מה דעתכם על הניסיון לטפל בכפייתיות

alona 27

New member
מה דעתכם על הניסיון לטפל בכפייתיות

מטפל שלא מתעסק ספציפית באוטיזם אבל מודע לזה שמציע לטפל בכפייתיות שלי ביום יום, גם מבחינת אכילה, גם מבחינת כמה זמן לוקח לי לדבר עד שאני מגיעה לרעיון וגם מבחינת התלות במטפלת הקודמת?
אני מרגישה שיש לי כפייתיות, אבל חשה שהיא יותר איך שאני סופגת את הכפייתיות של הסביבה כלפיי הצורך שכולם יהיו דומים.
מרגישה שהרבה דברים אחרים שנחשבים כפייתיות מבחינת מטפלים שלא למדו על אוטיזם כמו חזרתיות תלות רגשית באחרים אכילה כפייתית בררנית ועוד הם לא כפייתיים באופן קלאסי אלא חלקם פונקציונליים מארגנים ומאפשרים הבנה התמצאות ועוד אבל כן הם גם עלולים להחמיר לידי סטרס משמעותי עד חרדה והתקף כפייתי.
בקיצור הוא רוצה לעבוד איתי בכלליות על כפייתיות, ואני מרגישה שזה מורכב יותר, שזה גם לא כפייתי וגם כן כפייתי.
אם אני צודקת אז האם זה בריא לעבוד על כפייתיות גם כאשר מבחינתי ברוב המקרים אלו פשוט סימפטומים של אספרגר ביחד עם אי הבנה מהסביבה?
פשוט יש לנו חילוקי דעות על מה כן כפייתי ומה לא

HoneyBadger

New member
יותר חשוב עקרונות ההשתחררות מאובססיה

העיקרון של השתחררות מאובססיות הוא די דוגמאתי לכל סוגי האובססיות ואז אם תגלי שהאובססיה שהשתחררת ממנה בעצם מתגמלת אותך, תוכלי לחזור לדפוס המתגמל ולהשתחרר מהאובססיות הלא מתגמלות באותה השיטה.

יותר חשוב שהוא ידע לראות את המכלול שבך אפילו שאת מתמקדת בדברים ספצפיים, אם הוא רואה בך אדם בוגר שאחראית על עצמך והוא מתאים לך אין לך באמת מה להפסיד.

רעיון גרוע מאוד

ביחוד באוטיזם ממש לא פרקטי לטפל בכל מופע ותופעה בנפרד, צריך לחפש את הסיבה לתופעה במקום לטפל במופע החיצוני שלה, כאמור בוודאי באוטיזם אבל בכלל

לי היה OCD מה זה פראי בילדות, עדיין יש לי קצת לפעמים במצבים מסויימים אבל ככלל כמעט ולא בכלל, וזה בגלל שהבנתי מאיפה זה נובע ולמה ושיניתי את התנאים שבהם אני חי כדי שלא אשוב ואתקע למצבים שכופים עלי האחזות בפולחנים וטקסים

schlomitsmile

Member
מנהל
החלטה שלך מה מפריע לך בחיים
אם משהו מפריע לך בחיים, אם למשל את מזהה אצלך כפייתיות כלשהי
שמעיקה עלייך, שמקשה/ משבשת/ מגבילה/ מזיקה לך באופן כלשהו,
כדאי לטפל בזה.
כדאי כמובן שהטיפול יתייחס לגורמים העמוקים להתפתחות אותה כפייתיות
וימצא להם מענה אחר, נכון לך.

