מה דעתכם על דיקור של מספר מחטים

ינוקא1

New member
מה דעתכם על דיקור של מספר מחטים

בנקודה ? לפעמים הייתי שם מחט בנקודה והייתי מרגיש כאילו שהמחט "צפה" בפנים. עכשיו היה לי טיפול ושמתי בכל נקודה כ2 או 3 מחטים בו זמנית , והרגשתי כיצד הן ממלאות את כל המקום. גם המניפולציה היתה עוצמתית יותר.

מעניין מאוד

מוכרח להודות שלא ניסיתי לשים מספר מחטים בנקודה. היו מקרים של דיקור קרוב כמו בטיפולים על פי Dr. Tan אבל לא מתוך רעיון של 'למלא נקודה'... מעניין.

SP21

היי, אני שמעתי על השיטה הזו בהקשר של SP21. לא יודעת על זה הרבה מעבר לזה ששמים שם 3 מחטים, אבל אני לאיודעת מה האינדיקציות לזה, לא התעמקתי בזה.

ינוקא1

New member
ממה שאני מרגיש

זה טוב בנקודות שהן מאוד "רופסות" ושקועות (SP9 למשל) או באנשים רופסים וליחתיים. זה טוב כאשר המחט נכנסת בצורה "חלקה" מידי , כאשר מרגישים שאין בכלל טונוס בנקודה אלא המחט פשוט מחליקה פנימה והנקודה שואבת את המחט ללא שום התנגדות. היתה לי מטופלת מבוגרת עם כאבי ברכיים , והנקודות שם היו הרגישו כך , והבנתי שזה מה שאני צריך לעשות - אז דקרתי אותה בכ12 נקודות בשתי הרגליים ובכל נקודה שמתי כ2-3 מחטים. זה גורם לכך שתהיה יותר "התנגדות" וטונוס מצד הנקודה כלפי המחט , ושהיא תשפיע יותר. כמובן שבמקרה הזה ספציפית נעזרתי גם בחימום.

shahaful

New member
החדרת המחטים

אנסה לחפש, איפושהו ביו-טיוב ראיתי סרטון של מטפל סיני שבעת ובעונה אחת מחדיר מס" מחטים במקביל לתוך נקודת דיקור. הוא אוחז מס מחטים בין האגודל לאצבע ומחדיר אותן במהירות ובחדות. נראה מרשים למדי. הבנתי שגם המטפלת רות לוי היתה נוהגת לעשות כך.

ינוקא1

New member
זה ד"ר לו

הוא מחדיר המון מחטים ביחד . .. ראיתי את זה פעם , אבל עד היום לא נפל לי האסימון למה זה טוב , אני גם לא בטוח שהוא עושה זאת בגלל ההגיון שאני עושה זאת. בכל אופן רק עכשיו הבנתי שכאשר הנקודות בחסר עמוק עד כדי כך שהמחט "צפה" ורוקדת ולא נתפסת , אז כדאי לעשות זאת. אני גם לא עושה זאת כמוהו עם הצ'י כך , אבל אולי יום אחד ננסה. אני מביא את הסרטון :

shahaful

New member
כנראה שהרעיון שלו זה

להשיג מקסימום סטימולציה. למרו שזה נראה קצת אגרסיבי.

ינוקא1

New member
../images/Emo51.gif

למרות שמעולם לא למדתי או טופלתי בדיקור יפני , כמה אנשים אמרו לי שאני עובד בדרך דומה. מעניין.

omarman

New member
דווקא בסין

ראיתי לראשונה החדרת מספר מחטים לאותה הנקודה, ואני עושה זאת לעיתים, אך מזויות שונות. כלומר 2-4 מחטים לאותה נקודה, מכיוונים מעט שונים, שהרי הנקודה עצמה נמצאת יותר בעומק. (ממש לא עם יד אחת מספר מחטים ביחד, פרה פרה). האינטואיציות שלך תמיד נכונות :)

ינוקא1

New member
../images/Emo51.gif וגם שלך ! ../images/Emo13.gif

גם אני לא עשיתי זאת ביחד עד עכשיו.

taly73

New member
בסין..

בסין יש רופאים שזו טכניקת הדיקור הבסיסית בכל מה שנוגע לכאב, בלי קשר למלאותה של הנקודה. בעיקר באזור הצוואר, מחדירים 2 עד 3 מחטים יחד באותה זווית, משהו סימפטומטי בלבד, עם מניפולציה כמובן. לדבריהם הדיקור עובד כך חזק יותר בכל מה שקשור לכאב. אני חייבת להודות שמה שרשמת על מלאות המקום מעניין! אני אבדוק זאת:)

ינוקא1

New member
תודה טלי !

אשמח אם גם תשתפי במסקנותיך

למעלה