מה דעתכם על זה

BT24

New member
נראה די פרוע וחסר מטרה

אלא אם זה נועד סתם לכיף\להוציא קיטור.

גם לא ברור מה הדיציפלנה של הנלחמים.

YardenBu

New member
זה ברשימת הדברים שאני רוצה לעשות

זה נראה ממש כיף לתקופה מסויימת. וכמו דרך טובה לאבד יכולת חשיבה בתקופה ארוכה.
היה בארץ סמינר עם אחד המדריכים הבכירים שלהם לפני איזו שנה, לא?

Tiger tiger

New member
מגע מלא זה חשוב

אך לא כשאתה מבטל כמעט לגמרי את המשמעות של הכלי בו אתה נלחם...

חבטות מקל נועדו לפגוע במיוחד במטרות באזור הפנים והידיים; במידה ואתה מכסה את האזורים הקריטיים הללו במיגון, העסק הופך כולו ל-''אנחנו מרביצים אחד לשני בכל הכוח וזה מגניב! כן!".

זקס11

New member
פשוט שטות

כמו שכבר אמרו, זה נראה כאימון להוצאת קיטור, רו בשביל הכיף, ובטח לא אימון טכניקה.

השתמשו בכלים לא אפקטיבים. המקלות עשויים מבמבוק, וראו שהם כל הזמן נשברים. אם עושים אימון מול נשק קר, הנשק הקר צריך להיות יתרון, ולא חיסרון.

והכי מצחיק- הקרבות מול הסכינים מגומי. באותה מידה הם היו יכולים להחזיק דילדואים. מי שבאמת רוצה להתאמן בעבודה מול סכין, צריך להתייחס לסכין כאילו היא אמיתית.

danielmo1

New member
אולי כדי להכניס אותם לאוקטגון ונראה איך יצאו

זה נחמד התרגילי ברוס לי האלה, אבל בסה"כ די חובבני.

judoboxer

New member
אומץ מטורףףףףף

חברים, לחבר'ה האלה יש אומץ.

הם נכנסים לעימות מול כלים, ובד בבד חוטפים מכות ....
כמעט כל קרב כזה מסתיים בפציעות וחבורות שונות ומשונות.

האומץ שלהם להתפרץ לתוך התקפה מול כלין קרים הוא יתרון מאוד משמעותי מול כל לוחם "הגיבור ביותר" (כל אחד והמוערץ שלו) שבעצם לא עשה זאת מעולם ו/או לא עשה זאת מספיק פעמים.
מה שהנני רוצה לומר, שבקרב רחוב מול אדם שבא עם חפץ קר, קיים מחסום פסיכולוגי ענק, הראשון, בלהכנס לתוך ההתקפה שלו, השני לחטוף מכה ו/או מס' מכות מחפץ קר שהגוף שלנו לא רגיך לספוג.
ההרגשה והצריבה שונה בתכלית ממכות אגרוף או בעיטות. (גם בקבלת הצלפות בידיים או ברגליים, ק"ו בפנים או צוואר)

לסיכום: נראה לי, שלכאורה יהא לחבורת המופרעים הללו, יתרון יחסי בקרב רחוב אמיתי , מול סתם מטורפים שאינם מקצוענים האוחזים בנשק קר כלשהו.

danielmo1

New member
תגיד לי אתה מסתלבט?

הסכינים מגומי, הם נדקרו שם עשרות פעמים בפלג הגוף העליון, עם אומץ צריכה גם לבוא חוכמה, פה אין חוכמה רק אומץ והתפרעות

לדעתי טעות ללמוד אפילו את הדבר הקטן ביותר מהסרטון הנ"ל.
אומנויות לחימה לרוב מלמדות הגנה עצמית והתקפה בעת הצורך
לא ריצה לתוך מלכודת ומוות וודאי

אני רוצה לראות כמה גיבורים היו רצים מולי אם אני עומד עם מצ'טה או חרב ביד.

CRAZY BOLI

New member
מדובר על החבר׳ה של מארק דני

שנה שעברה הוא העביר סמינר מופלא בישראל .
במבט ראשוני יכול להיות וסביר שאנשים לא יתחברו למה שרואים אבל צריך לעשות את ההקשר הנכון .

