מה דעתכם על ה-ש.ק.ד השקל הדיגיטלי שבשלבי פיתוח?

SupermanZW

Well-known member
ומה לגבי זה שזה מונע עבירות ממון
מה לגבי זה שזה מאפשר למדינה לחסום מכל בעל חשבון בנק בה גישה לחשבונו מכל גחמה שהיא וחמישה להרעיב למוות מתנגדים פוליטיים?
מה לגבי זה שתקלת אינטרנט עלולה למנוע מאנשים לרכוש מוצרים חיוניים להישרדותם?
מה לגבי זה שפרטיותם של כולם במדינה תופר וכל בעל גישה לאינטרנט עם ידע מתאים יוכל לדעת מה כל אחד רכש והיכן?

הנזקים הפוטנציאלים גדולים בהרבה מהתועלת הפוטנציאלית.

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
לממשל תמיד יש אינטרס שתהיה חכם ובריא כדי שתוכל לייצר לו עוד כסף

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member

מה דעתכם על ה-ש.ק.ד השקל הדיגיטלי שבשלבי פיתוח?​

אמנם זה נכון שאני גאון הקריפטו הגדול ביותר עלי-אדמות, כמו גם הגאון הגדול ביותר עלי-אדמות בתחומים נוספים, אבל ת'אמת? לא אוהב מטבעות דיגיטליים :)

אמנם זה גם נכון שנהוג לספר שמישהו לא יהיה טוב במשהו שהוא לא אוהב, אבל זאת לא תהיה הפעם הראשונה שמאור פז מפר את החוקים של מה שאמור להיות אפשרי.

יש אנשים כאלה בעולם. אני, סטיב ג'ובס, אילון מאסק.

מה שאנשים אומרים שאפשרי, מה שאנשים אומרים שלא אפשרי, זה לא ממש מעניין אותנו 🤷‍♂️

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
וזו בדיוק הבעיה. כאוס מסודר לא מבין את הבעיה.
+
מה לגבי זה שזה מאפשר למדינה לחסום מכל בעל חשבון בנק בה גישה לחשבונו מכל גחמה שהיא וחמישה להרעיב למוות מתנגדים פוליטיים?
מה לגבי זה שתקלת אינטרנט עלולה למנוע מאנשים לרכוש מוצרים חיוניים להישרדותם?
מה לגבי זה שפרטיותם של כולם במדינה תופר וכל בעל גישה לאינטרנט עם ידע מתאים יוכל לדעת מה כל אחד רכש והיכן?

הנזקים הפוטנציאלים גדולים בהרבה מהתועלת הפוטנציאלית.
הביקורת שלך רלוונטית וחשובה, אבל חשוב לציין ולהוסיף שאינה חדשנית או בלעדית לקריפטו. את כל מה שאתה אומר על הקריפטו אפשר היה להגיד בזמנו גם על כרטיסי אשראי וגם אז אני משער שלאנשים היו חששות כאלו והחששות האלו בעיקרם התבדו.

הבעיה היותר גדולה, היא שאנחנו לאט-לאט עוברים מכסף אחד לכסף אחר, אבל הכסף החדש לא בהכרח טוב יותר מהכסף העכשווי, ואם כבר, הוא גרוע יותר.

הבעיה הגדולה ביותר של הכסף העכשווי זה שהוא כסף פיאט. הכסף הדיגיטלי לא רק לא פותר את הבעיה הזאת אלא מחמיר אותה. את הכסף פיאט אנחנו לפחות יכולים להחזיק בידיים שלנו. הכסף הדיגיטלי נמצא בטלפונים ובמחשבים.
בשביל מה זה טוב? עדיף שטרות ומטבעות.
כתומך שיטת הכסף עשוי התוצר, אני מאמין במטבעות אבל לא בשטרות. השטרות לא יכולות להיות עשויות התוצר. המטבעות כן.

למעלה