מה דעתכם על התיאוריה שלי?

• פותח הנושא ne ro
  • פורסם בתאריך

ne ro

New member
מה דעתכם על התיאוריה שלי?

בצרפת ובבלגיה, יותר אנשים אנטישמים שתומכים בפלסיטינים מביעים את הרגשות האנטישמיים שלהם ע"י השוואה של מעשיה ישראל לנאצים. כבר נתקלתי באיזה צרפתי שאמר לי שליהודים אין זכות לדבר על השואה בגלל הכיבוש הישראלי ובגלל שישראל עושה לפלסטינים מה שהנאצים עשו ליהודים..

ne ro

New member
אני אישית.

לא חושב שהשמאל הרדיקלי או תנועת הירוקים האנטי ציונית היא ביטוי לאנטישמיות.. נראה לי שאם לא הייתי צרפתי הייתי חושב שזה כן אנטישמיות אבל מכיוון שאני מכיר את המציאות בצורה אחרת אני אומר שלא...

לא בהכרח

אנטי-ישראליות, או יותר נכון אנטי-ציונות, לא מחוייבת או מקושרת בהכרח לאנטישמיות, יש לא מעט יהודים שהם אנטי-ציונים מובהקים, המחאה והביקורת הם דבר לגיטימי בעולם המערבי. השאלה אם יש קשר מתעוררת בשני היבטים- 1. הפניית האשמות כאלו כנגד הקהילות היהודיות שבגולה וכנגד היהודים בכלל, אז ברור מעבר לכל ספק שנעשה שימוש ציני במחאה במטרה לתקוף את היהודים בקהילות אלו על אף שאינם קשורים להאשמות. 2. כאשר חוזרת ונישנית המנטרה שאומרת 'ישראל היא לא מדינה רלוונטית וגם לא מדינה חוקית, בגלל היותה מדינה יהודית.' אדם שאומר דבר שכזה חובתו להוכיח שלא אמר את דבריו ממניעים אנטישמיים, כי מכל המדינות והעמים שבעולם, דווקא את מדינת היהודים הוא הופך לבלתי-מתקבלת על הדעת? זה למה גם ההשוואה של הציונות לגזענות היתה פסולה ובוטלה מתוקף היותה כזאת- מדוע שהתנועה הלאומית היהודית היחידה בעולם תהפוך פתאום לדבר גזעני? לפי המנטרה הזו אזי שכל התנועות הלאומיות ברחבי העולם הן גזעניות לא פחות ואפילו יותר.

ne ro

New member
לא זה ../images/Emo13.gif

התכוונתי שנתקלתי בתופעות של אנטישמיות בצרפת במסווה צבוע של אנטי-ציונות.. כמובן שאני לא חושב שכל מפלגות השמאל הצרפתיות כמו הירוקים, המפלגות הטרוצקיסטיות, המפלגה הקומוניסטית של ג'ורג' מארי בופה (!) הן אנטישמיות.. פשוט התכוונתי שמה שנתקלתי בו ( ) זה האנטישמיות החדשה.

ne ro

New member
ואני לא חושב שהציונות היא גזענות..

אבל זו הדעה שלי. כי היו עוד תנועות של שאיפות לאומיות במחצית השנייה של המאה העשרים.. היהודים לא היו היחידים. אבל כאן נכנסים לשאלה האם יהדות היא דת (...) או לאום. כי אם היא דת אז ישראל היא מדינה גזענית שמפלה אנשים ( אזרחים!) שלה ( למשל ערבים ישראלים) על רקע דתם.

ne ro

New member
קח לדוגמא את חד"ש.

חד"ש היא מפלגה שמאלנית ( די קיצונית) , פעילי המפלגה נוטים עד היום לציין את יום הניצחיון של ברה"מ על גרמניה הנאצית. מוחמד ברכה ודב חנין הם קומוניסטים מוצהרים.. אז היא גם אנטי-ציונית? במיוחד כשהיא משתמשת באנלוגיה הנאצית נגד המדיניות הישראלית..

נו?

חד"ש תומכת באנלוגיה הקומוניסטית לפיה כל התנועות הלאומיות הן למעשה פאשיסטיות וגזעניות, לכן לא מפתיע שתתנגד לתנועה לאומית כמו הציונות, ועל כן אין כאן דגש של אנטישמיות. לעומת זאת ישנה הרבה צביעות במחאה האנטי-לאומנית שמוחה המפלגה רק כנגד הציונות, כשהיא מצד שני שותקת, אם לא תומכת, בתנועות הלאומיות הפלסטיניות. בשנים האחרונות(במיוחד לפני הבחירות האחרונות כששקלה המפלגה להתאחד עם רע"ם) הפכה המפלגה ליותר ויותר קרובה לימין הפלסטיני מאשר לשמאל הישראלי.