alona 27

New member
אני לא מרגישה שזאת כפייתיות מה שהוא רוצה לעבוד עליו

אני מרגישה שיש משהו רפטטיבי שיש לו תפקיד טוב בחיים שלי שעוזר לי שמארגן לי. הבעיה היא שאותו מטפל לא מסכים עם זה. ניסיתי להסביר לו שזה סימפטום, אבל הוא לא מבין ולא מסכים איתי.
עוד עניין הוא שהמטפל לא עונה לי על שאלות כי הוא קולט שיש לי צורך גדול בודאות. אני מסבירה לו שזה קשור לזה שיש לי בלאגן עצום ושיש הרבה שאני לא מבינה ושהצורך הוא לחפש אחר ודאות קרובה לודאות שיש לאחרים ושלכל אחד יש את הצורך הזה. אבל הוא אומר "זה לא משנה מה אחרים", כמה שאני לא מנסה להסביר איך זה עם אספרגר הוא רואה בסימפטומים לא סימפטומים אלא דברים שצריך לטפל בהם. והוא אומר שהוא לא רוצה לטפל בכלל באספרגר, הוא אומר שהוא רוצה לטפל בכפייתיות אבל נותן דוגמאות של דברים שמבחינתי אינם כפייתיות, הוא אומר שהוא רוצה לטפל בצורך שלי בודאות ולא באמת מבין שזה חלק מאספרגר.
זה קשה כשמטפלים לא מבינים שהם מטפלים באספרגר, הם מטפלים באספרגר, ואומרים לנו שאנחנו לא אובייקטיבים והם אומרים שהם לא מטפלים באספרגר. כל זה כי אינם באמת מבינים באוטיזם. אבל כאשר מטפלים מבינים באוטיזם אז זה לרוב כי למדו איך לטפל באוטיזם כמו בגישות לטיפול באוטיזם. אבל מה לעשות שלפעמים אוטיסט צריך טיפול בגלל חוויות קשות שעבר ובגלל בעיות פיסיות.

אין דבר גרוע ממטפל, בוודאי לאוטיסט

ואלה שלכאורה מתמחים באוטיזם הם הגרועים ביותר.

אוטיסטים לא צריכים טיפול, הם צריכים אהבה, והם מחפשים בקשר בין אישי וודאות בזמן שהנ"ט מחפשים וודאות בעיקר באגו

alona 27

New member
נכון, אוטיזם אינו מחלה ולכן אוטיסטים אינם צריכים טיפול כדי

להרגיע או לטשטש את האוטיזם. אבל כל אחד עלול לעבור טראומה, אלימות קשה, כל אחד עלול לעבור דברים שמביאים אותו לידי כך שהוא יזדקק לטיפול. אצלי זאת אלימות קשה בבית, ונכות פיסית שהולכת ומחמירה, דברים שמאוד מאוד קשה להתמודד איתם.
ואז אני רוצה טיפול אבל לא בסימפטומים. רוצה טיפול בחוויות כדי להרגיע אותן, ובטראומות. ואז לא רוצה ללכת לכאלה שלמדו אוטיזם כי הם מטפלים באוטיזם בכוונה תחילה ומודעת. אבל אלה שלא למדו אוטיזם יכולים לטפל באוטיזם בתום לב כי הם עלולים לבחור דבר שמהווה סימפטום מבלי לדעת זאת ולהחליט לטפל בו או לנסות לרפא אותו כי אינם יודעים שזה חלק מאספרגר.

אוטיזם לא מצריך טיפול אבל הוא גם לא מגן עלינו מפניי הזדקקות לטיפול.

schlomitsmile

Member
מנהל
אולי 'מאפיינים' במקום 'סימפטומים'?
לכל מילה יש קונוטציה וממנה נובעת גם התייחסות.
המילה 'סימפטומים' מקושרת לחולי.
המילה 'מאפיין' נייטרלית, דומה ל'תכונה'.
כשאת מדברת על סימפטומים, את מזמינה התייחסות לעניין כחולי, משהו שכדאי לטפל בו.
&nbsp
לעצם הדבר- לא ברורה לי כל הסיטואציה שאת מתארת:
למה יש ויכוח בינך לבין המטפל באיזה עניינים יעסוק הטיפול?
את ורק את מחליטה בשאלה זו. אין טעם בויכוח.
הוא יכול לנסות להסביר לך למה לדעתו כדאי לטפל בעניינים אלה ואחרים,
ובמקרה קיצון לומר שהוא לא יודע לטפל אחרת,
כלומר שאם לא תקבלי את דעתו הוא לא יוכל להמשיך בטיפול,
אבל זהו. בסופו של דבר את מחליטה.

alona 27

New member
נכון, באמת "מאפיינים" מתאים יותר

לא חשבתי על זה ש"סימפטומים" מתקשר לחולי.

למעלה