מה דעתכם על הכתבה בYNET-ריצה 5 ק"מ -13 שבועות

מה דעתכם על הכתבה בYNET-ריצה 5 ק"מ -13 שבועות

להלן הקישור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3866313,00.html מה ניסיונכם ודעתכם בעניין , האם הייתם ממליצים לאדם נניח בן 30 ללא בעיות פיזיות ידועות ללא כושר טוב לאמץ תוכנית אימונים זאת או שבאופן חד משמעי מי מבינכם מסתייגים ואף סולדים מכל תוכנית אימונים כזאת או אחרת הצפורסמת ברחבי האינטרנט שאינה תפורה למידותיו האישיות של אדם מסויים ולא מבוקרת תחת פיקוחו של איש מקצוע מהתחום. אודה לכם על תגובתכם

Sand Runner

New member
תוכנית ריצה

התוכנית בYNET היא ווריאציה על ( The Couch-to-5K Running Plan (C25K. בעקרון מי שאינו סובל מבעיות מיוחדות (וקיבל אישור רפואי), יכול להתמודד עם הנושא בכוחות עצמו. כמובן, לא יזיק לקרוא חומר נוסף בנושא ולקבל יעוץ והדרכה מיקצועיים. צריך לזכור שהתוכנית כללית ובדרך כלל יהיו שינויים על מנת להתאים לפרט. מניסיון רצים מתחילים, רצים מהר מידי (אפילו שנידמה להם שלא...). מבחן הדיבור (היכולת לנהל שיחה תוך כדי הריצה) אמור לעזור. לכן במחצית הראשונה של התוכנית לא מדובר בקצב ריצה, אלא רק בזמן אימון כולל. אני הייתי מתרכז קודם כל במטרה לסיים מרחק מסוים (או לחילופין ריצה של פרק זמן מסוים). אחכ, הייתי מציב יעדים של מהירות בהתאם ליכולת ולפוטנציאל של הרץ. בהצלחה.

oridoron77

New member
צורת ההתייחסות לא כיסתה את כל הפרמטרים

אני שמח לראות שסוף סוף נותנים בכתבת בריאות בעיתון חשיבות ל: אישור רופא, אזהרות לקבוצות סיכון וכו'... אבל עדיין ישנם עוד כמה דברים: 1. ליווי תזונתי אשר יבטיח שהגוף יקבל את כל מה שהוא זקוק לו מבחינה אנרגטית, אבני היסוד, תיסוף חומרים שנאבדים במהלך תקופת האימונים , וחומרי גלם לבנייה ותהליכי אדפטציה. 2. הייתי בוחר להתייעץ עם גורם מקצועי שמבין בריצה ויכול לתת לתקן טעויות טכניות במהלך הריצה. אורי

למעלה