מה דעתכם על הקמפיין נגד השתמטות

Mor Shabtay

New member
מה דעתכם על הקמפיין נגד השתמטות

טוב, רציתי לשאול את באי הפורום החביבים על נושא שאני חושב עליו כבר הרבה זמן. כמו שאתם יודעים בזמן האחרון המאבק נגד ההשתמטות מצהל נהיה הרבה יותר מאסיבי מפעם. כתבות בעיתון, בטלוויזיה, פולטיקאים שמתייחסים לזה.. אתם יודעים על מה אני מדבר. וכמובן שכל אחד מעלה הצעות איך להיאבק בהשתמטות. מלהפסיק את הגיוס חובה ועד להטיל סנקציות על משתמטים. השאלה היא האם המאבק הזה כבר עבר גבול? יש הרבה דברים חיוביים במאבק נגד השתמטות, שבמובן מסוים מסמלת התנערות מאחריות, התנדבות, תרומה למדינה וכו', וגם לטובת המשתמטים עצמם צריך לשנות את זה. מצד שני.. למנוע ממי שלא עושה צבא להופיע בטלוויזיה, ועוד כל מיני דברים.. הייתי אומר שמדובר פה בלאומיות קצת מסוכנת. למשל כאן http://e.walla.co.il/?w=/221/1208664 בכולופן תגידו מה דעתכם

baglemaster

New member
אני לא בהכרח מסכים איתך

השתמטות היא תופעה מדאיגה מאוד שמאששת את מה שאנחנו כבר יודעים- האמריקניזציה של החברה. למה להשתמט? התשובות לכך דומות: כי אין לי כוח לצבא, אני מעדיף לפתח בינתיים קריירה, מה הצבא יתן לי? זוהי מציאות בה כל אד חושב בראש ובראשונה על עצמו בלבד, ולא מוכן להסתכל את האחר. אני לא חושב שהמאבק מוגזם. לאומיות זה טוב. כשזה הופך ללאומנות זה כבר עובר את הגבול. ולאומנות זה לא...

לאו דווקא קריירה, אל תהיה תמים

יותר לטייל ולהתמסטל בכל העולם אני מסכימה עם ההורים שמפגינים למען גיוס לכולם! למה לאמהות מסויימות מגיע לפחד על הבן שלהם בקרבי כשאמהות אחרות יודעות שהבן שלהם מתבטל איפשהו?

baglemaster

New member
גם וגם.

באמת שלא כולם לא מתגייסים כי בא להם להתמסטל... יש הרבה שבאמת חושבים שקודם כל צריך לפתח את עצמם, ומהמדינה לא אכפת...

baglemaster

New member
אה, ועוד משהו

לדוגמא: יש לי חבר, שרוצה לעשות "שנת שירות" מה הוא יעשה שם? ילמד בקולג' בארה"ב או בריטניה. איך הוא תורם למדינה? הוא לא... כל הלך החשיבה הזה מעצבן... ההשתמטות היא רק אחת מהתופעות...

Mor Shabtay

New member
בייגל, וגם ההיא מאשדוד שאנ'לא כל כך מכיר

זה לא שאני בא ואומר "אפשר לחשוב מה הבעיה כבר עם משתמטים.. אני לא מבין מה נטפלים אליהם" ברור שזה רע, ומפריע. ולי, בתור מי ש90% יהיה חייל קרבי, קצת קשה לראות ילדים מהכיתה שלי שלא בראש שלהם ושהולכים להוריד פרופיל או לחלופין לא להתגייס בכלל. אבל! לא על זה אנחנו מדברים תנסו טוב טוב לבחון אם הגבולות של המחאה. "ישראלי אמיתי לא משתמט" נכון שבהתחלה זה נשמע כמו סלוגן מגניב ונכון, אבל אם מתבוננים בו הרבה זמן יש בו משהו מפחיד (או שזה רק אני)

baglemaster

New member
מה זה ישראלי אמיתי?

אדם שמתחנך על ברכי החלוציות- שחלק גדול מזה הוא התרומה למדינה ולחברה. ישראלי אמיתי- לא משתמט (ובוחר בתרומה לחברה על פני אגואיזם) זה לדעתי דווקא דבר נכון שאומרים.

אני לא מסכים לא איתך

ולא עם יודית..יש הרבה אנשים שמשתמטים מטעמים אידיאולוגיים, של-או לסרב פקודה בגלל הרב, או בגלל הפינוי, או בגלל שצה"ל הוא צבא כובש... הרבה מאוד אנשים עושים את זה, ויש אפילו חוגים של מילומאימניקים שקוראים להשתמט..

baglemaster

New member
אבל הדיון הוא לא עליהם...

הם לא קוראים לעצמם 'משתמטים', כי הם לא... הם כן בעד לתרום וכאלה... הבעיה שלהם היא אידיאולוגית, ולכן הם בדר"כ מבדילים את עצמם מהמשתמטים.

אתה באמת מסכים עם זה?

האנשים האלו הם כן משתמטים כי הם יראו רק את הדעה שלהם שהיא גם הקיצונית יותר לשמאל ולימין. איך אתה יכול לומר על מישהו שמקשיב לרב שלו יותר משהוא מקשיב לצורכי המדינה שלו שהוא לא משתמט? נכון שהם סרבנים אידיאלוגיים אבל במקום לנסות לשנות משהו במדיניות הם בורחים הצידה-השתמטות מאחריות,מהחברה ומצה"ל.

אז זהו, שהמדינה

קוראת להם משתמטים.. אני חושב שיש הרבה אנשים שמשתמטים מטעמים אידיאלוגים שהם פי אלף "ישראלים" מאנשים שהם מתגייסים מתוך-סתם, בתכלס.. מתוך זה שחייבים

שקד,

אני חושבת שהכוונה היא פשוט לאנשים שבוחרים לא לתרום בשום דרך למדינה ולא בסרבנים אידאולוגים שהולכים ובמקום לשרת בצה"ל מתנדבים בשירות לאומי וכד', אני לא רואה את המגזר הדתי (או יותר גרוע- את אלה שהופכים לדתיים/נשואות בשביל לא להתגייס) כמגזר שתורם למדינה במקום השירות הצבאי..

את לא רואה את המגזר הדתי כזה

אבל המדינה, או אנשים אחרים, כן.. כאילו, הבעיה היא שהמדינה מייחסת לסרבנים אידיאולוגים את אותה העמדה כלפי סתם משתמטים קקות.. וככה גם החברה מסביב, שסבורה ככה-א, או שהם מפחדים ומתרצים את זה באידיאולוגיה, ב-הם קיצוניים צריך לכלוא אותם

אבל יש לתרץ באידיאולוגיה

ולהישאר קקי ולברוח מהארץ/להתבטל ויש לציין שאתה לא מוכן לשרת ולהתנדב בשירות לאומי (בדיוק יש מודעה לשירות לאומי משמאל) לאנשים האלה המדינה כן מתייחסת כמו שצריך

לא נכון..

החברה מסביב לא רואה בעין יפה(לפחות באזור פה) את אלה שעושים שירות לאומי.. הם רואים אותם בתור אלה שאין להם כוח לצבא אבל כדי שכולם ירדו מהם עושים שירות לאומי..

למעלה