ממממממ...
סיגריות זו ההתחלה של הלחץ החברתי. אם נער צעיר נכנע ללחץ החברתי לעישון סיגריות,לא רחוק היום שבו הוא ייכנע ללחץ החברתי שייווצר בזמן סיכסוך כלשהוא ופשוט יהפוך אלים כלפי אחר.הרי הוא צריך להיות גבר כלפי חוץ,החברה מובילה אותו להיות גבר. ולהתחיל להיות גבר זה לעשן סיגריות,מי שמעשן סיגרייה,הוא גבר. וכאן מתחילה דרכה של האלימות תכל'ס. אני גדלתי במקום כזה,אני התחלתי כזה. הסיגרייה הראשונה שנכנסה לריאותיי הייתה בגיל 12,בגלל שרציתי להיות גבר ליד כולם.יצאתי גבר.בסופו של דבר גם בלי סיגריות...אבל עם נרגילה
. בכח מקרה זה משתנה אצלי למשל אצל אלה שמתחילים בזמן הצבא למשל,הרבה חברים התחילו לעשן בזמן הצבא,אנימכיר כאלה שהחלו גם בגיל מאוחר יותר...30 פלוס.יש ויש. אבל אלימות מתחילה מפני הצורך של הנער להיראות "גבר" כלפי החברים שלו,לא לצאת פראייר,זה מתחיל איפה שהוא עם הסיגרייה הראשונה,ממשיך הלאה לנשיאת הסכין הקטנה ונגמר לפעמים בדקירת אדם בזמן סיכסוך,כי הוא לא רוצה לצאת פראייר ולהישאר גבר בעיני החבורה. אז כן זו בהחלט השטות הכי גדולה ששמעת בחיים. אבל את השטות הזו חייתי,97% מחברי ילדותי,אלה אשר גדלתי איתם,מהסיגרייה הראשונה,הגיעו לפשע,בגלל שהם "גברים".עישנו סמים,דקרו ונדקרו,רובם הגדול אפילו "ישבו" תקופות בכלא.מזלי שאני ידעתי מתי להפסיק להיות "גבר" ועזבתי את החבורה של הגברים.היום אני רואה איפה הם ואיפה אני. וזה מתחיל מסיגרייה של "קח אחי,כולה סיגרייה,קח תרגיש גבר,תהיה גבר..."