מה דעתכם על המשפט?

nothing but the truth

Well-known member
תלוי באישה.
אני חושבת שאמא שלי הסתדרה עם האיש שלי הרבה יותר טוב מאשר איתי.

לדעתי יש בעיה בפרשנות/ הסקת המסקנות שלך. זה לא תלוי באישה אלא תלוי אם החמות היא אמא של הבן או אמא של הבת.
כאשר החמות היא אמא של הבן - נוצר (לעתים לדעת החמות, לעתים לדעת הכלה, ולעתים לדעת שתיהן) מאבק על השליטה בגבר. במלים אחרות cat -fight. לכן ברור שלאמא שלך לא הייתה בעיה עם הבן זוג שלך , פשוט כי גברים לא חלק מהמריבות האלה.

פולגאר

Well-known member
לדעתי יש בעיה בפרשנות/ הסקת המסקנות שלך. זה לא תלוי באישה אלא תלוי אם החמות היא אמא של הבן או אמא של הבת.
כאשר החמות היא אמא של הבן - נוצר (לעתים לדעת החמות, לעתים לדעת הכלה, ולעתים לדעת שתיהן) מאבק על השליטה בגבר. במלים אחרות cat -fight. לכן ברור שלאמא שלך לא הייתה בעיה עם הבן זוג שלך , פשוט כי גברים לא חלק מהמריבות האלה.
חמות היא תמיד אימא של הבן, אימא של הבת נקראת חותנת.

nothing but the truth

Well-known member
זה תלוי אם אתה מעדיף לנקוט לשון חז"ל שם ניתן להשתמש במילה חמות גם לאם הכלה, או לשון בת זמננו , אבל זו לא שגיאה לקרוא לאם הכלה חמות.

לגופו של עניין, משתפרת , שאליה הגבתי , התייחסה למילה חמות ככזאת שמתאימה גם לאם הכלה וגם לאם החתן (ראה את הדוגמה שלה).

משתפרת1

Well-known member
אוקיי, אז לאמא של האיש שלי היה קשה מאד להיות חמות. היא לא היתה חמותי אפילו לשניה אחת, היא היתה אמא שלו. הבעיה היא שהיה קשה לה מאד גם להיות אמא. היא מיררה את חייו ואת חיי אחיו.
כאמור- תלוי באישה.
אני למדתי טוב מאד מהחיים שבני הזוג של ילדי הם בחירה שלהם. מרגע שבתי בחרה בן זוג- יש לו אצלנו אותן זכויות כמו לה. גם כשהבן יביא את בחירת לבו- כך יקרה.

nothing but the truth

Well-known member
אוקיי, אז לאמא של האיש שלי היה קשה מאד להיות חמות. היא לא היתה חמותי אפילו לשניה אחת, היא היתה אמא שלו. הבעיה היא שהיה קשה לה מאד גם להיות אמא. היא מיררה את חייו ואת חיי אחיו.
כאמור- תלוי באישה.
אני למדתי טוב מאד מהחיים שבני הזוג של ילדי הם בחירה שלהם. מרגע שבתי בחרה בן זוג- יש לו אצלנו אותן זכויות כמו לה. גם כשהבן יביא את בחירת לבו- כך יקרה.

חיזקת את דברי.
זה כנראה אוניברסלי כפי שניתן לקרוא בקישור הזה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אכן|כן| יתרו חותן משה

Harrington

Well-known member
מנהל
קשה יותר להיות חמות מהורה.
להיות הורה זה לא קל. להיות חמות דומה ללהיות הורה, אבל מגיע גם עם דעות קדומות אפשריות ('היא לא מתאימה לבן המושלם שלי בכלל') וגם עם מגבלות ('אמא, אל תדברי כך על/אל אשתי' למשל). אז אפשר בגדול לומר לכאורה שחמות יותר קשה מהורות.

raya

Well-known member
היחסים עם כלתי ידעו עליות ומורדות.
לא עשיתי מעולם "חשבון נפש" מי מאיתנו "צודקת".
הבלגתי כשהיו התפרצויות, בעיקר כדי לשמור על המשפחה של בני.
כיום - לאחר מעל 25 שנים, היחסים מצוינים.
היה כדאי להבליג בזמנו.
עם החתן - היחסים מההתחלה היו מצוינים, ואכן חתן או כלה, יש הבדל גדול בין שתי הסיטואציות.

למעלה