מה דעתכם על זה ?

גווניבר

New member
בורות יוצרת פחד ../images/Emo121.gif

אם אנשים לא מקבלים מספיק מידע על הבעיה, היקפה ודרכי הפתרון, קשה להם לפעול בצורה נכונה. אמא שלי תמיד אומרת שגם אם הייתי נולדת עם בעיות יותר חמורות היא עדיין היתה רוצה אותי. אני חושבת שהקמת הפורום היא עבודת קודש. הפורום מגביר את המודעות לבעיה, ואני מקווה שבעקבותיו הרבה מקרים כאלה ימנעו. נ.ב- לא תמיד הק"פ נעלם. יש גם מקרים שבהם צריך כמה ניתוחים, והכאבים נמשכים. הורים צרכים לדעת גם את הקשיים האפשריים (לא עלינו, רחמנא-לצלן). יש הורים שאין להם כוח נפשי להתמודד עם טיפולים ממושכים ומעקב אצל רופאים. אני מכירה אישית כמה מקרים שהזניחו את הק"פ, והילדים היום צולעים אחרי כמה ניתווחים (הילדים בני 7 ו- 11). אם זוג ממשיך בהריון אחרי שהוא שומע על ק"פ, הוא צריך לקחת בחשבון השקעה עתידית מאוד גדולה של זמן.

לא קראתי אבל...

בזמן שאישתי שתחיה היתה בהריון לא רופא אחד ולא שניים אמרו שאפשר להפסיק את ההריון כמובן שלא חשבנו על זה אבל לבסוף הבנתי שישנם הורים רבים וטובים שכנראה כן עושים כך וליבי ליבי עליהם ואליהם. כואב הלב והרופאים באיזה שלוות נפש .... לדעתי זו המשימה הראשונה של הפורום הזה לפני הכול .

ומשהו קצת שונה אבל באותו נושא

אני מצטטת מתוך כתבה במעריב על נפלאות האולטרסאונד התלת-מימדי : "העובדה שניתן להדגים באמצעותה את כל דופן העובר, עורו וגפיו מאפשרת אבחון מדויק יותר ... לשלול מומים כמו Club Foot ... " קלאב פוט הוא מום או בעיה אורטופדית ברת תיקון? מקריאה של מי שאינו בקיא בנושא נוצר הרושם שקלאב פוט = נכות. תגידו, איך משנים עולם? איך משנים את הגישה לנושא, קודם כל בממסד הרפואי וע"י כך מצילים חיים?

באו נפסיק לקשקש ונתחיל להגיב

זה יעזור לכולם ובאמת בעיקר לאנשים בהריון. כתבתי לאסתר טל את המילים הבאות: "שלום רב, קראתי את כתבתך על האולטראסאוד התלת מימדי והזדעזעתי! "המומים" שציינת הם כולם! – בקע תבורי, קלבפוט ושפה שסועה, בעלי טיפול פשוט יחסית ואפילו לא משאירים צלקות אצל הילדים. לילדי יש קלבפוט ויש לי חברים ומכרים שלילדיהם יש קלבפוט, שפה שסועה ובקע תבורי. אף אחד מהם לא היה מעלה על דעתו לא להמשיך הריון בגלל שטויות כאלו. לכתוב על מומים אלו שיכול אחד יוכל להחליט אם להפסיק בגללם הריון זה רצח! הורות זה גם קושי, מה קורה אם חס וחלילה ילד נופל בגיל שנה, שנתיים, ארבע.. , שובר עצם ונהיה צולע? אולי יהיה כדאי למסור אותו לאימוץ? את מוזמנת לבקר באתר של בני: http://truly_clubfoot.tripod.com את הקלבפוט הנורא גילינו באולטראסונד מיושן ביותר בשבוע 20. טוב לנו- הוריו, ולתינוק המאושר ביותר. אני חושבת שהדרך בה הכתבת כתובה היא לא אחראית, גם אם לא התכוונת לכתוב בכזו קלילות על הפלות (ואני מקוה שלא) זה נראה ממש לא טוב. עידית"

../images/Emo124.gif עידית....

כשהיא תענה לך תסחטי ממנה כתבה בנושא ק"פ. תציגי את זה שכתבה טובה יכולה להציל תינוקות ממוות. וכמובן שבכתבה יהיה לינק לפורום. אני כבר פניתי לעיתונאית אחת. ואם מישהו מכיר עוד עיתונאים בעוד עיתונים אז יאללה...

Adoushi

New member
ההודעה הזאת

ממריצה אותי עוד יותר לחפש ולנסות את כל מה שאפשר כדי להרחיב את המודעות של האנשים בכלל, ושל הנשים בהריון שמצפים לתינוק עם ק"פ. אני אפתח הודעה נפרדת בנושא זה. איהאב

בא לי לכתוב לאותה אסתר טל

כדי שתשים דגש על הדברים שהיא כותבת ותדייק בפרטים להבא, מה אתם אומרים? זה באמת נשמע כאילו הקלאב פוט הוא נכות....

kashke

New member
אני מציעה שתזמינו את אסתר טל

לכוס קפה ותראו לה את הילדים המקסימים שלכם. הייתי מציעה לה לקרוא בפורום פה ובאתר של כדור ומשפחתו ואחרכך מצפה ממנה, שביושר העיתונאי שלה היא תוציא תיקון לכתבה. השאלה היותר חשובה היא, ממי היא קיבלה את האינפורמציה על הליקוי הזה. האם מרופא שמעוניין להרחיב את קהל לקוחותיו ושאינו מבין שלפעמים הבעייה היא רק אורטופדית? שווה בדיקה.

גוון, ק"פ זה אופציה לנכות

אם לא מצליחים לטפל בו כמו שצריך. לא יכול להיות שתהיה מחליקה אולימפית על הקרח שנולדה עם ק"פ והיא נכה. זו דעתי

פשוט נורה

אתם יודעים יש לי מכירה ששאלה אותי שאם הייתי מגלה בסקירה מוקדמת שיש לילד קלאב פוד האם הייתי עושה הפלה (מורה בישראל) ועניתי לה שבהחלט לא!!! זה הרי רגל ואפשר לתקן. לצערי, אני חשובת שהיא לא הסכימה איתי

למעלה