מה דעתכם, על הבשורה?

Harrington

Well-known member
מנהל

מה דעתכם, על הבשורה?​

לא יודע למה השאלה/כותרת נשמעה לי נוצרית קמעה :).

לגופו של עניין, דעתי כמובן חיובית. טוב יהיה אם יבוטלו התשלומים המדוברים. השאלה אם הוראת ביטול מלמעלה תביא גם לביטול בפועל. כלומר תפסיק את המנהג המגונה בו המערכת/המורים/ביה"ס פונים להורים, מסבירים להם שיש בעיה כזאת או אחרת ושהמורה היקרה X מאוד תיפגע או ר"ל אף תפוטר אם לא תיאות לעבוד בשכר רעב, וידברו אל טוב ליבם של ההורים שכמובן יכניסו ידם לכיס ובכל זאת ישלמו.

מקסים 45

Well-known member
לא נעים לי להגיד, אבל אני נגד ביטול התשלומים.
אין סיבה שזה ירד מתקציב המדינה ושאנשים עניים יסבסדו הורים עשירים. אפשר לפטור הורים ספציפיים קשיי יום, אמהות חד הוריות וכו'.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא נעים לי להגיד, אבל אני נגד ביטול התשלומים.
אין סיבה שזה ירד מתקציב המדינה ושאנשים עניים יסבסדו הורים עשירים. אפשר לפטור הורים ספציפיים קשיי יום, אמהות חד הוריות וכו'.
למה החזקה בדעה מסוימת צריכה להיות 'לא נעימה'? כל אחד ודעתו/השקפתו. אני תמכתי ברעיון מאחר ונראה לי שיהיו תשלומים שיבוטלו כליל אם יבוטל תשלומם על-ידי ההורים. במקרים אחרים, יש מקרים שבאמת מן הראוי שהמדינה תשלם אותם וההורים עושים זאת רק בגלל שהמדינה לא עושה זאת. אז למה שיהיה אכפת לי אם בדרך זו זה משתנה?

בסופו של דבר, כל משלם מס (קרי כל תושבי המדינה) משלמים עבור דברים שהם לא בהכרח נהנים מהם בעצמם וגם עבור דברים שמנוגדים בכלל לדעתם ולהשקפתם לא צריך להוציא עליהם שקל. דרכו של עולם. כך עובדת מדינה דמוקרטית (וכנראה שלא רק). בארץ זה בעייתי רק כשמדובר בתקציב למגזר החרדי או למתנחלים. כאילו, במקרים כאלה התקשורת קופצת ועושה מזה כותרות. בכל שאר הדברים, איש לא פוצה פה ומצפצף. כך אתה (שותף) משלם מיליארדים לאירועי תרבות, לתיאטראות בארץ וכיו"ב למשל, גם אם אתה אף פעם לא הולך לדברים כאלה.

SupermanZW

Well-known member
לא מבין את הטמטום הזה, הרי הם ישלמו בכל מקרה, אבל במקום לשלם ישירות, ישלמו בעקיפין, פשוט יעלו להם את המיסים. זו חלמאות.

למעלה