מה דעתכם על הניסוי הבא?

לילךLilach

New member
מה דעתכם על הניסוי הבא?

נענע: 2.4.02 - בכוח המוח מהכתבה: סייבר-קינטיקס מגיעה ישירות למוח ויכולה תיאורטית לאפשר למשותקים לתקשר עם הסביבה במעבדה קטנה באוניברסיטת בראון יושב קוף, מתבונן בצג המחשב, ואוחז במכשיר שדומה להגה אניה. בשלב זה הקוף משתמש במכשיר כמו בג´ויסטיק על מנת לשלוט במשחק וידאו פשוט: נקודה צבעונית מופיעה על המסך, והחיה מעבירה את הסמן עד שיפגוש אותה. כשהחיה רוכשת מיומנות במשחק, החוקרים בחדר הסמוך מפעילים מתג, ומסרים ישירות ממוחו של הקוף יזיזו את הסמן, ולא הג´ויסטיק. המחזה המוזר הזה אפשרי שכן החוקרים בהנהגת ג´ון דונהיו, נוירו-מדען, שתלו אלקטרודות זעירות במוחו של הקוף

Weird Eyal 21

New member
גועל נפש ../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

m_shy

New member
מה אנחנו חושבים על זה...../images/Emo161.gif

אני חושב ש*** ?*** **** ***** *** ו*** **** **** ****** אתם יודעים איפה. שלא יהיו לכם ספקות, אני אדם ממש ממש רגוע אבל **** ***** ** ******* *** *** **** **** ******** ***** *** ***** *** ***** זהו, עכשיו אתם יודעים מה אני חושב על זה. ולא אתפלא אם רוב המילים שכתבתי יצונזרו ויהפכו לכוכביות
שי

shanty.G

New member
מה עשית לי, שי?? ../images/Emo6.gif

רק שלא יחשבו שהיתה לי יד בנבכי הודעתך המצונזרת...

m_shy

New member
הבהרה!../images/Emo52.gif

הכוכביות נשתלו על ידי כחלק מההתחכמות המפגרת.
לא צונזרתי ע"י שנטי שלנו! שי משולם

shanty.G

New member
תוצאות לוטות כרגיל בערפל,

ההימור העקבי והממכר של המדענים חוזר על עצמו בצורות וצבעים חדשים כאשר מילת המפתח היא : אם . אם ניסויים אנושיים אלה יחזרו על הצלחת הניסויים עם הקוף... כמו בכל ניסוי על מודל חייתי- אין כל ערובה להצלחת הניסוי על בני אדם. החשש ברור (ומוצדק) עד שהוחלט על דרך פעולה שונה: "...המשתתפים הראשונים בניסויים יהיו חולים "נעולים" שכתוצאה מפציעה, משבץ או ממחלת עצבים, הם משותקים לחלוטין, ולא יכולים לתקשר כלל למעט באמצעות תזוזות קלות ביותר של העיניים. בניסויים אלה החברה תשתיל את האלקטרודות, אבל ציוד החומרה לעיבוד הנתונים יישאר מחוץ לגוף. אם ניסויים אנושיים אלה יחזרו על הצלחת הניסויים עם הקוף, תמשיך החברה לפתח מנגנון שיושתל כולו בתוך הגוף".

fnord0

New member
ואם זה במקרה יצליח?

נניח שבעוד שנתיים יתפרסם שהפרוצדורה הזאת עובדת באופן דומה גם על בני-אדם, ומאפשרת לאנשים שעד אותו יום היו משותקים באופן מוחלט לנווט את כסא הגלגלים שלהם באמצעות המחשבה. מה תהיה המסקנה מזה לגבי הניסויים המוקדמים בקופים?

לילךLilach

New member
גם אני מתלבטת הפעם

אני לא יכולה לפסול את הניסוי במאה אחוז ,כמובן שאין לי מידע מספיק ולכן אני לא יכולה לדעת האם יש אלטרנטיבות לניסוי , האם הקוף סובל , איך הטיפול שהקוף מקבל ומה יהיה איתו בסוף הניסוי. אם הניסוי יניב תוצאות כמו למשל השתלת אלקטרודות לבני אדם משותקים שיעזרו להם לתפקד , אז ורק אז אני אדע שלניסוי הזה היתה הצדקה מסויימת. (מקווה שלא תהרגו אותי על זה שאני לא פוסלת את הניסוי בצורה מוחלטת).

fnord0

New member
מהו בכלל "ניסוי מוצדק"?

