מה דעתכם על הקישור? (בי"ס דמוקרטי)

יפעת 27

New member
מה דעתכם על הקישור? (בי"ס דמוקרטי)

http://www.raanana.co.il/Article_Selected.asp?id=692 אשמח לשמוע דעות...

יפעת 27

New member
משם הגיע הקישור שלי ../images/Emo3.gif

תודה על תשומת ה

א ל ו ל י

New member
סליחה, יפעת, הייתי בקוצר זמן

וכיון שצירפת כתובת ללא קישור ישיר החלטתי להתעכב על זה אח"כ ולא שמתי לב שזה אותו אחד ...

'לילה' חושבת ש...

'לילה' חושבת ש... מי שהטיפול שמציאים לו בחינוך הממלכתי המיוחד לא מתאים לו, חייב לקבל טיפול לא מתאים ולא ללכת לחינוך המיוחד החליפי. היא חושבת שבן של דיפלומט שעובר כל שנה ממדינה למדינה חייב ללכת לבתי הספר הממלכתיים של כל מדינה שהוא לא במין את שפתה ובלבד שלא יילך לבי תספר איליטיסטי של ילדי דיפלומטים או שיילמד חס ושלום בבית. היא חושבת שמחונן שמשתעמם בשיעורים חייב להמשיך להשתעמם בהם. אני לא בטוח שיש יותר מדי מה לומר על דיעה כזו.

א ל ו ל י

New member
אותה כותבת גם חושבת שחינוך

לגיל הרך האופטימלי בישראל זה ויצ"ו ונעמ"ת
... זה רק כדי להבהיר שכדאי לקחת את הדיעות הנ"ל בפרופורציות ...

דעות על מה? על בי"ס דמוקרטי?

על אנשים שמדקלמים סיסמאות? על חוסר סובלנות לאחר? על הצבת עובדות בשטח? על החוק? על עיריית רעננה? על משרד החינוך? על כותבת הכתבה? דעות על מה?

יפעת 27

New member
חחחה - צודקת../images/Emo13.gif

אני אבהיר את עצמי קצת יותר ואולי לפני זה אציג את עצמי... אז שלום לכולם, אני יפעת, מתעניינת בחינוך ביתי/חלופי כרגע לצורכי מחקר ואולי אף הוראה ובעתיד היותר רחוק כאופציה לבני (שרגע נמצא איתי בבית). אחת האופציות שנחשפתי אליהן בעבר ושוב דרך האתר, הייתה האופציה של בי"ס דמוקרטי, לי לתומי זו נשמעה אופציה חביבה למדי ופתאום כשקראתי את הביקורת על התבדלות וחוסר בפלורליזם התחלתי לתהות וחשבתי שאולי פה יתקיים דיון בנושא שיחשוף אותי לדעות נוספות בנושא... תודה

