מה דעתכם על זה?

ronatd

New member
מה דעתכם על זה?

בגיליון האחרון של "פנאי פלוס" (גיליון 974) מופיע פרוייקט העירום. כמובן ששום דבר שם לא קשור לנטוריזם. יש שם הרבה תמונות בהן דוגמניות מצולמות כשהידיים מכסות את החזה, כי בכל זאת, לא נעים לחשוף לגמרי. ויש שם את הדוגמנית, אינני זוכר את שמה, שאמרה "אני מעדיפה ללכת עירום במקום ללבוש בגד מעור או פרווה". בקיצור, אולי הכוונות טובות, אבל זה לא קשור לנטוריזם. חג שמח, דוד.

AlteX

New member
עירום מוכר

וגם זאת דרך למכור בעזרת עירום. בהחלט הקשר ללנטוריזם רופף ביותר.

קוואנט

New member
כל הטררם שעושים מזה...

רק מסבך את הנטוריסטים עוד יותר: מדי פעם נראה שעירום נתפס טבעי יותר (שזה טוב), אבל אז מגיעות כתבות כאלו שמזכירות לנו את התפיסה השמרנית לגבי עירום בחברה הישראלית(שזה לא טוב...). עם זאת, אפשר להתנחם בזה שיותר ויותר מגזינים מפרסמים תמונות פרובוקטיביות. אולי בעוד עשור בסופו של דבר כולם יציגו עירום, ואולי ככה זה דווקא יתפס בצורה טבעית יותר...

tamirzak1

New member
כמה דיונים כבר היו על כך שעירום זה לא נטוריזם

עירום זה עירום. בנטוריזם יש עירום,אבל לא בכל עירום יש נטוריזם. ומה אנחנו? נטוריסטים? לא בדיוק. המילה הנכונה היא נודיסטים. מהמילה NUDE באנגלית. רובינו לא נטוריסטים ( מהמילה NATURE באנגלית). נטוריסט אמיתי מחבר את העירום לחיים טבעיים,לחיים בהרמוניה עם הטבע. נטוריסט אמיתי לא יהיה מקועקע, מחורר (פירסינג) ,מגולח (אפילו לא בבית השחי) או לבוש. הרעיון של נטוריסט הוא להיות הכי טבעי שיש. מיחזור , ירוק , סביבה , טבע וטבעי. כולל הגוף. נודיסט פשוט יהיה בעירום. ככה גם זה נקרא באנגלית (ארה"ב) . NUDE BEACH - חוף בעירום ולייתר דיוק חוף נודיסטי. נודיסט יכול גם לבוא עם הרכב (המזהם) לחוף ,יכול להיות מגולח,מקועקע,מחורר וכו'. הוא לא בעירום בגלל "חיבור עם הטבע" אלא בגלל שנוח לו להיות בעירום,רוצה להיות בעירום וכיף לו להיות בעירום. כאן פתחנו (שוב) דיון של מה אנחנו, נודיסטים או נטוריסטים ,וטוב ששם הפורום הוא גם וגם. ובקשר לכל התמונות האלה.... אין כאן שום נודיזם ושום נטוריזם. סתם עירום.

rafagav

New member
נפלא והקשר לצמחונות

נטוריסט ישמור על הטבע, כדבריך = גם לא יאכל בשר!! וישמור על בריאותו = לא יחשף יותר מדי לשמש ולא ישתה אלכובול לשוכרה ועוד!! ה-כ-ל קשור לשמירה על הטבע... ואז - אולי יצא מדברי, שמישהו יבין שהעירום אינו הכל ואז יחדל לאכול בשר? הלוואי!! כבר אם יאכל מנה אחת פחות - הטבע הרוויח!!

ronatd

New member
מה יש לך נגד גילוח?

אז ככה, אני מתגלח, בפנים, אתה מרשה לי? או שאני צריך לגדל זקן? יש נשים שחושבות שאם את לא מגלחות או מסירות בשעווה (או בכל דרך אחרת) שיער מבית השחי או מהרגליים, הן רואות בזה אקט פמיניסטי. אני לא מבין את הגישה הזו. מותר לבן אדם להיות אסתטי, מותר להיות מטופח. אני לא חושב שאנחנו צריכים להזניח את עצמינו. אני גם צובע את השיער, האם גם זה מנוגד לנטוריזם? לפני שהכרתי את הנטוריזם, קראתי לעצמי "מחסידי השיזוף בעירום". אגב, קעקועים זה גם נגד ההלכה, נגד התורה. חג שמח, דוד.

