מה דעתכם על זה: 8-|

ferdinand

New member
מה דעתכם על זה: 8-|

"לילה אחד התעוררה דנה משנתה. היא הריחה משהו מוזר באוויר, אז היא הלכה במסדרון לחדר הוריה‭' .‬מה זה, אמא‭'?‬, שאלה דנה. 'את ואבא מעשנים סיגריה‭'?‬ 'לא, מתוקה‭,'‬ אמרה אמא. 'זה ג'וינט. זה עשוי ממריחואנה‭."'‬ (מתוך ספר הילדים האמריקאי "זה רק צמח‭,"‬ מאת ריקרדו קורטס. גרסה עברית כאן).

hag70

New member
האמת? אין לי מושג../images/Emo122.gif

אני מניח שאם דנה או ילדים אחרים חיים במשפחות בהן הריח הזה נפוץ אז כדאי שהיא תדע מה מקורו (למרות שברור שהספר הוא מגמתי בצורה מחרידה). וזה אכן "יפה" מצד כותב הספר להסביר שזה לא מתאים לילדים ומכניס את העניי לפרופרוציות מצד שני אם אכן הריח הזה מוכר לילד - אללה יוסתור. אבל אולי זה רק אני. גם הקונספט הזה אצל מבוגרים לא ראה לי ממש לעניין. או אם לסכם הכל למשפט אחד - שטיפת מח אחת גדולה.

Master Stav

New member
או ככה ניראת שטיפת מוח בגן הילדים

של עלה ירוק ...ואני תהיתי ... נו באמת ... אמא ואבא רוצים ג'וינט ? שיתכדו ויצאו למירפסת עת הילדים ישנים היטב ... והדבר תקף לכל דבר שאין אנו רוצים להנחיל לילדינו בין עם מדובר בהתנהגות כלשהי ובין עם מדובר בהתמכרויות שונות ומשונות ובין עם מדובר בנטיות או פטזיות מיניות . ששואלים צריך לענות ובכנות אבל בכנות מדוע ליצור מלכתחילה היזדמנות לשאול ?

זה לא בהכרח עלה ירוק

בכל זאת, יש להם עוד שאיפות

tudu

New member
הדרך להפוך משהוא ללא מעניין - זה לא להסתיר

נניח שהיו אומרים לדנה.. "עזבי.. זה משהו של אבא ואמא" או "זה רק של גדולים.." האם זה היה מעורר את דנה לרצות את זה יותר ? לדעתי כן. כאשר התשובה היא סתמית.. זה מאבד מהאפיל. דעה אישית - זה נבלה וזה טריפה.. אבל עדיף ג'וינט על פני סיגריות. סיגריות הורגות יותר - וממכרות יותר.

למעלה