נניח שהתשובות לשאלותייך הן שהמודל היחיד שאינו אדם לניסוי כזה הוא קוף, שהקופים בהחלט סובלים מאד בניסויים (זוכרת את מאליש?), ושבסוף הניסוי יש סיכוי שהם יועברו לניסויים אחרים אם למזלם הרע הם ישארו במצב בריאותי תקין. האם זה משנה את עמדתך לגבי מוצדקותו של הניסוי? השאלה האמיתית לדעתי היא מהו הדבר שיהפוך ניסוי בבעלי-חיים למוצדק בעינינו? רוב האנשים בעולם, וגם המחוקק ברוב המדינות, סבורים שמותר לגרום סבל אפילו לקופי אדם כדי לעזור לבני אדם. זוהי תפיסת עולם תועלתנית שמעמידה את תועלתו של האדם מעל תועלתו (או סבלו) של הקוף. יחד עם זאת, גישה תועלתנית עקבית צריכה היתה גם לקבוע שמותר לגרום סבל לאדם אחד כדי להציל שניים (או עשרה, או אלף, לא משנה), ובכל זאת זו לא התפיסה המקובלת בחברה שלנו. למה? התשובה הכי מדויקת היא "ככה". הגישה התועלתנית המקובלת דורסת בלי בעיה את כל בעלי-החיים, אבל נעצרת בחריקת בלמים במקום בו צפויה פגיעה באדם. זו הסיבה שאנחנו יודעים היום לרפא עכברים מעשרות סוגים שונים של סרטן (שאף אחד מהם לא קיים אצל האדם, איזה בעסה), אנחנו יודעים לרפא קופים שכביכול חלו במחלת פרקינסון (הם לא באמת חולים בפרקינסון כי זו מחלה רק של בני-אדם, אבל אל תספרי לאף אחד), אנחנו מצליחים לרפא חולדות מדלקת פרקים (אבל רק מדלקת פרקים שאנחנו יצרנו אצלן באופן מלאכותי), ולאחרונה הצלחנו אפילו לחסן קופים נגד איידס (איידס של קופים, מה חשבת?). החיות "מרוויחות" המון תרופות מיותרות למחלות שהן בכלל לא חולות בהן בטבע, והחולים האנושיים ממשיכים בינתיים לסבול ולמות ממחלות חשוכות מרפא. למה? כי אנחנו אנשים מוסריים שבשם המדע מוכנים לעשות דברים איומים לכלבי ביגל מקסימים (רוב כלבי המעבדה הם ביגלים) ולהתעלם מסבלם הנורא של חזירים, של חתולים ושל קופים, אבל לא מוכנים להפיל שערה מראשו של אדם גם בשם המדע. ניסויים מחקריים, פולשניים ומכאיבים שייעשו בבני-אדם נתפסים כמעשה לא מוסרי ולא מוצדק באופן מוחלט, ופתאום כבר לא משנה לאף אחד מה התועלת שצפויה מהם. קיים, אם כן, קו שרירותי שמבדיל בין בני-האדם לבין כל שאר בעלי-החיים בעולם, וככל קו שרירותי, הוא לא באמת חייב לעבור דווקא במקום בו הוא עובר היום. מי שמתנגד עקרונית לניסויים בבעלי-חיים מטעמים מוסריים, לא יכול מסיבה זו להצדיק שום ניסוי בהם, אפילו אם זה רק בדיעבד ורק מול פריצת דרך מדעית שהושגה בדרך זו. עמדה זו מקבילה בעיני לעמדת תומכי הניסויים, שבשום אופן לא יצדיקו ניסוי קשה בבני-אדם למרות שהם יודעים שבדרך זו ניתן להגיע להישגים מדעיים מרשימים בהרבה ממה שהושג עד כה.

¥EleVatioN¥

New member
מה כל כך מגעיל?

איך קשה לך לראות מה כל כך מגעיל פה?! אתה יודע איך הכניסו לו את הדברים האלה לראש?!!?$^$^&^%
#אורלי#

shanty.G

New member
ארגיל

אם באת רק כדי לעורר מהומות, חבל על המאמצים שלך. אם יש לך משהו להוסיף לדיון או דרך לקדם אותו, אתה מוזמן לעשות זאת באופן מכובד. shanty

Ergil

New member
מהומות, הא?

לא קיבלתי תשובה לשאלה שלי. מה כל כך מגעיל בזה?

Coma White1

New member
אסביר את זה איך שיתאר לך את העניין

בצורה הטובה ביותר. קיים קוף, לאותו קוף ניסרו את הגולגולת, והכניסו אלקטרודות בתוך המוח. מובן ? רוצה משהו יותר מוחשי וויזואלי, או שזה מגעיל מספיק ?

Ergil

New member
מעניין מאוד

וכשצריכים לעשות, נאמר, ניתוח להסרת גידול סרטני במוח של אדם, איך עושים את זה? גם זה מגעיל? גם לזה אתם מתנגדים?

Coma White1

New member
כשעושים ניתוח במוח להוצאת גידול,

עושים את זה כדי לרפא. כשתוקעים לך אלקטרודות בתוך המוח, ובעיקר בניסוי כל כך לא הכרחי, שלא יועיל לאף אחד, אז כן, משום מה, אנחנו מתנגדים.

Ergil

New member
לא הכרחי?

ההגדרה שלך ל"הכרחי" מעניינת מאוד. האם משהו "הכרחי" הוא משהו שבהכרח עוזר לך? מיליוני אנשים יקבלו חיים, פשוטו כמשמעו, מהניסוי הזה. לא מספיק טוב?

gilad_no

New member
למה להציל מליוני אנשים?

בשביל שייגרמו לפיצוץ אוכלוסין, יהרסו את הפלאנטה ואת כל מה שעוד נשאר? עדיף שכמה שיותר מהם ימותו.

Ergil

New member
אתה מוכן להתנדב

כאחד מהאנשים שימותו בשביל למנוע פיצוץ אוכלוסין?

למעלה