tamirzak1

New member
אני לא נטוריסט. אני נודיסט.אני מתגלח ומטפח

אם היתה אפשרות לחיים אקולוגיים וטבעיים,הייתי שמח לכך.רק שבארצינו אין מה שנקרא "טבע". יש שטחים חקלאיים,שטחי אש,שטחי טבע התפוסים ע"י המדינה ואין אפשרות לקנותם וכמובן עיור וזיהום. נטוריסט אפשר להיות באירופה,אמריקה ואסיה ואפריקה. לא בישראל. נטוריזם כשמו הוא חיבור לטבעי . אם אתה צובע,מתגלח ומטפח אתה נודיסט. נודיסט הוא חיבור לעירום.לא לטבע. ככה אני מכנה את עצמי. ולכן אני לא נגד גילוח (ההפך , בעד) ,לא נגד קעקועים ובוודאי לא נגד עירום בספא,בריכה,בית ואפילו מטוס(מקומות שאינם טבעיים). עירום תמיד טוב.

ronatd

New member
או. קיי. תקרא לזה איך שאתה רוצה

אני בעד שיזוף בעירום, כל עוד העירום לא משמש כגימיק, כל עוד העירום לא משמש כדי למכור משהו, כל עוד העירום לא אקסהיביציוניסטי, וכל עוד יש הפרדה בין עירום לסקס. לכן קראתי לעצמי בעבר "מחסידי השיזוף בעירום". אגב, לי אישית אין בעיה שיקצו חופים או אתרי נופש נפרדים לגברים ולנשים, אם באתרים אלה מותר להתרחץ ולהשתזף בעירום. בסרט "ינטל" עם ברברה סטרייסנד, יש סצינה שבה קבוצה של גברים הולכים לאגם, ומתפשטים מכל בגדיהם. וגם מגלים שזה נורא כיף.

rafagav

New member
אתה גם יכול לקרוא לעצמך "צמחוני" ולהמשיך ..

לאכול בשר. ואתה יכול לקרוא לעצמך יוסי / דוד וכו'., השם לא ממש משנה. העיקר הוא המחוייבות - האם אתה מחוייב למחנה, שאתה בוחר להיקרא בשמו?
כשהחלטתי להפסיק לאכול בשר (ועוד שאני ברזילאי - בכלל בעיה...
) אז הפסקתי לאכול בשר. לא בשביל להצדיק את הצמחונות אלא בגלל, שהבנתי שרע לאכול בשר, בריאותית ובעיקר נפשית. * גם היהדות מכירה בכך (לא העיוות הקיים כיום והמכונה "יהדות"...
). ולגבי נטוריזם - אם אתה מכבד עצמך ומחליט להשתייך לגוף-מחנה מסויים - אז כנראה שאתה מעריך את מטרותיו. אחרת - בחר לך שם אחר...

קוביקו68

New member
...פלצנות

בעוד רגע יהיה מישהו ש"ידרוש" ממני לקעקע את אמונותי על מצחי.....או בתעודת הזהות שלי....(קיים)... ודרך אגב ...אני אטאיסט (כופר) בלשון המעטה. האנשים...כולל אני ואתה מגיעים מסיבות אלה ואחרות למפגשי העמותה....הם שונים עם קו מכנה משותף. נ ט ו ר י ז ם. רעיון הנטוריזם(בעיני) הוא נושא ההתפשטות(או חוסר הלבוש) הסרת מסכות, קבלת ה"אני" ו.....נושא שמירת הטבע....גז החממה... התייבשות ים המלח...מאיר שיטרית וכד'.... עצתי ודעת.י.....רדו מהעץ!! בתור שף הרגתי מאות אלפי בעלי כנף ומאות של בהמות...קטונתי, אך איני מוצא את הקשר בין נטוריזם לבין אכילת בעלי חיים אחרים....קעקועים...פירסינגים...שערות מהאף,גלוח או לא גילוח של אזורים מוצנעים אלו ואחרים....צאו מזה. ...... ובקיצור.... התפשטו נא, ועם סנדוויץ' הטופו או להבדיל עם הלאפה כבש.....(כולל ים בעמבה) הגיעו למפגשי העמותה. ...רק אנא,שמרו על דרך ארץ וחופים נקיים. אנחנו שם....בכל שישבת. קובי.

למעלה