מה דעתכם על הבניין הבא...

TheIllustrator

New member
מה דעתכם על הבניין הבא...

יפה או לא? עוד פרטים בהמשך...

reshef

New member
לא יפה ../images/Emo4.gif

הבניין בכלל לא יפה, לדעתי. אבל הוא מזכיר לי שכשהייתי בניו-יורק, ליד השדרה החמישית, עברתי ליד בניין זכוכית שהוא ישר לגמרי למעלה אבל ככל שיורדים לאט לאט מתחיל שיפוע. זה היה בניין ממש מדהים. אם מישהו יודע על איזה בניין אני מדבר אז תגידו לי..

איילת29

New member
הבניין

נראה קצת מוזר עם ההתרחבות הזו למטה.. אשמח לשמוע פרטים נוספים :)

TheIllustrator

New member
פרטים על הבניין...

הבניין המתרחב(בצורה כה קיצונית), נקרא "מודיס טאוור"(אפשר לראות שמו בראש המגדל), וגובהו 163 מטרים. יש בו כ-37 קומות והוא נבנה בשנת 1974... בדומה ל-SOLOW BUILDING בנ"י. הוא ממוקם בג´קסונוויל, בירת פלורידה. מה עוד...? כל המידע והתמונות מן האתר SKYSCRAPERS.COM...

TheIllustrator

New member
אז ככה...

הכל החל בשיקגו בשנת 69´ עם הבניין העירוני הגבוה ביותר דאז - הבנק 1 פלאזה. עוצב ע"י פיליפ מרפי(ואל תתפסו אותי במילה), ואם להיות כנה, אז אין לי מושג כיצד הוא עלה על רעיון ה"בניין הולך ומתרחב בצורה מעוגלת, ככל שמתקרב לבסיס". אולם, אותו סוג עיצוב תפס יותר תשומת לב כאשר הגיע לניו-יורק(כרגיל!). בניו-יורק, היה זה משרד הארכיטקטים SOM שניסה ליצוק "אופי" וביטוי חדש לחוק העירוני אשר מחייב בניינים להיות צרים יותר ויותר כאשר עולים בגובה(סט-באקס, במילים אחרות). אלה ניסו ליצור "סט-באקס" מעוגל ו"זורם" וכך הביאו את הגרייס בילדינג הסנסציוני(לתקופה, אולם לטעמי, זהו עדיין אחד המגדלים היפים והייחודיים בניו-יורק), בשנת 72´ ואת הסולאו בילדינג בשנת 74´ - בניין שהפך ל"סמל" של דרום הסנטרל פארק-מזרח, וללא ספק, גם כן אחד מהמגדלים המרהיבים בניו-יורק. שני מגדלים אלה "זורמים" וככל שעולים מן הבסיס, הם הולכים ומצרים בצורה מעוגלת ונעימה מאד לעין. שניהם(ובניגוד לבנק 1 פלאזה בשיקגו), עושים שימוש נרחב בזכוכית שחורה ו"חלקה"(בעיקר הסולאו בילדינג), ושניהם מרשימים ובלתי ניתנים להתעלמות.

אושר מ

New member
אני עם איילת. קצת מוזר. אבל הוא לא

מכוער. זה הגזמה...בואו נגיד שלא הייתי מכניסה אותו לרשימת המגדלים היפים בעולם..

danezeq

Member
מגדל יפה מאוד

אך אם הוא היה בישראל החלק המשופע היה צובר אבק

איילת29

New member
נכון-

היה צובר אבק בארצנו.. מעניין איך התכנון הפנימי של הקומות התחתונות..היכן שהשיפוע..

oren*

New member
בארה"ב ואירופה אין אבק אני מבין,

בגלל זה לא רואים מנקי חלונות תלויים על גורדי השחקים
חברים יקרים, תתעוררו בבקשה. אבק נישא באוויר למרחקים ונמצא בכל מקום, אפילו ביבשת אנטארקטיקה. חוקרים חופרים בתוך השלג שם ומוציאים שכבות מלפני אלפיים שנה עם גרגרי אבק וככה יודעים אילו חומרים היו באוויר באותה תקופה. לא פוסלים מגדל בגלל אבק, ואפילו את תאומי הפטרונס מנקים כל הזמן (הבנתי מהודעה כאן שלוקח חמישה חודשים לנקות את שניהם).

danezeq

Member
בישראל יש הרבה הרבה הרבה

הרבה הרבה הרבה יותר אבק מבאירופה ובארה"ב - אין להשוות בכלל! הבניין הזה לא יתאים לישראל אלא אם כן וינקו כל פינה (עם שיפוע) בבניין לפחות פעם בשבועיים

Secular

New member
בחיים שלי,הספקתי לראות...../images/Emo58.gif

בניינים יותר מרשימים ויפים,אבל הבניין הזה לא עד כדי כך נורא,מתוך 10 הייתי נותן לו 5.5(עבר).

למעלה