מה שאנו רואים בסרטון זה דו - קרב ולא קרב רחוב .
מצד שני החבר׳ה האלה יודעים להרביץ , להתאבק , לעבוד עם מקל וסכין וזה מה שצריך לקרב רחוב .
מעניין מאוד לשמוע את ההסברים של מארק דני ויש מה ללמוד מהבחור .
יש לו מספר דיסקים של הדרכה שלמען האמת לא ראיתי אבל בסמינר נכחתי והיה מעניין .
בארץ המורה שעובד לטעמי על עקרונות דומים של לחימה מבוסת מציאות עם ייחוד משלו הינו יובל נחמקין עליו אני ממליץ בחום .
פרטים באתר : www.lamam.co.il

Tiger tiger

New member
שאלה

האם לדעתך לדו-קרב שהם מנהלים עם מקלות כשכפות הידיים והפנים שלהם מכוסות - והם לא עוצרים אחרי חבטות בכוח מלא לפנים - קיים קשר למציאות של לחימה עם מקל?

במידה ולא, אז מה המטרה של דו-קרב שכזה?

CRAZY BOLI

New member
לדעתי

זה דו קרב כמו שציינתי ולא קרב רחוב .
היתרון שלהם הוא שהם מתאמנים על אספקטים
שרובנו לא נוגעים וזה יאמר לזכותם .
לקחת את הסרטון ולהסיק ממנו על אופן הלימוד / שיטה
לטעמי יהיה שגוי .
אני רואה את זה בתור ״משחק״ בדיוק כמו שיש
״משחק״ היאבקות או אגרוף או bjj .

Tiger tiger

New member
הסקה

זו היא לא הפעם הראשונה שאני נחשף לתכנים של 'האחים הכלביים'. אני עוקב אחריהם כבר מספר רב של שנים, כך שההסקה אינה מתבצעת באופן בלבדי עפ"י סרטון זה.

העובדה היא שהם מתרגלים במשך שנים בצורה כזו שלפי קריטריונים של לחימה בכלי נשק קרים הינה קלוקלת. חבטה נקייה עם מקל למטרות בראש או בכפות הידיים הינה בעלת אפשרות גבוהה מאוד לנטרול כמעט מלא של הנפגע.
כשאתה מתרגל לחימת מקל, או אפילו 'משחק' לצורך העניין, אסור לך להתרגל לכך שאתה לוקח בחשבון שאתה חוטף בראש אך ממשיך להסתער ומנסה להכות חזק יותר רק בגלל שבזכות המיגון המכה לא נטרלה אותך לגמרי.

בקיצור, הפורמט הזה מפתח ''אומץ'' שאינו תקף ללחימה בנשק קר; הוא מקנה הרגלים לא בריאים. אם כבר משחק, אז כמו שצריך...

Tiger tiger

New member
ובאנלוגיה לאחת הדוגמאות שהעלית

זה כמו שאגיד לך בוא נשחק בהיאבקות אבל מותר לגוף שלך ליצור מגע רק עם הזרועות שלי וההפך.

YardenBu

New member
דווקא ראיתי כמה סרטונים שלהם של קרבות

וזה נראה שהם עוצרים אחרי מכה רצינית לראש (כשהם עם המסכה) גם אם שניהם עדיין יכולים להילחם והיו עצירות גם אחרי דקירות במקומות אטרקטיבים (לא בשוק של הרגל אם הם על הרצפה נניח). היו כמה קרבות גם עם אקדחים מגומי שהם פשוט עשו תנועה של דריכה ו"באנג באנג" והקרב נגמר. ברוב מה שראיתי הקרבות התחילו ממקלות (2 קצרים או אחד ארוך) ולרוב המשיכו בסכינים או אקדחים מי שהספיק להוציא. אני לא אומרת שזה הדבר הכי מציאותי שיש כי אף אחד לא מסתובב ברחוב עם סט של מקל-סכין-אקדח, אבל זה נראה כמו הכנה יפה לעבודה עם סכינים ותזמון.
למי שאמר שזה נראה בלאגן, אם אני לא טועה הם באמת לוקחים הכל מהכל, אבל מתמקדים בעבודה עם זויות לא שגרתיות, זה נראה ממש מעניין.

זקס11

New member
תסתכלי בשניה ה 50 לסרטון

מישהו עולה לגארד על מישהו אחר, והבחור מלמטה מביא משהו כמו חמש דקירות לצלעות. כל שיטה שמלמדת על עבודה מול סכינים, מלמדת שדבר ראשון שצריך לעשות זה לנטרל את הסכין.

הסרטון הזה מראה שמדובר באנשים שיודעים MMA, אבל יש להם אפס הבנה בהתגוננות ברחוב.

ודרך אגב, אפשר לכתוב בגוגל Self Defense Against a Knife Attack
ולראות כמה טכניקות שמסבירות ומדגימות למה צריך קודם כל לנטרל את הסכין.

