למשפט האחרון,

גם אם הם לא מקבלים.. ראוי שהם יקבלו הרבה יותר מ-17.

טל קר

New member
זה מזכיר לי את ה"בדיחה" העצובה

שסיפרו בזמנו על האופנובנק שקיבל עשרים שנה (והשתחרר אחרי הרבה פחות) - שאם הוא היה במקום לשדוד עשרים בנקים, היה אונס עשרים פקידות בנק, הוא היה מקבל הרבה פחות. כן, בישראל כסף חשוב יותר מפגיעה בגופן של נשים, ילדות וילדים.

פומפיה

New member
../images/Emo32.gif

"בדיחה" עצובה מאוד. אגב, האופנובנק כיום מרצה ב"ערבי תרבות". לא הבנתי את הטרנד הזה

Deathatred

New member
מגיע לה

וזה שהשופטים מטומטמים ומרחמים על אנסים, לא אומר שצריך לרחם על נבלות אחרות. לאתי אלון מגיע את ה 17 (בנוסף, עליה לפצות את כל המשפחות שהיא גנבה מהן) ולאנסים מגיע לפחות 20 בפנים, ללא שיקול דעת.

פומפיה

New member
דעתי

אני לא בקיאה בתחום ולא מכירה את פרטי המקרה, אבל העבירות של אתי אלון חמורות ביותר. היא ניצלה את האמון שניתן לה, היא ניצלה את הנגישות שיש לה למידע רגיש, והביאה לקריסתו של בנק. היא פגעה בעקיפין בעובדיו וגרמה סבל נורא ללקוחות. נכון, אפשר לגלות אמפטיה לאתי אלון. גם היא סוג של קורבן. אבל היא בחרה בדרך הזו על פני הצדק, על פני החופש ועל פני האמהות.

יוסי®

New member
מבחינתי, היא היתה יכולה לקבל עוד

הרבה יותר - לא חושב שמגיע לה רחמים, ובטח לא לאח שלה. אבל הבעיה שלי היא אחרת - מדינה שבא לפקידה מועלת נותנים 17 שנה בכלא, ולאנסים ו/או בעלים מכים נותנים הרבה פחות - היא מאוד מעוותת בעייני. חיים של נערה שחייה נפגעו בצורה אנושה בעקבות האונס שווים פחות מ-250 מיליון שקל?

Guest2112

New member
סדר העדיפויות של המדינה הזו מרתיח!

איך זה שנותנים למועלת בכספים 17 שנות מאסר, ולאנסים רק 7 שנים? האם מעילה בכספים של אנשים היא גרועה יותר מאונס? נכון, היא פגעה באנשים (גם גנבה היא פגיעה, מה לעשות). היא פגעה בבנק בצורה קשה ביותר. אבל אי אפשר בכלל להשוות בין המעשה הזה לבין אונס. מגיע לה מה שהיא קיבלה. אבל לפושעים ההם מגיע יותר.

למעלה