שלום יפעת

הדיון בנושא מידת הפלוראליזם, או לחילופין - מידת האליטיזם, של בתי הספר הדמוקרטיים אינו חדש. הטיעון הזה הוא הטיעון המרכזי שבו השתמש משרד החינוך כנגד הקמת בתי הספר האלה, באומרו שהכנסתם של ילדים משכבות סוציו-אקונומיות גבוהות לבית ספר נבדל פוגע בעיקרון האינטגרציה. בתור מי שילדיו מתחנכים בבית ספר דמוקרטי, אני יכול לומר שאכן יש משהו בטענה שרק בעלי הכנסה מסוימת ומעלה יכולים להרשות לעצמם להכניס את ילדיהם לבית ספר כזה, כיוון שההורים נדרשים לשלם שכר לימוד. אבל מכאן ואילך אין לדעתי בסיס לשאר הטענות: 1. מי שאחראי לכך שאנו נאלצים לשלם שכ"ל הוא משרד החינוך שמסרב להכיר ברוב בתי הספר הדמוקרטים (בשנה האחרונה חל שיפור בעקבות דו"ח ועדת דינור). ההורים היו שמחים לוותר על התשלום הזה. בג"צ כבר הכיר מזמן בזכותם של הורים לחנך את ילדיהם על פי השקפתם, בעתירות שונות שנידונו באופן ספציפי לגבי בתי ספר דמוקרטיים, אבל משרד החינוך גורר את רגליו מאחור... אני יכול גם לומר לך שזה עניין של סדר עדיפויות, כי תמורת החינוך של ילדי אני מוותר על הרבה דברים אחרים שיכולתי להנות מהם אילמלא נדרשתי לשלם שכ"ל כה גבוה. 2. ברוב בתי הספר מוקצה חלק מסוים מהתקציב למילגות (אצלנו - 10%), כך שגם מיעוטי יכולת מגיעים לבית הספר. 3. בתי הספר הדמוקרטים קולטים מספר גדול מאד של ילדים שנפלטו ממערכת החינוך הרגילה בגלל חוסר יכולתה להתמודד איתם ועם בעיותיהם (למשל, היפר אקטיביות, קשיים חברתיים מסוגים שונים, וכו'). בבית הספר הדמוקרטי הילדים האלה בדרך כלל משקמים את עצמם ומגלים מחדש את יכולותיהם, והמערכת והילדים עצמם עושים הרבה מאד כדי לסייע להם. האם זה אליטיזם? 4. להשקפתי, חינוך לפלורליזם יכול להתבצע, ואכן מתבצע, גם בתוך בית הספר הדמוקרטי עצמו: פלורליזם לדעות ולהשקפות השונות של ילדים ומבוגרים בתוך הקהילה עצמה, ועל כך יש דגש חזק מאד. ואם מישהו חושב שכל מי שמגיע לבית ספר דמוקרטי הוא "אותו דבר" אז הוא לא מבין כלום במהות הטבע האנושי. השונות טבועה בבני האדם גם אם הם משתייכים לאותה שכבה סוציו-אקונומית. הלוואי שבתי הספר הרגילים, שכופים על התלמיד את כל סדר יומו, היו עושים חצי ממה שהדמוקרטיים עושים בעניין חינוך לפלוראליזם. 5. ברבים מבתי הספר הדמוקרטים יש משפחות חילוניות ודתיות שחיות יחדיו בפלוראליזם נפלא, ויש לציין במיוחד את בית ספר "קשת" בזכרון יעקב שממש חרט על דגלו את העניין הזה. 6. אליטיזם לדעתי הוא סוג של גישה לחיים: אני יכול להיות עשיר מופלג, אך לא אליטיסט. המשפחות בבתי הספר הדמוקרטיים אולי בעלות הכנסה גבוהה יחסית (אבל ממש לא עשירים), אך הן לא אליטיסטיות בתפיסתן. מהכרותי עם משפחות לא מעטות הן חורטות על דגל תפיסתן החינוכית את הסובלנות לאחר, לשונה, לחלש, לנכה ולמוגבל. וזה לא אליטיזם. 7. האינטגרציה בבתי הספר הרגילים כבר מזמן פשטה את הרגל: הורים בעלי יכולת מוצאים לילדיהם מערכות חליפיות של שיעורים ומורים פרטיים, והפערים בתוך כל בית ספר רק גדלים והולכים. האם זה עדיף? למרות כל הנ"ל, אני מוכרח לומר שלעתים אני מרגיש לא נוח עם העובדה שמשפחות מעוטות יכולת לא מסוגלות להרשות לעצמן חינוך בבית ספר דמוקרטי, אך נדמה לי שהכדור כאן בידי המדינה, ולא בידינו.

לא רק הדמוקרטים אליטיסטים בעניה.

כל החינוך החלופי והביתי יהיר ואליטיסטי לדעתה והיא לא מוכנה להוציא אף אחד מהכלל. לכן מוסדות לעברינים צעירים גם בם אליטיסטים ויהירים לדעתה.

קודם כל ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני אוהבת להשתמש במילים פשוטות. אליטיזם, פלורליזם - וכאלו לוקחים אותי ישר למקומות של פוליטיקה, פילוסופיה ודברים לא מעשיים אחרים. לדעתי, כל הורה שואף לטוב ביותר לילדיו. לדעתי, רבים מאיתנו מצהירים הצהרות ואיננו חיים על פיהם לדעתי, מגיע לכולם חינוך טוב - זה אומר שצריך לפעול לשפר את מערכת החינוך. לדעתי, אם יש להורה אפשרות לשחרר את ילדו ממחדלי מערכת החינוך הוא צריך לעשות זאת - עד שמערכת החינוך תצדיק את קיומה. לדעתי... יש לי הרבה דעות על מה שקורה במדינה. לא צריך אגרת טלביזיה ורדיו, ואם יש כזאת, היא לא צריכה להיות כל כך תוקפנית, צריך לתת לנכים, גמלאים וחד הוריות קיצבאות ראויות, צריך להקל על אנשים ביציאה לעבודה ובהקמת עסקים צריך לתת חינוך טוב וראוי שמתאים לדור החדש ולשנות ה- 2000, אנשים צריכים להיות סובלניים זה לשונותו של האחר, צריך.... בינתיים יש לנו מדינה שפוגעת בחלשים, ואזרחים שפוגעים במי שאפשר. בינתיים יש לנו מערכת חינוך נחשלת ופוליטית כמו שלא היתה מאז קום המדינה. אז הורים קמים ועושים מעשה כי הם יכולים - למה לא? (ןוסליחה אם ניצלתי את הבמה לפרוק כמה דברים אישיים
)

החינוך הביתי והחליפי מגוון מאוד.

יכול להיות שבית ספר חלופי זה או אחר 'דמוקראטי' או 'לא דמוקראטי' הוא הצגה אחת גדולה. אם הדבר לא נכון לגבי בית הספר הספציפי מהכתבה, הוא בודאי נכון לגבי מוסד מסויים אחר כי בכל קבוצה של בעלי ערכים מתחבאים כמה בעלי צביעות. מכאן ועד הכללה הדרך ארוכה מאוד. אני לא מבין למה זה מפריע למישהו שאני מנסה לתת לבן שלי יותר ממה שאני מאמין שהמערכת הממלכתית יכולה לתת לו. למה ההתקפות המכלילות האלה על כל מי שמנסה לתת חינוך אחר.

למעלה