מה דעתכם על.. הומור "שחור"?

LayLadyLay

New member
מה דעתכם על.. הומור "שחור"?

הרבה פעמים אנשים עושים צחוק מנושאים כאובים כדי להתמודד ולפעמים זה נטו בשביל הצחוק.

האם אתם משתמשים בהומור שחור כדי להתעודד/ סתם כדי לצחוק?
האם תוך כדי ולאחר ההתמודדות עם המחלה של ההורה, השתנתה הגישה שלכם?

healerit

New member
אין לי בעיה עם הומור שחור

נעזרנו בהומור שחור לאורך הדרך.
אני תמיד צחקתי עם אבא שלי שיש לו רק שפעת.
ואבא שלי נהג לומר: יש לי חידוש בשבילך מותק, החיים הם מחלה כואבת. מתים מזה.
וכששאלו במה אני עובדת הוא אמר: היא עובדת בעבודת אבא.
ואחרי שאבי נפטר בחודשים הראשונים כשבכיתי יום יום אז בעלי אמר לי: עכשיו אבא שלי הוא גם אבא שלך.
עניתי לו בבכי: זה לא אותו דבר.
אז הוא ענה: אבא שלי יותר טוב...
ושעות צחקנו-התווכחנו של מי יותר טוב.

הומור חיוני להתמודדות עם החיים, גם עם המוות. לתחושתי, אי אפשר בלי זה. לצחוק זה בריאות.
למזלי, נישאתי לאדם בעל חוש הומור מטורף שלא מפסיק להצחיק אותי.

בעלי, עם ההומור השחור שלו וחוסר הטקט.
ביום חמישי היינו בהלוויה בבית העלמין החדש בהרצליה.
הקבורה היא בקומות. המקום נראה שלו ומטופח.
עמדנו קבוצת אנשים ודיברנו על הסדר והנקיון במקום והקטע של הקומות.
אז בעלי אמר: זה כמו שיכון למתים צעירים.
אנשים צחקו למרות שלא היה להם נעים לצחוק (חיכינו להלוויה).

הפעם הנפטר היה אביה של חברתי והוא נפטר בשיבה לא רעה. תודה לאל!
היה לי קשה להיות שם בכל זאת. מעורר זכרונות... ההספדים.

אלוהים, בבקשה:
בשנה הבאה תן לי רק שמחות. חתונות, בריתות, אפילו בר מצוות

שבוע טוב

saribon

New member
אני חזקה בהומור שחור

אבל בני המשפחה שלי לא מתמודדים עם זה כל כך טוב...
אצלנו בבית קוראים לזה "בדיחות X" כש-X מייצג שם של חברה שנפטרה לפני מספר שנים ואחרי שנפטרה בעלה ואני היינו מריצים המון בדיחות שחורות( בשל צנעת הפרט אני נמנעת משמה המפורש).
להרבה אנשים מאוד קשה עם זה. ישנה הרי מוסכמה שמוות זה ענין רציני ומכובד ולא צוחקים על זה או עושים צחוק ממתים או כל מה שמסביב לזה. זה לא מכבוד ולא ראוי וככה לא עושים בכלל. אני לוקחת את זה אחרת וחושבת שעל רוב הדברים בחיים אפשר לצחוק ולעתים אפשר גם על המוות. כמובן שצריך טקט ולדעת מתי ואיפה ובעיקר עם מי..אני חושבת שברוב המשפחות שמתמודדות עם מחלה נוצרות בדיחות שחורות תוך כדי -אבל בדרך כלל הן מיועדות לשימוש פנימי..

kmiki

New member
בוודאי ובבודאי

מגיל לידה בערך הומור שחור מככב אצלנו בבית, ואצלי בפרט.
זה לא השתנה עם כל נפלאות הסרטן, לא התחזק ולא נחלש, זה נשאר אותו הדבר.

מעולם לא היה לי חוש הומור...

כשהכרתי את בן זוגי זה הגיע למצב שהייתי אומרת על עצמי מפורשות שאין לי חוש הומור...
מאז שאמי נפטרה אני פשוט נוראית. בכל הזדמנות אני יכולה לעשות על זה בדיחות שחורות בלי חשבון. כמו למשל שמישהו ישאל אותי: "מה קרה?" בכל עניין שהוא ואני אגיד: "אמא שלי מתה",
לא מזמן ישבתי עם חבורה של אנשים, זה היה רוב לסיפור הנוראי הזה של המכונית שאיבדה את בלמיה, ומשפחה שלמה כמעט הלכה,
בלי קשר לזה הם דיברו על מכוניות, כל אחד אמר מה הוא רוצה מהמכונית שתהיה לו, ואני אמרתי: "אני רק רוצה שיהיו לה בלמים..." אז מישהי אמרה לי: "את נוראית! אין לך גבולות, אה?" אז עניתי לה: "מותר לי, אמא שלי מתה" וכולם בשולחן השתתקו במבוכה (זה היה בערך שלושה שבועות אחרי, וכולם ידעו על כך).
מצד שני, מאז לכתה אני הרבה יותר קלה לצחוק בכללי...
זה כאילו שאחרי שראיתי את פני המוות, אין לי כבר ממש ממה לפחד, וגם לא ממש סיבה לשמור על רצינות תהומית מדי...
עם היה לי מאד קשה עם בדיחות שחורות- היום אני כאילו הראשונה לספר אותן. זה לגמרי הזוי. אני כאילו מאפשרת לעצמי להרגיש גם את האיכסה המרושע הזה, וגם לשחרר אותו כמו שהוא, לפעמים...

