מה דעתכם על המסלול הזה?

Oferkeidar

New member
מה דעתכם על המסלול הזה?

שלום לכולם,

אני מתכנן טיול של שלושה שבועות פלוס בחגים לאיטליה. קראתי קצת כאן ובפורומים אחרים, והרכבתי את המסלול הבא.
אשמח לשמוע הערות (על מה הייתם מוותרים? מה הייתם מוסיפים? איפה כדאי להתעכב קצת יותר/פחות?)
אני בן 41 ומטייל לבד. לרוב אני מעדיף ערים גדולות ומעדיף לטייל לאט (כלומר פחות אתרים ואטרקציות ביותר זמן), אבל בזכות אורך החופשה, חשבתי שיהיה נחמד דווקא לשכור רכב ולצאת מהערים הגדולות.

יום 1: טיסה תל אביב - ונציה
יום 2-3: ונציה
יום 4: ברכב שכור ל-9 ימים: אגם Santa Caterina או אגם barcis (לינה באיזור)
יום 5: נסיעה בדולומיטים, לינה ב- Bolzano
יום 6: נסיעה לאגם Garda לינה באיזור (למשל: Torbole)
יום 7: אגם Garda
יום 8: נסיעה ל-Verona
יום 9: Verona
יום 10: נסיעה ל Cinque Terre
יום 11: Cinque Terre
יום 12: פיזה>> לינה בפירנצה.
יום 13: (החזרת רכב שכור). פירנצה
יום 14: פירנצה
יום 15: פירנצה
יום 16: נסיעה לרומא ברכבת
יום 17-21: רומא

אפשר לראות את המסלול במפה הזאת.
תודה!

beky1

New member
יש לי תחושה

שלא חושבו הזמנים שתהיה בדרכים, נראה שרוב הזמן יוקדש לנסיעות ופחות למקומות.
המלצתי לצמצם את כמות האתרים, לרכז יותר זמן בפחות מקומות להנאה מיטבית.
הייתי אולי מצמצמת את הטיול לצפון איטליה עד לגנואה - חמש האדמות - כולל חזרה מאזור ורונה .
את אזור רומא ופירנצה הייתי מרכזת לטיול אחר ולהיפך.

מסלול

המסלול הגינוני בגלל בזכות הזמן הארוך שהקדשת למסלול זה.
יום תשיעי ועשירי עדיף לעשות עם רכבת תיירותית שמגיעה לאיזור בזמנים קבועים.

תכנון מסלול

היי עפר,
ממה שהתרשמתי אתה מחפש לטעום קצת מכל דבר. זה בסדר ולגיטימי. יש לכך יתרונות וחסורנות כמו בכל דבר. אם אכן זו מטרתך, הייתי משפר במעט את המסלול כדלהלן:

יום 1: טיסה תל אביב - ונציה - בהנחה שנוחת בבוקר. - הייתי מקדיש את היום הזה לעיר עצמה.
יום 2-3: ונציה - מקדיש לאיי הלגונה: מוראנו אי הזכוכית, בוראנו אי התחרה (חובה !!) והאי טורצ'לו)
יום 4: ברכב שכור ל-9 ימים: אגם Santa Caterina או אגם barcis (לינה באיזור) בהחלט כן. מגיע עד העיר ברוניקו ומבקר במוזאון האתנוגרפי .
יום 5: נסיעה בדולומיטים, לינה ב- Bolzano - נוסע דרומה לעיירה ARABBA ומשם מערבה למעבר PORDOI, משם למעבר SELLA ומשם לעמק המדהים VAL GARDENA. הגעה לבולצאנו.
יום 6: נסיעה לאגם Garda לינה באיזור (למשל: Torbole) בדרך דרומה מבקר בעיר טרנטו (יפיפפיה), שובר בעיר רוברטו מערבה לאגם גארדה, מבקר במפלי ורונה ולן באזור
יום 7: אגם Garda - חובה: העיירה מלצ'סינה, העפלה למונטה באלדו חובה !!, ביקרו בעיירה סירומיונה. לינה באזור
יום 8: נסיעה ל-Verona - יום שלם המוקדש לורונה
יום 9: Verona - פה הייתי משנה קצת: ביקור בעיר מנטובה (יפיפייה), ביקור בעיירונת הקסומה BORGHETTO. ביקור בפארק SIGURTA. לינה באותו אזור.
יום 10: נסיעה ל Cinque Terre - בדרך לצ'יקווה טרה הייתי מבקר בעיר PARMA. מקסימה. ובעיירה SABIONETA. משם לעיר LA SPEZIA.
יום 11: Cinque Terre - ביקור בעיירות MANAROLA ו VERNAZZA. אם תרצה יותר פרטים אפרט.
יום 12: פיזה>> לינה בפירנצה. אפשר להספיק יותר מרק פיזה. בקר גם בלוקה. מדהימה.
יום 13: (החזרת רכב שכור). פירנצה אכן כן. מגיעה לה יום שלם ויותר. הכל תלוי כמה אתה באמת מתעניין באומנות.
יום 14: פירנצה אכן כן
יום 15: פירנצה - אני הייתי מוריד יום אחד בפירנצה ועושה את העיריות סן ג'ימינאנו וסיינה. או באוטווס ציבורי או עם הרכב ששכרת.
יום 16: נסיעה לרומא ברכבת - אכן כן
יום 17-21: רומא - מצויין. אם רתצה עזרה בתכנון רומא בשמחה. יש שם גם הרבה אפשרויות לסיורים בעברית ששוה לך להצטרף אליהם. במיוחד זה לותיקאן ולקפלה הסיסטינית.

טיול מהנה

beky1

New member
יאיר , איזה יופי לראות אותך כאן

הרבה ברכות על לקיחת הובלה על פורום זה, פורום זה משלים את הפורום הותיק של איטליה ותרבות איטליה הפועל זה שנים.
נשמח מתובנותיך גם בפורום השכן.

למעלה