מה דעתכם על היוזמה לשינוי לוח החופשות?

דינהלה1

New member
מה דעתכם על היוזמה לשינוי לוח החופשות?

ממה שהבנתי רוצים לקצר את ימי החופשה לתלמידים בתמורה לביטול הלימודים בימי שישי. מצד אחד יפתור את הבעיה של מציאת סידור לילדים בימי החופשה. מצד שני זה על חשבון השעות המועטות שיש להורים בימי שישי לסידורים... מה שכן לא הבנתי אם זה כולל את גני הילדים.

ריטה1

New member
התשובה של ועדי העובדים לנושא ממש בדיחה

הם טוענים שהילדים יכולים לצאת לבלות בחמישי , להשתכר ולהתפרע.
כאילו דה, בימי שיש ושבת הם לא יכולים לעשות את זה?
וחוץ מזה, אני לא יודעת איך זה במקומות אחרים, אבל אצלנו התיכונים וחטה"ב לא לומדים גם ככה בשישי.
קצת קשה לי לדמיין ילדים בני 6-12 משתכרים ונוהגים ועושים תאונות.
בקיצור המורים לא מוכנים לנפוש כאחד העם בימי שישי, ולהצטופף איתנו בקניונים וסופרים, אלא מעדיפים שיהיה להם יום לפי בחירתם לחופשה.

שבי38

New member
אני אשמח להצטופף כאחד העם בחנויות וסופרים

אבל לא כל המורים יכולים לעשות את זה ולכן חלקינו צריכים לעבוד כדי "להעסיק" את הילדים גם בימי שישי.ולצאת להשתלמויות בימי השבוע האחרים . כך שלחלקינו אין יום חופשי מלבד שבת. אבל מי מתלונן הרי יש החופש הגדול שמוקדש ללהיכרות עם תוכניות לימודים חדשות (עד 15 ליולי) ולהיערכות לשנת לימודים חדשה (מ 15 לאוגוסט ) אבל מי מתלונן כשבלי להתייעץ ולשאול לוקחים לו ימי חופש? משנים תנאי עבודה ? הרי לא ניהיה כ"אחד העם " ולא נתלונן....

אני בעד קיצור החופשות

לא משנה באיזו דרך.
החופשים הקצרים עוד הגיוניים אבל חופשים של שבוע ומעלה מוציאים את הילדים מהשגרה לגמרי וככה גם מאיפוס. כמה שאני אוהבת לקום איתם מאוחר ולהעביר את הזמן בכיף אני גם חושבת שחודשיים חופש בקייץ זה דבר לא הגיוני בעליל.

דינהלה1

New member
נראה לך שארגון המורים יסכים?

עובדה שלהצעה האחרונה שהועלתה להמרת 5 ימי חופשה שהתווספו השנה לימי שישי במקום הם לא הסכימו. יום שישי הם עובדים חצי יום ואילו יום חופשה באמצע שבוע שהם מקבלים זה יום עבודה שלם. הם רואים בימי החופשה חלק מתנאי העבודה שלהם למרות שאין פרופורציה בין ימי החופשה שהם מקבלים למה שמקובל לשאר העובדים במשק.
לפחות אם המדינה היתה דואגת לסידור אחר בימי חול המועד אבל הם לא יעשו את זה משיקולי תקציב...

יסכימו, לא יסכימו

אני חושבת שזו בסופו של דבר לא רק החלטה שלהם.
דווקא אני אופטימית בנוגע לשר פירון. אולי הוא יעשה משו...

אורחת ומתקנת טעות

ממש במקרה כאן אבל כמורה ממש חייבת לתקן קצת חוסר ידע.
למורות יש יום חופשי והוא ישאר. הכוונה היתה להוסיף עוד יום חופשי ביום שישי. (כי מה חשבתן שיקחו את החופש בלי להחזיר? הייתן מוכנות לעבוד בחינם?יום תמורת יום) רוב המורות דווקא ישמחו לקיצור חופשת פסח וחנוכה בתמורת יום חופשי נוסף לאורך השנה.
אבל מי התנגד לכך ? ההורים!
ועכשיו חשבו על עצמכן - אם אתן עובדות 7 שעות ביום ואומרים לכן תוסיפו עוד חמישה ימי עבודה של 7 שעות עבודה ותמורתן תקבלו חופשה של 5 ימים של 4 שעות עבודה ביום. מי ישלם עבור 15 שעות שנעלמו? אף אחד. למורים אפשר לפגוע בשכר.
המשכורת לחופשת הקיץ נגזרת מימי העבודה שלנו זה כסף שהמעביד מפריש לתשלום שכר בקיץ במקום להוסיפו כל חודש לשכר שלנו.
ועוד נקודה. בפעם הבאה שאתן רוצות לסוע לאילת או לחו"ל באמצע השנה כשהמחירים נוחים ואין לחץ חשבו עלינו. לנו יש אפשרות לסוע רק בחופשות כשהמחיר יקר ויש עומס. חו"ל באמצע השנה? זו עברה שעלולה לגרור פיטורין. אם תקחו לנו את כל החופשות ישאר לנו חודש מסכן לטוס או לסוע לנופש בארץ (ואם החופש הגדול יקוצר בחודש ישאר רק חודש- מתוכו אנחנו מגיעות כשבועיים להתארגנות לשנה הבאה מה ישאר? שבועיים בקיץ ושבוע בסוכות - כי בפסח יש בעיית כשרות ).
אז די לפתור בעיות על גב המורים והילדים. יש עוד פתרונות כמו סבסוד קייטנות.
כמו שכתבתי רק אורחת אז אם יש תגובות מתנצלת מראש שלא אגיב.

