מה דעתכם על המתכון הבא,מבחינת ערך גליקמי,,,
מתכון ל-מרק ברוקולי מוקרם:
המצרכים הדרושים :
1/2 ק”ג ברוקולי ,(חתוך קטן ,ללא הגזע העבה וללא עלים.)
6 כוסות מים
1 מכל שמנת מתוקה - 10% שומן.
1 בצל בינוני קצוץ
2 כפות חמאה
כף שמן זית
2 כפות קמח
1כף אבקת מרק בטעם עוף.
אופן ההכנה:
1. מטגנים קלות את הבצל והברוקולי ,(ב-2 כפות החמאה וכף השמן,)
מוסיפים את הקמח ואת אבקת המרק ,מערבבים ומוסיפים את 6 כוסות המים.
2. מביאים לרתיחה , ומבשלים כ -15 דקות על אש קטנה, עד שהברוקולי רך אך לא משנה את צבעו .
3. טוחנים את המרק היטב בבלנדר, ומחזירים לסיר .
4. מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד כ -5 דקות .
5. מתבלים ומגישים .
מתכון ל-מרק ברוקולי מוקרם:
המצרכים הדרושים :
1/2 ק”ג ברוקולי ,(חתוך קטן ,ללא הגזע העבה וללא עלים.)
6 כוסות מים
1 מכל שמנת מתוקה - 10% שומן.
1 בצל בינוני קצוץ
2 כפות חמאה
כף שמן זית
2 כפות קמח
1כף אבקת מרק בטעם עוף.
אופן ההכנה:
1. מטגנים קלות את הבצל והברוקולי ,(ב-2 כפות החמאה וכף השמן,)
מוסיפים את הקמח ואת אבקת המרק ,מערבבים ומוסיפים את 6 כוסות המים.
2. מביאים לרתיחה , ומבשלים כ -15 דקות על אש קטנה, עד שהברוקולי רך אך לא משנה את צבעו .
3. טוחנים את המרק היטב בבלנדר, ומחזירים לסיר .
4. מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד כ -5 דקות .
5. מתבלים ומגישים .