מה דעתכם על הרוקדים במרכז המעגל ?

EK55

New member
הרוקדים במרכז המעגל

זה טוב שיש רוקדים במרכז המעגל,כי בדרך כלל המעגל החיצןני עמוס וצפוף ואז לא נח לרקוד בו.במעגל החיצוני יכולים וגם רצוי שירקדו בו רק רוקדים שיודעים היטב את הריקודים.קורה לפעמים שרוקד לא מיומן או שבכלל לא יודע לרקוד נכנס למרכז, אז חייבים להעיר לו בצורה עדינה שיצטרף למעגל החיצון, אם זה לא עוזר אז חייב המדריך להוציאו בעדינות ולהסביר לו שבנתיים ירקןד במעגל החיצוני כי זה מפריע ומבלבל רוקדים אחרים שעדיין לא מספיק מיומנים. אלה שלא יודעים לרקוד טוב,בדרך כלל מחפשים במעגל רוקדים טובים ומסתכלים על תנועותיהם ומעתיקים מהם.רוקד שנמצא במרכז ולא רוקד טוב הוא גם מסתיר לרוקד שרוצה להעתיק תנועות וצעדים. עזרא כרמל

mosbar2

New member
המעתיקים אחורה

אין לי בעיה עם אלה שרוקדים נורמלי ורוקדים במעגלים הפנימיים. אך יש הרבה שרוקדים במעגלים פנימיים גם ריקודים שהם אינם מכירים ומעתיקים מהמעגלים החיצוניים.גם אם מישהו רוקד טוב ומרבה לרקוד במעגלים הפנימיים, לא יקרה כלום אם הוא יצא למעגלים החיצוניים בריקודים שהוא אינו מכיר ומנסה להעתיק.

No name for now

New member
נורא ואיום

בשלב כלשהו אחרי שהתחלתי לרקוד, המרקיד שאצלו אני רוקדת כל השנים התיר לי לרקוד במרכז (לפעמים הוא גם מבקש), ואני באמת משתדלת לעשות את ה"עבודה" כמו שצריך ואם אני לא בטוחה אני יוצאת. אבל יש כאלו שהם פשוט נוראים, היה בחור שמשום מה החליט שהכל הוא חייב להעתיק ממני (לא בערב אחד זה נמשך בערך חודש) ואם אני רוקדת באמצע הוא ימשיך לאמצע אחריי, לא משנה כמה פעמים הערתי לו בעדינות שרק מי שיודע את הריקודים טוב והמרקיד מרשה לו יכול לרקוד באמצע, והוא כאילו לא שומע וממשיך. בסופו של דבר בפעם המיליון שהוא נתקע בי כי הוא לא היה מוכן כשהריקוד שינה כיוון, כ"כ כעסתי שהתחלתי לצעוק שירקוד במעגל החיצוני ושמי שלא יודע לא רוקד באמצע, אז הוא יצא החוצה. כמובן שהרגשתי נורא, ושאני לא מסבירה פניי למתחילים (אני באמת משתדלת), ניגשתי אליו שוב, התנצלתי וניסיתי להסביר לו למה הוא לא יכול לרקוד באמצע, כרגיל הוא לא ענה ומאז הוא רקד באמצע רק מאחורי מישהו אחר, בסופו של דבר הוא נעלם מההרקדות. כנראה שבין אם אני נחמדה או מניאקית לא תמיד זה יעזור, לפעמים המרקיד מעיר שבאמצע רוקדים אלו שיודעים (אם זה יוצר יותר מדי בלאגן), וגם אז לפעמים מתעלמים, ואז הוא נוקט בשיטה של "רק למרקיד מותר לרקוד באמצע".

מדהים!!!

כולה הרקדה. שומעים? הרקדה. באים להנות. ואללה, מה זה משנה לכם מי רוקד איפה ולמה. אולי אותו חדש שרוקד באמצע רוקד עם אדם שהוא מכיר ונוח לו להעתיק דווקא ממנו. מה זה כבר חשוב איפה ולמה? אישית, לכותבת שאני מעליה, נראה לי שיותר הפריע לך שאת לא היחידה שרוקדת במרכז, אה? קשה להתחלק באור הזרקורים? עוד אחת מהותיקים שחושבים שהם המציאו את ההרקדות ושהחדשים בכלל צריכים להודות להם על שהם (הותיקים) בכלל מוכנים לסבול את נוכחותם? ואו, איזה נפחנות מדהימה. אולי תכתבי איפה את רוקדת כדי שיפרסמו אזהרה רשמית שלא לרקוד מאחוריך ולהעתיק ממך? Get a life Pal

ואשר להודעה זו

אני מבקש ממך לכתוב בצורה ראוייה בפורום. אין צורך בעקיצות וירידות על אחרים (נכון גם אני עקצתי אותך במקצת, אך זה באמת כי את עוברת קצת את הגבול) אז בואו כולנו נכתוב בנימוס ולעניין.

dw2322

New member
מצטרף, זו "נהיגה נכונה"

