מה דעתכם על החובה לכתוב יומן קריאה?

sagiberg

New member
מה דעתכם על החובה לכתוב יומן קריאה?

אתמול חזר הילד מבית הספר וסיפר שהתבקש לכתוב יומן קריאה (לשמחתו הוא יכול לבחור בעצמו על איזה ספר). נזכרתי בספרים היבשושיים שהטילו עלי לקרוא כמטלות חובה . השאלה שעלתה במוחי- האם זו הדרך ? האם לא נכון וכדאי יותר לתת לילד לספר על ספר שקרא או להעביר בכל דרך מעניינת שהיא שאינה מחייבת רישום יבש? ולגבי הזכות לבחור- גם כאן עולה שאלה- האם נכון לתת לילד לבחור לקרוא מה שהוא רוצה, ללא כל אפשרות מכוונת? בכתה של בני נוצר מצב בו יש הקוראים ספר בסדר גודל וקושי של הארי פוטר ואחרים קוראים ספרי קומיקס.

Jam89

New member
../images/Emo42.gifאוה,

בדיוק רציתי לכתוב על הנושא אתמול ואז נכנסה אמא ואמרה לי לצאת מהמחשב
. היה לי לפני שנתיים, בכיתה ז', בחירה אישית של ספר, ולאח מכן הייתי צריכה להציג אותו בכיתה. בכיתה ח' נאלצתי לקרוא את "הקיץ של אביה" או "עץ הדומים תפוס" (את שניהם קראתי בכיתה ד' פעם ראשונה) ונורא התאכזבתי מהבחירה של המורה. הספרים באמת חמודים, אבל אני חושבת שלכיתה ח' הספרים האלו באמת לא מתאמים, אלא הרבה פחות. הספר צריך להיות בבחירה אישית, אפשר להציב מתוך רשימה, אבל הבחירה עלולה להיות משעמת. אפשר לתת לספר על כל ספר שקראת בחודש האחרון, חודשיים או אפילו שלושה. ומי שלא קרא, שייקרא. וכמו כן, לעשות עבוה יצירתית יותר בנושא, או עבודה מעמיקה יותר עבודת חקר של ממש. לקחת נושא קטן מהספר ולבדוק, לחקור ולנתח אותו לגמרי. כמו כן, זה תלוי מאוד בגיל הילד. בגילי אפשר לחקור נושא מספר, אבל בגילאים צעירים יותר זה לא כ"כ לעניין. ספר בחירה צריך להיות בכלמקרה, אפשר להגביל מעט. למשל בלי ספרי קומיקס.

Rivendell

New member
רשימה זה רעיון נהדר

פשוט לתת כמה עשרות ספרים, ושכל אחד יבחר מה שנראה לו. לגבי העבודה - אני חושבת שלכתוב תקציר של הספר זה מיותר. זה לא מפתח חשיבה, קל מאוד להעתיק את זה מהאינטרנט, ואותי זה היה מרתיע, מוריד לי את החשק לקרוא. נדמה לי שאם ישאלו מה הרגשת, או מה אתה חושב - זה יעודד יותר חשיבה.

perhay

New member
רשימה מוערת

בספרייתנו, הנהגנו השנה רשימה מוערת הכוללת מלבד שם המחבר ושם הספר, כמה פרטים על הספר. נוכחנו לדעת שרשימה זו עוזרת בהחלטה הראשונית לגבי הספרים המתאימים מבחינת נושא הקרוב לליבם של התלמידים. לאחר הסינון הראשוני מתוך הרשימה, יותר קל להם לבחור מהמדף בין הספרים שעונים לטעם שלהם. ערכנו רשימה כזאת שמתאימה לכתות ז'-ח' (וגם חלק מתלמידי ט' נעזרים בה).

sagiberg

New member
כל הכבוד../images/Emo45.gif לספריה האזורית כדורי

על רעיון הרשימה המוערת. אם מישהו מעוניין לקבל עזרה בנושא הספרנית תשמח להושיט לכם יד. (פרטים אצלי)

שרוני101

New member
כמו שאני תמיד אומרת...

הסיבה לקיום חובה לקרוא את "ספרי החובה" היא שאף אחד לא היה קורא אותם מרצונו החופשי- תגידי לו שלא ינתח ספר מעניין- זה ממש הורס את הספר.

Rivendell

New member
לא מדויק

יש ברשימה ספרים נהדרים. הבעיה היא שהמילה "חובה" הופכת משהו שהוא כיף למשהו שהוא, טוב, חובה
. וחובה בד"כ מתקשרת למשהו שהוא לא כיף.

למעלה