מסכים עם כל מילה
גם אני לא אוהב את הנסיון להתחמק מעונש בגלל טעויות "בירוקרטיות" או בגלל שלדעתם המצב לא היה מסוכן והעבירה שביצעו לא גרמה לנזק. לדוגמא, השבוע בזמן פעילות במסגרת הית"מ בעיר מגורי, עצרתי לפני מעבר חציה על מנת לאפשר לקבוצת ילדים לחצות (מימין לשמאל). אני הייתי בנתיב השמאלי מתוך 2 נתיבים. רכב הגיע מימיני ועקף אותי אחרי שכבר עצרתי לפני מעבר החצייה (הילדים עדיין לא התחילו לחצות את הכביש). כמובן שכרזתי לו לעצור בצד, הסברתי לו את חומרת העבירה שביצע, ורשמתי לו דו"ח ע"ס 500 ש"ח על עקיפת רכב שעצר לפני מעבר חצייה (+8 נקודות). כמובן שהוא התווכח וטען שלא הייתה סכנה לילדים, ושאם הם היו מתחילים לחצות הוא היה עוצר. הוא גם ניגש לילדים ולהוריהם ושוחח אתם, ואמר שהם טוענים שלא הרגישו בסכנה. אמרתי לו שזה לא משנה אם הם הרגישו בסכנה או לא, הנקודה היא שהוא עקף אותי (ולא משנה שלצורך העניין הייתי בניידת עם אורות כחולים/אדומים. גם אם היה עוקף רכב אזרחי בנסיבות דומות הייתי רושם דו"ח) בזמן שעצרתי לפני מעבר חצייה על מנת שהולכי רגל יחצו את הכביש. אני מניח שהוא יבקש להישפט על העבירה וינסה לטעון שבגלל שהמשפחה לא "חשה" בסכנה, יש לזכות אותו. במידה וזה יגיע למשפט, אני מאוד מקווה שהשופט יסביר לו היטב את חומרת מעשיו ויעניש אותו בהתאם. סעו בזהירות, איתן.א.