ועוד משהו

לכל מי שעינו צרה בחופשות. מזמינה אתכם לעבוד שבוע במקומי ולהבין כמה מהר מורה נשחק (גם מחקרים הוכיחו כי השחיקה אצל מורים היא הרבה ביותר). ללמד 6 שעות כמעט בלי הפסקות (מי סופר כמה ימים לא שתיתי, ולא הלכתי לשרותים) לחזור הביתה, להכין שיעורים למחר, לבדוק מבחנים ועבודות, לענות לטלפונים ודוא"ל (ועל השעות האלה לא משלמים לנו). ללכת להשתלמויות פעמיים בשבוע שהן די חובה אבל הבייביסיטר על חשבוני (נוסף לגם הפרטי ולצהרון). לגשת לוועדות שקשורות לעבודה ביום החופשי.
ובנוסף, כמה אתם חושבים ילדים יכולים לשבת על הטוסיק וללמוד? מה עם לפגוש ילדים אחרים? לטייל להעשיר את העולם. ביה"ס אינו בביביסיטר.

דינהלה1

New member
הרעיון לא היה להוסיף לכם ימי עבודה

הרעיון היה להעביר 5 ימי חופשה שהוסיפו לילדים באמצע השנה בעקבות קיצור החופש הגדול ולהמירם במקום ימי שישי שגם כך זה יום לימודים קצר ומבוזבז. מעבר לזה. כל אחד צריך לקחת את כל השיקולים בבחירת תחום העיסוק שלו. גם השכר בשוק הפרטי לא משהוא. בניגוד לארגוני המורים לשכירים במשק אין קביעות, אין גמול השתלמות או שנת שבתון בתשלום וכו. ההבדל הגדול הוא שאף אחד לא סופר אותנו ולא מתחשב.
הגיע הזמן למצוא פיתרון הולם למה שקורה במדינה הזאת. לא יתכן כזה פער בין ימי החופשה המקובלים במשק לבין זה של ההורים. אני מכירה הרבה מאוד אימהות שבחרו לעסוק בתחום ההוראה בגלל ימי החופשה הרבים ויום עבודה קצר מחוץ לבית. (משרה מלאה בשוק הפרטי היא 9 שעות וימי חופשה מתחיל מ 10 מקסימום עד 20) אז יש לקחת בחשבון שלכל בחירה יש מחיר. במהדורת החדשות נאמר בפרוש שההתנגדות היתה של ארגוני המורים. ואת צודקת. בית ספר לא צריך להיות בייביסיטר. המטרה שהילדים ישכילו ויתחנכו.

מכיוון שלא המקום המתאים לוויכוח אידיאולוגי

אני בטוחה שאם תעבדי 15 שעות תרצי תשלום עליהם. גם אנחנו רוצים. גמול השתלמות כבר לא קיים באופ"ק חדש. לנו אין קרן השתלמות רגילה. אנחנו והמעביד מפרישים כסף לשנת ההשתלמות. מהכסף הזה משולמת לנו "משכורת" של 66%-88% מהשכר תלוי במספר השנים שחסכנו וכן אנו מחוייבות בלימודים לפי מכסה מסויימת ובמקומות מסויימים ולפי המתווה המקצועי שלנו - אותם שוב ממן הכסף שחסכנו. ואם נחליט לקחת את הכסף בלי שנת שבתון מורידים לנו די הרבה אחוזים ממה שהמעביד חסך עבורנו.
אני לא אומרת שאני לא מבינה את ההורים שצריכים למצוא פתרונות. אבל יש פתרונות שהם לא על חשבון עבודת חינם של המורים.
ודבר ראשון הוא סבסוד קייטנות במתנ"סים ובבתי הספר.
(לפי הודעות מההסתדרות שלנו ארגון ההורים הארצי חבר לארגוני המורים בדרישה להתחשב בימי שישי) טוב נסגור את הדיון עד ואולי באמת משהו יחשוב על רעיון יצירתי ותורם לכולם.

noamk1

New member
קצת פורפורציות

נכון, עברתי להוראה כדי להיות יותר בבית (כן, בעבודה הקודמת הייתי חוזרת 3 פעמים בשבוע בעשר בלילה הביתה).
כן, זה מאפשר לי יותר גמישות עם הילדים.
להבדיל מהרבה מקצועות אחרים... איך שהילדים הולכים לישון אני פותחת את הלפטופ ומתחילה לעבוד... ולהוכחה ראי באיזה שעה אני ערה.
כן, פעם בכמה שבתות, אני "זורקת" את הילדים על הבית ורותמת את העצמי ל-10 שעות עבודה עצמית בבית, בשבת.
כן, ההשתלמויות הקבועות הן על חשבוני וגם הביביסיטר, כן , המשכורת היא חצי ממה שהרווחתי קודם.

אני לא מתלוננת, אני דווקא אוהבת את העבודה, הסיבה להסבה היתה בדיוק מה שציינת. התמורה היא לא רבה, רק להיות עם הילדים (כי אין מי שיהיה איתם) אבל אין כ"F ממה לקחת.... גם חופש גדול אין לי ממש, כי כדי להכין את שנה הבאה אני חייבת לשלוח אותם לקייטנה.

למעלה