מה דעתכם על הנושא

abbale2

New member
מה דעתכם על הנושא

סיימתי לקרוא עכשיו את ספרו של חנוך דאום "אלוהים לא מרשה" את רשמי על הספר ניתן לקרוא כאן http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1637977 בין השאר הספר דן על כיצד מתנהגים כאשר צד אחד של המשפחה הוא מסורתי והשני אפשר להגיד פחות. מה דעתכם על הנושא. כיצד מתמודדים במשפחה כאשר צד אחד רוצה לחזור בתשובה או לחזור בשאלה והשני ממשיך במסגרת חייו אותם הוא מכיר. כיצד מתמודדים עם הבלבול הזה? כיצד ניתן לגדל ילדים כך? האם זה צודק להיות משפחה בדרך כזאת? כיצד מחנכים את הילדים? לפי איזה ראיית עולם? מסקרן אותי תגובתכם

gils33

New member
בהחלט לא מקום נעים

לחיות בו למרות שיש זוגות שזה מסתדר במידה ורוצים להסתדר. הכל תלוי במידת האיזון של שני הצדדים. אם כל אחד ימשוך לצד שלו - בוודאי שלא יוכל להתקיים שום תנאי. יש בהחלט היום את הדרך לחיות באמצע עם המון זהירות לא ליפול למלכודות בצדדים.

abbale2

New member
הבעיה שהמלכודות הם כה רבות

שגם "ללכת על ביצים" זה לא צורת חיים האיזון הזה הוא כל כך קשה שלעיתים אולי כן כדאי לפרק משפחות בגללו הספר הזה הכניס אותי לדילמה בעניין ואני מכיר משפחות שמצליחות לחיות כך אך עדיין יש לפעמים הרגשה של מירמור מאחד הצדדים שאולי הדרך שלו היא הטובה יותר החינוך בדרך שלו נכונה יותר או דברים כאלה דילמה

יוסף בא

New member
אישית לא אהבתי את הספר

וכאחד מהמגזר הדתי אני לא מסכים עם הרב ממה שכתוב שם ולנושא ההודעה אני מכיר לא מעט משפחות שאחד ההורים יותר דתי ולפעמים משמעותית מההורה השני לרוב כול עוד אין הצהרה של אני דתי ואני לא לרוב מסתדרים בכללי כול עוד השקפת העולם בבסיסה נשארת דומה ז"א ערכי הבית לא משתנים למרות השינוי האמוני ניתן להסתדר אממה כאשר מגיעות ההצהרות של אני ככה ואני לא וחיים ככה במוצהר מתחילות בעיות ולרוב זה נגמר בפרידה וכן זה מצב קשה להתמודדות שמצריך שאלה עמוקה יותר האם להתמודד על זה אה וברוך שובי

למעלה