YardenBu

New member
אני מסכימה, הקרבות שהיו פה נראים כמו התפרעות

בלי מטרה, הכוונה שלי הייתה שיש עוד סרטונים של אימונים שלהם שם כן מראים שהם עוצרים. אני לא מכירה אותם יותר מדי ולא יודעת למה שם כן ובמקרים אחרים לא, רק רציתי לציין שקיים וזה לא שהם מופרעים לגמרי שרק מרביצים אחד לשני. ולגבי הסכין, ראיתי לא מזמן באחד הפורומים השכנים וידיאו שמישהו העלה לגבי התגוננות מסכין והוא נותן זוית חדשה על העניין ומכניס את הטווח והיכולת של התוקף למשוואה. הוא אומר שבחלק מהמקרים כדאי קודם לנטרל ואז להמם/להשתלט ובחלק מהמקרים צריך קודם להמם ואז ללכת לסכין. זה היה ממש מעניין, אני אחפש את זה.

מארק דני ולהקתו

בוקר טוב, אנשים:

מארק דני ואנשיו, פרשו מהזרם של J.K.D Consepts בראשות דן אינוסאנטו (שלטענת רבים הוא החשוב בתלמידיו של ברוס לי). מארק דני הגיע לאינוסאנטו בראשית שנות השמונים: תקופה בה אינוסאנטו השקיע זמן ומאמץ בלשלב לשיטתו (המתמקדת בהגנה עצמית) חומרים פיליפיניים (מקל, מאצ'טה, סכין ויד ריקה).

מארק דני, שנמשך בשעתו בעיקר ללחימה במקלות קצרים: חיפש דרכים לתרגל את חומר הלימוד בעצימות הגבוהה ביותר שניתן (מבלי שהשיעור יהיה חוויה חד פעמית) - וזאת עמ' לסמל"צ את יכולות הקרב של המוט הקצר, באופן מציאותי ביותר שאפשר.

השנים הראשונות (סוף השמונים - ראשית התשעים) אופיינו בכמעט אפס מגינים ובמכות רצח עם מקלות
.
פגיעות גוף קשות מאוד - חלקן אי הפיכות (של מארק וחבריו מ"הגרעין הקשה") הובילו אותו למסקנה (אליה הגיעו גם באיגרוף וגם בהאבקות האולימפית) כי אין תחליף למגינים
. זאת אם רוצים לעסוק בלחימת מגע מלא - ובה בשעה לשמר את היכולת המנטאלית לטווח רחוק שבלחשב משוואה מתמטית בעלת שני נעלמים ויותר
.
ומכאן הסיבה מדוע הקרבות שלהם נראים כפי שהם ניראים.

זאת ועוד: המודעות ללחימה מבוססת מציאות שהתגברה מאוד בעשור האחרון בארה"ב (ומתוך שכך בכל ה-
) לא פסחה גם על מארק דני וחבורת "האחים הכלבים":
נוצרו שיתופי פעולה עם מיטב המומחים בתחום, כגון קצין הקליעה והמומחה לירי באקדח גבריאל סוארז ואחרים.
בוצע מחקר מעמיק על פשיעה בנשק הרחוב זמין (בארה"ב) שהוא בעיקר כלי דקירה ואקדחים ופותחו מתודות הדרכה ולחימה עם וכנגד הנ"ל.
מארק מרבה לעבוד עם אסירים ואסירים לשעבר - וחלק מקיף מעבודתו ואולי תרומתו הגדולה ביותר לתחום הלמ"מ היא התמודדות ביד ריקה ובאקדח כנגד התקפות דוקרנים לגוף ולצוואר. חומרים מאוד מעניינים שאנו מרבים לעסוק בהם.

כיום (לאחר שרבים ממנה ישבו על כתפיו הענקיות - והרחיקו ראות
): יש למארק דני אופוזיציה מעניינת - גם ברמה הטאקטית.
אבקש לציין שאף אנוכי, המחשיב עצמי לתלמידו: לא מתחבר לתכני לחימת המקלות - כפי שהדבר מתורגל בארגונו...
אם-זאת, יש לזכור כי בתחומו: האיש הינו פורץ ומטווה דרך ולטעמי הינו אחד מאמני הלחימה (בודאי שבתחום הלמ"מ) החשובים ביותר שפועלים כיום.

בברכה, יובל.

YardenBu

New member
תודה על התגובה. אתה יודע אולי מה

הקריטריונים שלהם לסיום קרב או ניצחון בקרב? באימונים ותחרויות.

למעלה