"no name" הסבירה בעצמה על הרגשתה הלא נעימה, כך שהירידה של "ללא שם", לטעמי, לא היתה במקומה. סה"כ אם נודניק נצמד אליך כל הזמן, ועלול להתנגש בך, קשה להניח כי נגלה אורך רוח ליותר מדי זמן. די טבעי, לא? אנחנו באים כדי להנות, ומישהו חדש מדי עלול להתנגש בנו שלא לצורך, ארוע לא סמפטי במיוחד (ואם צריכים לחשוש מהתנגשויות כאלה הנאתנו תפחת, הלא כן?) בעיקרון, במרכז אמורים לרקוד אלה שיודעים לרקוד טוב מאד, אחרי שניים שלושה ביקורים בהרקדות כל אחד יודע זאת. לא שזה פשע לעשות דווקא, אבל זה נוגד את הלך הרוח המקובל, שדווקא הינו די סביר והגיוני (אלו מבחוץ יכולים ללמוד מאלה שבפנים, יותר קל להם יחסית "לשבור החוצה", ויש "מרחב מוגן" (מהתנגשויות עם רוקדים תמימים אחרים) בשולי המעגל החיצוני). מאידך, בהרקדות ענק, בהם המעגל מורכב מ-3 מעגלים נמצא לא פעם גם רוקדים בינוניים במעגל האמצעי (וביניהם כותב שורות אלה)
זה מיקום מצויין לתיקון שגיאות קלות הודות לדוגמאות ב 360 מעלות. מאידך, מי שלא יודע כלל (או ממש מעט) ירגיש די לא בנוח, ומומלץ בחום כי את צעדיו הראשונים יתרגל במעגל החיצוני. אני אומר זאת כאחד שנמנה על שני המחנות בריקודים שונים. בקיצור, איך שאני רואה זאת: מתחילים רוקדים במעגל חיצוני, ותיקים יותר גם במעגלים פנימיים יותר. זה לא סנוביות, זה פשוט חוקי התנועה.

EK55

New member
לרקוד במרכז המעגל

למי שלא בקי מאד בריקוד מסויים אסור לו בשופ אופן לרקוד אותו ריקוד במרכז.אתה לא הרוקד היחיד שנמצא בחוג,רוקדים רבים באים כדי ללמוד נכון את הצעדים מתחילת הריקוד ועד סופו.נראה לי שאתה לא מבין כלום בריקודי-עם ,זה לא כמו בריקודי דיסקו,בדיסקו אפשר לרקוד איך שמתחשק לך ולאף אחד זה לא מפריע.האמן לי שאני יודע מה שאני אומר.אני רוקד ריקודי-עם 27 שנים.פעם לפני הרבה שנים רקדתי גם בחוג של מירה אשריאל מדריכה מפורסמת וטובה מאד. בחוג הגדול שלה רקדו בשני מעגלים בלבד.אוי לו למי שרקד במעגל הפנימי ועשה טעות קטנה ביותר, היא היתה מיד מרגישה,נוזפת באותו רוקד ומסלקת אותו מיד למעגל החיצוני. עזרא כרמל

No name for now

New member
מה את/ה היית עושה?

נו באמת, אני רוצה לראות את תגובתך אם במשך חודש, פעמיים בשבוע במשך 4 שעות של הרקדה מישהו הולך אחריך לכל מקום, מפריע לך, מתנגש בך, בקיצור יושב לך על הוריד ולא משנה כמה פעמים תעיר לו שזה מפריע לך הוא יתעלם לחלוטין, שלא לדבר על התנצלות אחרי שהוא מתנגש בך. אני מאוד מצטערת אבל אותי בבית לא חינכו ככה, אם אני מרגישה שאני מפריעה למישהו או מעירים לי אני אתפוס מרחק כדי לא להפריע, ואני גם מאוד רגישה למרחב הפרטי שלי, אני לא אוהבת שנדבקים אליי, ואני עוד יותר לא אוהבת שמישהו שאני מבהירה לו שאני לא רוצה את חברתו ממשיך להידבק אליי. כן זו רק הרקדה והמטרה היא רק להינות, ולשם כך אני באה. אני רוקדת באוניברסיטת ת"א ביום חמישי ובעוד הרקדה קטנה (שלא אפרסם כי שם כולם מכירים אותי), ואם תרצה שלח לי הודעה פרטית ואזמין אותך, אני אומנם לא רוקדת רגילה ולא הכי מוצלחת בכישורי הריקוד, אבל אני עושה את כל המאמצים לסייע לאילו שצריכים קצת עזרה וזה כולל הדגמה, סיוע למרקיד וריקודי זוגות עם בנים מתחילים או בנות שאין להן בן זוג כדי לתת להן הזדמנות ללמוד ריקוד כי אני מסתדרת. למה אני עושה את זה? כי למתחילים קשה יותר ובהתחלה הם נהנים פחות בגלל זה, אם אפשר לעזור להם הם יהנו יותר ויחזרו, וגם בגלל שאם לא היו אנשים כאלה לפני 3 שנים אולי גם אני הייתי מתייאשת. ותודה רבה יש לי חיים די עשירים ומעניינים גם בלי ריקודי עם.

הסרט בשם "עירית אירית"

מי את "ללא שם לעת עתה" ו"No name for now"? האם את אותה אחת המנסה ליצור עניין בפורום?

No name for now

New member
אני לא מנסה להעלות את הפורום באש

אולי בלי כוונה עשיתי זאת, אבל זה סיפור אמיתי שקרה לי לפני שנתיים. אני בסך הכול רוצה לשמור על פרטיותי ולכן אני לא מגלה מי אני, אני רוקדת במקום שבו כולם מכירים אותי כיוון שמיום שהמרקיד למד את שמי הוא לא פסק מלהשתמש בו, וחוץ מהעובדה שאני חשה לא בנוח עם זה, אני לא רוצה שירביצו לי

למעלה