מה זה קשור לאנטישמיות?

הצרפתים והבלגים אינם אשמים במה ש...אנחנו עושים לפלסטינים: הכיבוש וגזל האדמות.

ne ro

New member
אני יודע

בכל מקרה לא דיברתי על זה, דיברתי על מגמה כללית בקומוניזם של השוואה של ישראל לנאצים. והעולם אכן לא אשם במה שישראל עושה לפלסטינים אבל לפי דעתי זה מאוד מאוד מאוד קיצוני להגיע להשוואה כזו, מה גם שהיא פוגעת בזכר השואה.

אני מסכים שההשוואה אינה נכונה,

ושאם כבר, אז האמריקאים בשאיפתם הברוטלית לשלטון עולמי קרובים יותר לנאצים, שבדיוק זו היתה גם מטרתם. עם זאת, יש לציין שאנו מבצעים פשעי מלחמה חמורים כמו עונשים קולקטיביים, ובעיקר - התנחלות בשטחים כבושים. כמו-כן, זה דווקא "פטנט" של הימין הישראלי ותומכיו להזכיר את השואה על ימין ועל שמאל נוכח הביקורת על המדיניות הקולוניאלית שלנו. אינני יודע בקשר ל"קומוניזם", אך בימי "האח הגדול", ברה"מ של ברז'נייב, יצא לי לראות כמעט יום-יום את התעמולה הסובייטית בנושא המזרח-התיכון, ואני יכול להעיד שהיא היתה באופן כללי מאופקת למדי: היא גינתה את הכיבוש הישראלי, וקראה להקמת מדינה פלסטינית עצמאית בגבולות 67 שתחיה בשלום לצד ישראל. ברה"מ זו גם ארגנה מגעים בין אנשי שלום משני הצדדים. עם זאת, היו גם "יציאות" חריגות, כמו תמיכה בגופים פלסטיניים קיצוניים מתנגדי שלום, וגם התבטאויות "בלתי מוצלחות" בבטאונים "פחות רשמיים". תקרית חמורה ביותר ארעה בפסטיבל נוער קומוניסטי מרחבי העולם שהתקיימה במוסקבה, כאשר נציגים מלבנון התייחסו באופן זוועתי לנערים קומוניסטיים מישראל. אמנם המארגנים אילצו אותם להתנצל, אבל "התנצלות" זו ארעה בחשאי, מאחורי הקלעים.

ne ro

New member
נכון.

עבור הקומוניסטים, המדיניות האמריקנית הנוכחית של בוש , היא מדיניות פשיסטית. הם לא יכולים להבין איך העם היהודי, שהיה קורבן לנאציזם, תומך במדיניות הזאת.

אבל

מדוע רק "עבור הקומוניסטים"? המדיניות האמריקנית בכללה, לא משנה איזה פקיד ממלא ברגע מסוים את תפקיד הנשיא, היא מדיניות אימפריאליסטית ברוטלית נטו. ולעתים, כמו שזה היה ביוגוסלביה, המטרה אפילו לא היתה צבאית או כלכלית, אלא רק כדי ש"יראו ויראו"! עצם העובדה שמדינה תוקפנית זו מעניקה לעצמה "זכות" לכבוש ולתקוף את מי שהיא רוצה, מעמיד אותה בשורה אחת עם כל הכובשים שהיו לפניה, החל מתגלת פלאסר וצ'ינגיס חאן, וכלה בנפוליאון ובהיטלר. זה נכון שארה"ב אינה מכריזה שצריך להשמיד פיזית עם מסוים, אלא רק נוטלת לעצמה זכות להכתיב לעמים אחרים מה הם צריכים לעשות, ומחלקת אותם לפי ראות עיניה ל"טובים" ו"רעים", לרוב באופן שרירותי למדי.

ne ro

New member
כאן אנחנו נכנסים לדיון אחר.

המדיניות האמריקנית הנוכחית היא תגובה לפיגועי 11 בספטמבר. אם אני- מתנגד למדיניות זו- אני יכול להגיד כי המלחמה בעיראק והמלחמה באפגניסטן והמהפכה בגרוזיה, באוקראינה, באוזבקיסטן ושאר מהפכות צבעוניות ומלחמות שהארה"ב מתכננת בעולם , בשיתוף פעולה עם המערב ועם בעלות בריתה מאירופה המערבית ( וגם המזרחית) היא מדיניות אימפריאליסטית.

ne ro

New member
ולמה שהתנגדות למלחמה בעיראק בהכרח

תהיה תוצאה של מדיניות פרו-ערבית?

למעלה