saribon

New member
אז רק תזכורת קטנה

בגלל שגם אני אוהבת כאלה בדיחות וגם אני הייתי מהירה לספר אותן - למדתי שיש אנשים שזה פוגע בהם. הילדות שלי למשל וגם בעלי - היו מזדעזעים מכל בדיחה שכזו עוד כמה אנשים שבסביביתי הראו סימני הלם קלים - ולכן -צריך לדעת למי לספר את הבדיחות הללו . לא כי אסור לנו או כי הן לא עושות את שלהן - אלא פשוט כי כל אחד מתמודד איתן אחרת ואנחנו הרי לא מחפשים לפגוע באנשים שקרובים אלינו((-:

בשבעה על חמי, בעלי אמר משהו ואני בהלצה אמרתי לאחת הדודות -איך שהוא מנצל את זה.. הוא נהנה עכשיו מזה שהוא יושב שבעה ואני לא יכולה להתווכח איתו אבל וואו וווא מה מחכה לו אחרי שיקום..לא אשכח את המבט המזועזע בעיניה...

טוב, אני לומדת את הגבולות של זה...

האמת, אני חושבת שאמא שלי לימדה אותנו את הרצינות הזו,
היו לה ולמשפחתה חיים מאד לא פשוטים, עם המון התמודדויות קשות- דבר שהוביל אותה למסקנות הפוכות ממני, כנראה,
ובכל אופן, ני מנסה את הבדיחות השחורות שלי על המשפחה שלי- הם דווקא... נתפסו לא מוכנים, אבל גיכחו קלות. אני חושבת שזה לא רעיון רע לפתוח אותם לאפשרות הזו גם, שלא יפחדו מהצל של זה, ושל עצמם...

LayLadyLay

New member
אני גם מאד אוהבת הומור שחור

(תמיד אהבתי)...
הרבה פעמים כשאני סתם מצוברחת בגלל נושאים לא קשורים ושואלים אותי מה קרה- אני עונה "אבא שלי מת".
או אם אני רוצה שחבר שלי יסלח לי על משהו אני אומרת לו "מותר לי, אבא שלי מת".
כמובן שאחרי כמה פעמים שראיתי את התגובות ההמומות של אנשים התחלתי לסנן..

מצד שני, אם מישהו (גם חבר שלי) יגיד בדיחה שחורה או אפילו יתייחס קצת בהלצה לגבי אבא שלי- אני יכולה ממש להפגע.

נכון, גם אני...

אסור לו בתכלית האיסור לומר שום דבר בצחוק על אמי.
על נושאים אחרים- יאללה, בכיף.

כשאני חושבת על זה עוד קצת,
ואחרי שקראתי משהו שסאריבון כתבה- בעצם, מחלת הורה היא אחד הדברים הקשים ביותר שנעבור\עברנו בחיינו. וברגע שזה מאחורינו, על כל הדרכים להשאיר את זה מאחור (החלמה, במקרה הטוב, או מוות, במקרה הרע), אנחנו יותר חזקים, יותר בטוחים בעצמנו, וזה לא מפתיע...

saribon

New member
שרי. שרי כמו שרה

לא סארי ((-:
אבל כן - אני חושבת שמחלת הורה ואבדן הורה הם משהו שהוא חסר תקנה. חסר תקנה לא במובן שזה משבר שלא ניתן להתגבר עליו. מצד אחד - זו דרכו של עולם וטוב שהורים הולכים לפני ילדיהם ולא ההפך (ישמרנו האל) אבל מצד שני - הורינו הם הבסיס הם ההתחלה שלנו. ברוב המקרים הם העוגן שלנו בחיים. האובדן של הורה (בין אם אנחנו מלווים אותו תוך כדי מחלה ובין אם באופן פתאומי) הוא סמן כלשהוא שאחריו כבר כלום לא יהיה כמו שהיה. זה תמיד יהיה ליד. ברור ששמחת החיים נשארת וההנאה מהחיים נשארת. אבל החסר הזה - תמיד יהיה שם. לא משנה שעברו 20 שנה מאז שאבי מת - הוא חסר לי יותר ויותר. פעם לפני שנים ראיתי סרט על מישהי שהוריה התבגרו וחלו והיא אמרה לחברתה : how dare they grow old on us?
וזה בדיוק זה - ההפתעה הזו כשההורים שלנו פתאום חולים, פתאום לא יכולים, פתאום חלשים - והדברים שזה משליך עלינו. וכמובן האובדן הזה . המילה הזו - יתומה. כל כך הרבה משמעות יש לה. כל כך הרבה עצב.
ועם זאת -אכן -התהליך הזה מחזק אותנו, מלמד אותנו, כמו כל דבר בחיים.

