מה דעתכם על הכתבה הבאה:

מתלבטת...

עם סיגריום אני מסכימה, בגלל שהרבה ילדים, ואני מדגישה ילדים<כשילד בכיתה ו' בא אלי ושואל אותי אם יש לי אש!!>, לא מןדעים לנזקי העישון ומתחילים לעשן ועד שהם מגיעים לגיל של הבנה הם כבר מכורים. בקשר לנרגילות, אולי צריך להנמיך את הרף, 16 או משהו, בכ"א.... אין לי דיעה חד משמעית בנושא.

ebony

New member
אין לי דיעה בעיניין......

איזה יופי שעברתי את גיל 18

האמת שכן...

אני בהחלט אשמח לראות פחות גברים צעירים בני 12 עם סיגריות ביד ! וכמובן שנרגילה בעיניי היא לא פחות מסיגרייה מבחינת אופי השימוש. אז כן אשמח לחוק כזה... 18 ומעלה בהחלט נשמע טוב. אולי האלימות גם תפחת,כי בעיני נערים רבים לעשן זה נחשב להיות גבר...השלב הבא זה הסכין שמחזיקים ביד...

Vindictively

New member
אוי זאת השטות הכי גדולה

שיצא לי לקרוא. מה לעזעזעל הקשר בין סיגריות לאלימות?

ממממממ...

סיגריות זו ההתחלה של הלחץ החברתי. אם נער צעיר נכנע ללחץ החברתי לעישון סיגריות,לא רחוק היום שבו הוא ייכנע ללחץ החברתי שייווצר בזמן סיכסוך כלשהוא ופשוט יהפוך אלים כלפי אחר.הרי הוא צריך להיות גבר כלפי חוץ,החברה מובילה אותו להיות גבר. ולהתחיל להיות גבר זה לעשן סיגריות,מי שמעשן סיגרייה,הוא גבר. וכאן מתחילה דרכה של האלימות תכל'ס. אני גדלתי במקום כזה,אני התחלתי כזה. הסיגרייה הראשונה שנכנסה לריאותיי הייתה בגיל 12,בגלל שרציתי להיות גבר ליד כולם.יצאתי גבר.בסופו של דבר גם בלי סיגריות...אבל עם נרגילה
. בכח מקרה זה משתנה אצלי למשל אצל אלה שמתחילים בזמן הצבא למשל,הרבה חברים התחילו לעשן בזמן הצבא,אנימכיר כאלה שהחלו גם בגיל מאוחר יותר...30 פלוס.יש ויש. אבל אלימות מתחילה מפני הצורך של הנער להיראות "גבר" כלפי החברים שלו,לא לצאת פראייר,זה מתחיל איפה שהוא עם הסיגרייה הראשונה,ממשיך הלאה לנשיאת הסכין הקטנה ונגמר לפעמים בדקירת אדם בזמן סיכסוך,כי הוא לא רוצה לצאת פראייר ולהישאר גבר בעיני החבורה. אז כן זו בהחלט השטות הכי גדולה ששמעת בחיים. אבל את השטות הזו חייתי,97% מחברי ילדותי,אלה אשר גדלתי איתם,מהסיגרייה הראשונה,הגיעו לפשע,בגלל שהם "גברים".עישנו סמים,דקרו ונדקרו,רובם הגדול אפילו "ישבו" תקופות בכלא.מזלי שאני ידעתי מתי להפסיק להיות "גבר" ועזבתי את החבורה של הגברים.היום אני רואה איפה הם ואיפה אני. וזה מתחיל מסיגרייה של "קח אחי,כולה סיגרייה,קח תרגיש גבר,תהיה גבר..."

Vindictively

New member
אבל תפריד

אתה נראה גבר עם סיגריה (?) אתה נראה גבר שאתה אלים (ושוב-?) אבל אין קשר בין שניהם. "מי שמעשן בגיל צעיר ירצח אחרי זה 3 זקנות." אותו הדבר.. אני מבינה מאיפה אתה מביא את הטענה..אבל עדיין..אין ממש קשר.

ילדת גן

New member
אבל זה לא חוק חדש....

תמיד היה אסור למכור לילדים מגיל 18 סיגריות לא? חוץ מזה שאף אחד לא באמת שם על החוק הזה.. אני בת 15 ואני יכולה לקנות בכל קיוסק סיגריות. וגם שהייתי בת 14 הייתי קונה סיגריות בלי בעיה.....

וזה נורא....

אולי בפעם הראשונה כשילדה קטנה היתה עומדת מול המוכר והוא היה אומר לך לא זה היה מונע ממך לקנות ואולי היית חושבת פעמיים למה אסור.

Vindictively

New member
ברור שאת יכולה. אין עדיין חוק.

אם תשימי לב על הקופסא כתוב "...מיועד..."

basket case

New member
הא?!?!../images/Emo3.gif

"כל מי שיעודד קטין לעשן יהיה צפוי ל3 חודשי מאסר"?!?!? ואיך בדיוק הם ידעו שהוא עודד אותו...? איזה ילדון יתחיל לעשן, יבוא למשטרה ויגיד להם: "XXXX גרם לי להתחיל לעשן! תאסרו אותו!!"

sgold666

New member
הדבר היחיד שהם עושים בזה

זה לעלות את רמת העבריינים בארץ אני מעשן כמה שנים נרגילה ורק נרגילה ובגלל החוק הזה אני לא יפסיק לעשן

למעלה