מה דעתכם על הכתבה הזאת?

dory141

New member
מה דעתכם על הכתבה הזאת?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4801694,00.html

אני אישית, מאוד מזדהה עם הכותבת וחושב, שלא צריך להיכנס למערכת יחסים בכוח, בין אם יש לכך הנמקה מלומדת או לא. יש אנשים שבשלים בגיל 16, 25, 30 וכאלה שבכלל לא. אני יודע שזה סוג של כפירה בפורום, שבו המטרה היא למצוא בני זוג, להגיד דבר כזה. ולמרות זאת, מוטב שנשים את הדברים על השולחן- לא כל האנשים בנויים לזה.
לגבי עצמאות- אני חושב שניתן לפתח אותה גם במערכת יחסים. אם לא, המערכת דפוקה וצריך לעשות לה רי- סטארט או לשדרג אותה למשהו אחר.

היתקליף

New member
בעיני התלות היא מאפיין של יחסים זוגיים

פן מהותי שלהם, ושני אנשים שאינם מעוניינים בתלות ביניהם, או שרואים בה חיסרון, אינם בני זוג.

dory141

New member
גם אבא שלי חושב בדיוק כמוך

הוא אומר כמעט תמיד, שאי אפשר לבחור "לא להיות תלוי באף אחד", אלא במי ועד כמה. ולא רק בזוגיות אלא בכלל.

היתקליף

New member
אפשר לא להיות תלוי באף אחד

אני דוגמה לחוסר תלות גמורה כזו.
אתה רק צריך להימנע מיצירת קשרים משמעותיים, כאלה שקשה להתיר.

dori78

New member
הגישה שלך מוטעית לטעמי.

פנים רבות לזוגיות ואתה יכול לבחור להיות בכל זוגיות שמתאימה לך.
יש שיגידו ששני אנשים שלא מקיימים יחסי מין הם לא זוג אלא שותפים לדירה.
זה כמובן לא נכון, כי יש אנשים שהם א-מיניים ומעוניינים בזוגיות חברית ללא יחסי מין.
הם יכולים לקיים יחסים לעתים רחוקות כדי להביא ילדים למשל, אבל זה לא צורך פיזי אצלם.

באותו אופן, יש אנשים שבוחרים בזוגיות ללא תלות:
הם לא בהכרח מבלים תמיד ביחד, לא חייבים לוודא עם האחר שהוא פנוי ביום כזה או אחר ולא מתחייבים על הגעה בשם האחר.
יש כאלה שמתאים להם ככה, לשלול לגמרי כל דבר ששונה מתפיסת הזוגיות שלך לא נראה לי לעניין.

היתקליף

New member
גם הדוגמאות שלך כפופות לתלות

אפשר לא לקיים יחסי מין, אבל כל אחד מבני הזוג תלוי בהשקפה והעמדה והרצונות של האחר בענין. אם אחד מעדיף לא לקיים יחסים, הוא תלוי בהסכמה של האחר, ואם האחר לא מסכים יש בעיה בזוגיות. הייתי אומר אפילו שאין זוגיות או שהיא מאד חלקית. לא כי לא מקיימים יחסי מין, אלא כי אין הסכמה ואין שיתוף בנושא עקרוני.
אותו דבר בילויים. וודאי שבני זוג מבלים לחוד. לא רק שמקובל אלא אפילו מומלץ ובריא. אבל הם תלויים בהסכמה וברצון ההדדי לאפשר את הבילוי. אם אני רוצה לצאת עם חברים, ובת הזוג מתנגדת, יש לנו בעיה בזוגיות.

באופן כללי הייתי אומר שבעיני זוגיות מוגדרת כתחום שבו קיימת תלות בין בני הזוג (רגשית, כלכלית, אפילו טכנית).
ובתחומים שבהם אין תלות (אני יכול לצאת עם מי שאני רוצה ודעתה של בת הזוג לא משנה לי) - אין זוגיות.
כך שלדוגמה זוג שגר ביחד בבית בבעלות משותפת, מגדלים ילדים משותפים, זקוקים זה להכנסתו של זה, הם זוג במובן הכלכלי והטכני.
אבל הם לא תלויים במובן המיני וכל אחד מקיים יחסי מין עם מי שהוא רוצה בלי להידרש להסכמה של האחר - הם לא זוג במובן המיני.

dori78

New member
הן לא. אבל בוא נעזוב את זה.

יש לי תחושה שהדיון הזה מולך הוא מבוי סתום.

dori78

New member
לא קראתי את הכתבה.

אני רוצה להתייחס למשהו אחר שכתבת - בנוגע ל"כפירה" בפורום.
הפורום הזה נולד כדי להוות מקום לפורקן ותמיכה עבור מי שמרגיש לחץ/אי נוחות/דברים עוד פחות נעימים
עקב היותו חסר ניסיון מיני או זוגי בגיל מאוחר.

זה לא אומר בשום צורה שהפורום מיועד רק למי שמעוניין לשנות את מצבו.
יש פה אנשים א-מיניים, יש כאלה שלא מעוניינים בזוגיות והמצוקה שלהם נובעת לא מהעובדה שהם חסרי ניסיון,
אלא מחוסר היכולת (או חוסר הרצון) להסביר לסביבה (שמציקה בשאלות) למה לעזאזל כולם מסביב בזוגיות חוץ מהם.

jeshu

New member
התפלספות מיותרת
אם מי שקשה לו\לה למצוא זוגיות אבל מאוד רוצה בה נכנס\ת לשם ומקבל\ת חיזוק להמשיך עם הגישה הבעייתית ולספר לעצמו\לעצמה כל מיני סיפורים על תלות, אז זו בעיה שלו\שלה.
מי שנמצא בזוגיות מאושרת, טובה, תומכת ומספקת, לא מתעסק בשטויות כאלה.

dory141

New member
לא מסכים איתך

יש אנשים עצמאיים או גאוותניים, שלא צריכים בן או בת זוג בחייהם. אולי בעתיד ירגישו את הצורך הזה.

jeshu

New member
זכותך לספר לעצמך מה שבא לך
ובחלק מהמקרים זה גם נכון ובחלק אחר זה בא לכסות על עניין אחר - פחד, חשש חרדת נטישה או כל עניין אחר. וואלה, לא יודע וזה לא משנה לי.

A לוןA

New member
הכי טוב לקרוא את "החתיכה החסרה פוגשת את O הגדול"

מאת הסופר של סילברסטיין (שכתב גם את העץ הנדיב)
וזה עושה סדר בכל העניין הזה, אם מנתחים אותו טיפה לעומק.

למעלה