כתבתי למשפחה שלי אתמול...

3 חודשים מאז שהלכת, אמא.
כל כך השתנינו, בתקופה הזו.
חלקנו מסירים מעלינו באבחה אחת מהירה את כל הקליפות הנותרות של הביצה,
חלקנו מבשילים לאיטנו עוד תלויים על בלימה,
כולנו חוזרים אל הקן המיותם,
מנסים ביחד לבנות את קירותיו, את יחסינו, את המשפחה המשונה...
כי את היית בית, היית דוגרת והיית שורש,
את היית המשפחה, וממך הכל התחיל ובין כל אחד מאיתנו לבינך נשאר,
את היית המתווכת, המפשרת, היוצרת של התקשורת,
והיינו כמו זרים עת התחלת לחמוק מידינו, ועכשיו אנחנו כבולים מחדש,
בכבלים של צער וכאב, בכבלים של חובה ושל הכרח,
בכבלים מחודשים של אהבה ואיכפתיות, שאנחנו נאלצים לבסוף לרקום.

מתוך האובדן הזה כולנו גדלים, והלוואי שיכולנו להישאר עוד ילדים,
ולהמשיך לחבק רק אותך.

אתמול ישבתי עם חברה שאיבדה את אביה לפני 3 שנים.
הדמעות כל כך קרובות לפני השטח אצלה. כל פעם שאנחנו מדברות- היא בוכה.
העצב הוא כמו חוט שמשוך עליה, שבאיזשהו מקום ראיתי מיום שהכרתי אותה (לפני כשנה) וזה אחרת לגמרי ממני...
מודה שאני מרגישה שהאובדן הזה חיזק אותי מאד, גם בדרכים שאני עוד לא לגמרי מודעת אליהם. וזה לא שאני לא עצובה וכואבת- אני כן.

בכל אופן, היתמות אכן מהדהדת. כתוב במסכת סנהדרין: "אין איש מת אלא לאשתו, ואין אשה מתה אלא לבעלה", ואבא שלי, יתום מאב מגיל צעיר מאד, יתום מאם כבר 20 שנה בערך, ועכשיו היתמות שלו מורגשת מאי פעם- שהוא התייתם מאישתו...

saribon

New member
כתבת יפה ונוגע ללב

ואכן מה שכתב על אביך מאוד אמיתי. כי גם בתוך היתמול שלנו - חיי היום יום נשמרים. הולכים לעבודה, חוזרים הביתה ואלא אם כן גרנו בבית ההורים - הבית לא השתנה. למי שיש ילדים - הם דורשים תשומת ל לב ובני זוג וכו.
אבל כשאדם מתאלמן - הוא חוזר אל ארבעה קירות.
אני זוכרת כשאשתו של סבי נפטרה, סיפרה לי השכנה מתחתיו שהיא תמיד היתה שומעת אותו נכנס הביתה בצהרים אומר בקול רם ש-לום! וסוגר את הדלת. ושבכל פעם שהיא שומעת את הדלת נפתחת ונסגרת עכשיו ,בלי שום שלום, זה קורע לה את הלב.

לגבי הדמעות הקרובות לפני השטח - את יודעת -אני חושבת שבעקבות כל האובדנות שלי התחזקתי בהחלט אבל במובן מסוים היום יותר קל לי לבכות מאשר כשהכל היה עוד טרי. אולי זו בגרות. אולי פשוט האבל מעובד הרבה יותר ואני יותר בשליטה ובטוח לי כבר יותר לבכות.ראבל היום כל מחשבה על אבא שלי למשל מביאה דמעות לעיני..

LayLadyLay

New member
באמת כתבת מקסים

אני מתחברת לכל מילה שאת אומרת.

אני חושבת שכל אחד מהאחים שלי (וגם אני)- לקחנו את מותו של אבי מאד מאד קשה. היינו קשורים אליו כאב וגם כאדם יחיד ומיוחד.
אבל כשאני מסתכלת על אשתו- נקרע לי הלב. היא זכתה להיות איתו מעט זמן יחסית וכשהיא הכירה אותו - הוא הכניס המון אור לחייה ועכשיו היא אבודה.
זה קורע את הלב, אבל אנחנו מנסים להיות איתה בקשר כמה שניתן. לפעמים אני אפילו מרגישה שאני צריכה להגיע למקום של לנחם אותה בזמן שאותו כואב בוער גם בתוכי.

למעלה