מה דעתכם על הבושידו (UWFi)?

BeniTaz

New member
מה דעתכם על הבושידו (UWFi)?

צפיתם בזה כשזה שודר בארץ? מה חשבתם על זה אז? והיום?
מי היה הלוחם האהוב עליכם? מתגעגעים?

JayneCobb

New member
מאוד אהבתי לצפות בזמנו

לטינאייג'ר שכל מה שהכיר עד אז היה WWF זה היה חתיכת שינוי...

לגבי מי אהבתי - גארי אולברייט כמובן...ואחריו את נקאנו, שתמיד דימם מהאף...

danielmo1

New member
בתור ילד

צפיתי בתוכנית עם אבא שלי (היה בערוץ 5 הישן אם אני לא טועה) היינו בטוחים שזה אמיתי ועד היום הוא לא מאמין לי שזה מבויים חחח

בכל אופן, טאקאדה כמובן היה האהוב עלי מכולם.
לוחם MMA גדול הוא כמובן לא היה, אבל בבושידו הוא כיכב.

JayneCobb

New member
ככה זה כשאתה הבעלים והמנהל

את הופך את עצמך לכוכב הכי גדול... גם אם לא תמיד יש לזה הצדקה...

AmitNHB

New member
הזוי לחשוב שחשבתי בזמנו שזה 100 אחוזים אמיתי.

מה שיותר הזוי הוא שעד היום אם נושא הבושדו עולה לשיחה עם מישהו שכמוני, ראה את זה אז... אני ממש מתקשה לשכנע אותו שזה אכן לא היה אמיתי
מזל שיש את יו טיוב להראות לו איזה קרב או שניים של טאקאדה בפרייד
וכן, גם עליי טאקאדה היה הלוחם הכי אהוב אז... כמעט בכיתי שאולברייט ניצח אותו בפעם הראשונה עם האיזה 3 נקודות שנשארו לו שמה, בולשיט

יש לי עד היום חברים שחושבים שזה יהיה אמיתי

אני נכנסתי לקטע של אומנויות לחימה(צפיה וגם אימון) בגלל הבושידו.

moriarty

New member
לגמרי.

צפיתי בכל שידור חוזר, והאמנתי שזה אמיתי. כשחבר שלי אמר לי שזה לא אז דרשתי הוכחות, ואפילו אחרי שהוא הראה לי בויקיפדיה לא האמנתי לו.

אהבתי את טקאדה ואולברייט, ואת טאמורה.

זקס11

New member
קודם כל, כמה עובדות

רוב הלוחמים שם היו אומני לחימה לגטימים. הם היו בכושר עילאי, ובעלי יכולות לחימה לא רעות בכלל. כשהם היו בארץ, ראו באיזה רמה הם היו באימונים.
דבר שני, הקרבות שם היו אותנטים. הם היו משהו כמו ספארינג מתקדם, והם בהחלט נתנו מכות כואבות. עצם העובדה שלא היו אגרופים לראש איפשרה להם לעשות קרבות באיכות יחסית גבוהה, ועדיין לקבוע מראש מי המנצח.
ודבר אחרון- שיטת הלחימה שלהם שאמרה "הכל מותר חוץ מאגרופים לראש" הייתה מאד נפוצה בעולם הפול-קונטקט דאז. אני התאמנתי אז אצל איתי גיל, ורוב האימונים היו ככה. וככה זה היה ממש בכל המקומות.

אני באופן אישי אהבתי את טאמורה, שנהפך ללוחם MMA לא רע בכלל.

AmitNHB

New member
ממש לא מדוייק. אני אנסה להסבירץ

תראה, מדבריך משתמע שזה ממש היה ספארינג לכל דבר וזה ממש לא נכון. מדובר בסגנון פרו רסלינגי קשוח אבל עדין פרו רסלינג.. המכות אכן כואבות יותר ולא מתוכננות כמו בתסריט, אבל לא רק הסוף הוא החלק ה"לא אמיתי". אתה צריך להבין משהו על עולם הפרו רסלינג. זה לא שאם תכניס עכשיו שני מתאבקים מה WWF לזירה ותגיד להם: "יאללא, קרב" לא יהיה להם מושג מה לעשות, כי הם לא עברו על זה מראש. הם יודעים איך לעבוד כי זה מה שהם עושים למחייתם.

