מה דעתכם על התיאוריה שלי?

ne ro

New member
מה דעתכם על התיאוריה שלי?

אילו הייתי פלסטיני, הייתי קורא לעצור את פיגועי ההתאבדות בעורף ישראל, וקורא לפלסטינים לאמץ את דרכו של מהטמה גנדי, דרך שלום. זה כמובן נכון שהטרור שישראל מפעילה נגד הפלסטינים הוא גדול יותר, אבל תנועת "חמאס" נותנת לה לגיטימציה.

אני רק אזכיר לך,

שממשלת החמאס הציעה שביתת נשק, ואף הוכיחה שהיא יכולה לעמוד בדיבורה, אך ממשלת ישראל דוחה את ההצעה מכל וכל. לפיכך, לא הבנתי איזו "לגיטימציה" החמאס נותן לממשלת ישראל להמשיך בטרור. בנוגע לתאוריה שלך, אני מקבל אותה בשתי ידיים. למרות שנכון לעכשיו ישראל מבינה רק כוח.

ne ro

New member
אני מתכוון, שחמאס הוא ארגון טרור,

והוא נותן לישראל לגיטימציה להמשיך במעשייה. ואם תלך לבקר בשטחים היום, תראה שעדיין יש התנחלויות ועדיין יש חיילים וכו' ( מה שאומר - הכיבוש לא הסתיים). לגהי שביתת הנשק של חמאס- כאן אינני בטוח אם זה נכון לעשות זאת. כמובן שישראל כפופה לארה"ב, וזו רואה את חמאס כחלק מציר הרשע.

האם אתה יכול להסביר מה יש לך נגד

שביתת נשק, ומדוע אתה מעדיף את המשך המלחמה (חיסולים לעומת קסאמים)?
ארה"ב היא בעצמה "ציר הרשע", ומה ש"היא אומרת" זה לא תורה מסיני. אלא אם כן אפשר לפרש את דבריך, שאנו בוחרים בהמשך המלחמה בפלסטינים בשביל אינטרס של ארה"ב? החמאס אכן הוקם כארגון טרור, דתי פונדמנטליסטי, ב...עידודה של ישראל! בתור משקל-נגד לאש"ף החילוני אשר איים על ישראל ב...הסדר מדיני שישים קץ לכיבוש, מה שהכי הפחיד את ממשלותינו. וכמו שקורה לא אחת, הגולם קם על יוצריו (ר' ע' אל-קעידה, בת-טיפוחיה של ארה"ב שהוקמה למאבק בברה"מ)! ברור, שישראל (וליתר דיוק - ממשלותיה) היתה זקוקה לחמאס ולטרור להצדקת המשך הכיבוש הקולוניאלי. עם זאת, תנועת החמאס הלכה והתמתנה בשנים האחרונות, למרות רצח מנהיגיה בידי ישראל. התמתנות זו הגיעה לשיאה בהפסקת האש החד-צדדית של הארגון שנמשך מעל שנה וחצי, ובהסכמתו להשתתף בבחירות לרשות תחת הכיבוש, מה שהופך אותם אוטומטית לגורם מדיני. הרכבת הממשלה תחת הכיבוש היא כבר הכרה בכובש! מובן מאליו שממשלה תחת כיבוש נאלצת לקיים מגעים ישירים עם הגורם הכובש, שהיא כפופה לו ותלויה בו באופן מוחלט. וישראל הסכימה להשתתפות החמאס בבחירות אלו, מה שגם-כן היתה הכרה בלגיטימיות של החמאס כגורם מדיני. אז מה הקשקושים האלה על "ארגון טרור"?! נזכרו פתאום? יש מולך ממשלה נבחרת, שצריך לדבר אִתה מעשית, בלי סיסמאות, לפתור שאלות קטנות ולדון בשאלות הגדולות, ולא לחזור כמו תוכים "ארגון טרור", "רוצים להשליך אותנו לים". והנה עומדת מולנו ממשלה כזאת, אמנם עם פנים חמוצות, אבל אין לה ברירה אלא לדבר אתנו, ואילו אנו דוחים אותה על הסף בשחצנות הרגילה שלנו.

למעלה