דעתי העיקרית שלא תיתכן לי דעה עניינית. התשקורת כולה, הישראלית והמערבית, מדבררת נטו את הצד האוקראיני. אין לי שמץ של מושג מה עמדתה של רוסיה ונדיר שאני זוכה לשמוע את דעתה בעניינים השונים. מתוך כך, אני פשוט לא יכול לדעת שום דבר. אני לא יכול לדעת מה בדיוק קורה שם במציאות, שכן האוקראינים (והתשקורת) משתמשים בתעמולה שקרית בדיוק כפי שהרוסים עושים. אני לא יכול לדעת על מה הצדדים מוכנים להתפשר ומה הם בדיוק רוצים (ודאי לא ביחס לרוסיה) להשיג במלחמה הזאת. למעשה כאמור מעלה, אני פשוט לא יכול לדעת כמעט שום דבר.מה דעתכם על המלחמה באוקראינה?
הפורום נפטר מזמן.
הם באמת טילים
תפנה את השאלה לכתב שכתב את הכתבה (ynet והסוכנויות|אתמול | 15:59)הם באמת טילים
ובאמת היפרסוניים
אז למה המרכאות?
כשאין שם כתב/מתרגם, זה אומר שזאת כתבה של "המערכת" - נוני או העורכים הראשיים רצו שהכתבה תיראה ככה,תפנה את השאלה לכתב שכתב את הכתבה (ynet והסוכנויות|אתמול | 15:59)
אני נאמן למקור![]()
המלחמה מאוד מובנת:קפצתי לבקר בהריסות הפורום.
דעתי היא שהמלחמה נפשעת ולא מובנת.
מה יוצא לרוסיה מזה ? רק הפסדים.
המלחמה מאוד מובנת:
לרוסיה יש רק הפסדים מאז החרמות שהוטלו עליהם ב2014
מי שהטיל חרמות נצחיות - הזמין מלחמה נצחית.
הזורע רוח, קוצר סופה.
מה יצא לרוסיה מזה?
המלחמה תמשיך עד שאוקראינה תסכים להיכנס למו"מ על סיום הסנקציות. משמע - כל עוד מתעקשים לשתק את רוסיה כלכלית.
אם שליטי אוקראינה לא רוצים שלום : ערי אוקראינה ימשיכו להחרב.
רוסיה מפסידה קצת כסף (פחות מהסנקציות שכבר שיתקו אותה),
בזמן שבאוקראינה אין כלכלה.
זה בדיוק העניין: לא הרבה יותר. הפגיעה לפני 8 שנים קשה בהרבה, והיא מתמשכת: הפגיעה באירופה מינורית אז לא ניסו לבטלן.עכשיו רוסיה מפסידה הרבה יותר בעקבות הסנקציות והחרמות.
כך קורה במלחמה.וכמובן בהרג מספר רב של חיילים וקצינים והשמדת/איבוד ציוד צבאי רב.
כך לא נראית אימפריה.נראה כמו רצון של פוטין להקים אימפריה רוסית בכל מחיר.
זה בדיוק העניין: לא הרבה יותר. הפגיעה לפני 8 שנים קשה בהרבה, והיא מתמשכת: הפגיעה באירופה מינורית אז לא ניסו לבטלן.
עכשיו המצב הפוך: הפגיעה ברוסיה מינורית.
כך קורה במלחמה.
אבל לעומת אוקראינה שכל כלכלתה שועבדה לטובת מלחמה כוללת, רוסיה מתפקדת כרגיל.
המלחמה יכולה לקחת עשור, כל שנה המגוייסים הטריים ישלחו לאוקראינה, והווטרנים יחזרו לבתיהם.
פוטין רוצה שליטה בשטח בכל מחיר, לשחזר את האימפריה הרוסית.כך לא נראית אימפריה.
מהצד שני, איחוד הרשע האירופי מקריב את תושבי אוקראינה ששועטים לקרב בהמוניהם, עטויי קעקועי צלב קרס, כדי לממש את חזון גרמניה הגדולה שקרס ב45.
האם יש באוקראינה מספיק לאומנים שמוכנים למות למען גרמניה?
כי הצעדים המשמעותיים התרחשו לפני 8 שנים.איך לא ?
כל כך הרבה חברות ויצרנים החרימו את רוסיה, האזרח הרוסי לא יכול לקנות חלק ניכר מהרכבים, ביגוד, מוצרי מזון, חלק פוטרו מעבודתם ושיתופי פעולה תעשייתיים ואקדמיים הוקפאו.
כשמסתירים נזק מעצימים אותו,רוסיה ממש לא מתפקדת, היא מסתירה את הנזק, כמות מטורפת של הרוגים ופצועים.
איזה קשקוש.פוטין רוצה שליטה בשטח בכל מחיר, לשחזר את האימפריה הרוסית.
אתה יודע מה האיכות של רכב תוצרת רוסיה ?כי הצעדים המשמעותיים התרחשו לפני 8 שנים.
עכשיו יצרנית רכב אירופית לא מוכרת לרוסיה והרוסי קונה מקומי במקום זה,
אז הפגיעה באותו רוסי מינורית מאוד. הפגיעה ביצואן האירופי לעומת זאת היא 100%.
כשמסתירים נזק מעצימים אותו,
אבל כשמקטינים ייבוא - הנזק הכלכלי לא כזה גדול.
הבעיה האמתית של אירופה - היא שהעלות של החלפת האנרגיה הרוסית היא עצומה.
הם נכנסים עכשיו לתהליך בניית תשתיות - אבל גם צריכות להשיג ספקיות ארוכות טווח - ולבנות תשתיות שזה לוקח זמן.
ומצד שני - גם רוסיה נכנסת לתהליך של הקמת תשתיות ייצוא - כך שאירופה כבר לא תהיה לקוח בלעדי.
איזה קשקוש.
הדרישות של רוסיה מאוד ברורות ומאוד סבירות.
המגלומניה האירופית להימנע ממשא ומתן גורמת סבל המוני לאוקראינים - שלא ירוויחו דבר באף תרחיש.
יותר טובה מכל מה שאתה יכול לקנות היום.
אל תבין אותי לא נכון - המכוניות האלה לא מפנקות כמו אירופאיות מודרניות, אבל מבחינת תוחלת חיים וקלות תחזוקה, אין עליהן.
החיים ברוסיה אף פעם לא היו טובים יחסית למערב, אבל המלחמה הזו לא שינתה כמעת כלום.
אם כבר - הקורונה - זו שאתה מעתקש להתעלם ממנה, גרמה הרבה יותר נזק.
ומה המשמעות?רק מניח את זה פה:
![]()
איך זה קרה? משפל כל הזמנים, הרובל בשיא של שבע שנים מול הדולר | כלכליסט
המטבע הרוסי מתחזק לרמה של 52.3 רובל לדולר, חודשים ספורים אחרי שנסחר תמורת 139 רובל לדולר עקב הפלישה לאוקראינה; מוסקבה, יצואנית הגז מספר אחת בעולם ומספר שתיים בנפט, נהנית מנסיקה במחירים; רונן מנחם, כלכלן ראשי במזרחי טפחות: "לנוכח ההאטה הכלכלית והסנקציות, היבוא לרוסיה פחת. קיטון בערך היבוא כנגד...www.calcalist.co.il
שגם פגיעה קטנה בכלכלה אין.ומה המשמעות?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.