אתה תיתן לי אגרוף, אני אזרום איתך קצת, עוד מעט אני אתן לך ואז אתה תזרום איתי, ועוד מעט אי או אתה "נכריז" על איזה מהלך... כאשר יש כאן המון המון המון ואני שוב מדגיש, המון עניין של ריספקט. כאשר מדובר במתאבק בכיר יותר, הוא זה שינהל את הקרב. מה אני רוצה להגיד כאן ואיך זה קשור לבושידו ? זה קשור שאם היה לך לוחם בכיר כמו טאקאדה מול לוחם פחות בכיר משמעותי, אז המטרה הייתה לגרום לטאקאדה להיראות טוב ולא להפך. מעבר לכך, יש כמובן גם הצורך להציג קרב מותח ומעניין לשם הבידור, ז"א אי פאשר שלוחם אחד יקרע את השני כל הקרב ויש גם אילוצים של זמן ועוד... אז נכון שזה היה סגנון קשוח יותר אבל זה לא נכון לחשוב אם למשל ראית קרב של לוחם X מול לוחם Y ולוחם X הוביל כל הקרב, זה אומר שגם בספארינג בגו'גו זה היה דומה...

זקס11

New member
בגדול, אני מסכים איתך

פעם קראתי על ההבדל בין FIXED ל WORKED, שזה בעצם ההבדל בין הבושידו ל WWF.

אין ספק שהקרבות לא היו ספונטנים, ושהתוצאה הייתה ידועה מראש. ומצד שני, רובם היו אמני לחימה אמיתיים, גם אם זה לא התבטא בבושידו.

ודרך אגב, בושידו וטקאדה הם שתי יסודות שבהחלט מעלים ספקות לגבי האותנטיות המלאה של פרייד.

Luke R

New member
לא פיספסתי אף שידור

אני, וכל החבר'ה שלי היינו מכורים לזה לגמרי.
האמנתי שזה אמיתי, למרות שהיו כמה דברים שגרמו לתמיהה (למשל לוחם ששוכב על הגב, והשני מצליח לתפוס לו רגל או שתיים, בלי לחטוף בעיטה כמובן, ואז הופך אותו על הבטן די בקלות) אבל ההסברים וההתלהבות של הפרשנים ניטרלו את הספקות.
הלוחמים שהכי אהבתי היו קיושי טמורה, ויאמאזקי.
אני זוכר שדי הופתעתי שדווקא סקורבה נהיה לוחם שמחזיקים ממנו, ושאיזה אחד, היקסון גרייסי, ניצח די בקלות את טקדה (ארמבר לא פחות), אפילו שכבר ידעתי אז שהבושידו לא היה אמיתי.

מה שאני מתגעגע אליו בעיקר זה שהיה שידור כל שבוע..

RoyceGracie

New member
הפרשנות של שבי עוזיאל הייתה תמוהה בדיאבד

הוא דיבר שם על כל מיני דברים כמו יציאות מ"משולש" וכל מיני תרגילים מוזרים. הוא בעצמו האמין שזה אמיתי לחלוטין ויש כתבה עליו בנושא באתר של גארי רוייף (אחד האנשי מפתח בתחום הפרו רסלינג בארץ להבנתי)...

הכי אהבתי את ימזקי, הוא עבד ממש יפה עם הבעיטות שלו...

מה שכן, אף פעם לא הבנתי איך לוחם שמחזיק לוחם אחר בבריח נותן לזה שמוחזק להגיע לחבלים כל כך בקלות (להפסיד נקודה ולהחזיר את הקרב לרגליים), או איך זה שהם עוברים מפוזיציות כל כך בקלות בלי להקשות אחד על השני כלל...

הטענה המוחצת שהרגיעה אותי שזה באמת אמיתי הייתה תמיד "נראה לך שגארי אולברייט זורק ככה אנשים על הצוואר שלהם עם כל המשקל שלו ושזה יהיה לא אמיתי ?!"

RoyceGracie

New member
לא כח מלא, הן היו איזה 50-70% כח

תסתכל בקרבות, הסטירות הללו שהם נתנו אחד לשני, הבעיטות, זה לא היה כח מלא..
חוץ מזה, למה שלוחם יסכים מראש שיסגרו שגארי אולברייט יזרוק אותו על הראש...

למעלה