מה דעתכם על זה...

noopi

New member
מה דעתכם על זה...

אתמול היתה לנו בבצפר הרצאה על זכויות בעלי חיים. הביאו מישהו מהאוניברסיטה, שדאג להדגיש, בהתחלה ובמשך ההרצאה כולה שהוא בעד ניסויים בבעלי חיים ואף מבצע אותם בעצמו. הוא הרצה על ניסויים בבעלי חיים לצרכי רפואה ומחקר, וכל הזמן דאג שנבין ש"האדם הוא עליון מבעלי החיים", דעה גזענית משהו לפי דעתי (גזע עליון? איפה שמעתי את זה קודם??), ושהאדם החליט שמותר לו לעשות הכל על פי רצונו. כמו רב התומכים והויויסקטורים הטענה המרכזית שלו היתה שבעצם אין חלופות לניסויים בבעלי חיים. באיזשהו שלב הוא התחיל לדבר על תלמידי ביולוגיה (לא הבנתי אם הוא דיבר על ביולוגיה רק באוניברסיטה או גם בתיכון). הוא אמר שהוא באופן אישי לא חושב שתלמיד ביולוגיה יכול ללמוד משהו מהדמיות מחשב, סרטי וידאו, תמונות, דגמים וכו´ וכו´. הוא אמר שאם הוא היה מחליט מי ראוי לתואר בוגר ביולוגיה (או איך שלא תקראו לזה...) ומי לא, תלמיד שלא עשה ניסוי אחד לפחות וראה איך זה נראה באמת בבעל חיים, לא יכול לסיים בהצלחה את הקורס\מגמה\מה שזה לא יהיה, והוא לא היה מעביר אותו מכיוון שדגם זה לא מספיק. אני בתור תלמידת תיכון שלומדת ביולוגיה במסלול מואץ, קצת נבהלתי מכל העסק. אני באמת לא יודעת מה אני אעשה אם במסגרת הלימודים שלי ייאלצו אותנו לנתח בעל חיים. אני כן יודעת מהמורה שלי לביולוגיה שבבית הספר שלנו כן עושים את זה, או עשו את זה, ויש סיכוי סביר שזה כן יקרה. עוד משהו שרציתי להגיד - אני לא יודעת למה, אבל משהו באיך שהמרצה הזה הציג את הדברים הצליח להרתיח אותי. פשוט ישבתי שם, בשיא הקריזה על איך בנאדם יכול לדבר ככה... כבר יצא לי להתווכח בעבר עם תומכים בניסויים, בין השאר בהפגנה שהיתה ליד האוניברסיטה העברית בירושלים (אם אתם זוכרים) גם כמה מהידידים הכי טובים שלי מסכימים לניסויים, אבל אף אחד לא הצליח להרגיז אותי כמו האדם הזה, שמדבר על בעלי חיים כמו על חפצים שאפשר להעביר אותם מיד ליד, ועל ניסויים כדבר מובן מאליו, ועל היותנו עליונים על בעלי חיים כמו עובדה מדעית. כל ההרצאה ישבתי, בראש שלי עולים דברים כל כך חריפים, לפעמים מעליבים קצת, לומר לו, אבל התאפקתי, כי בכל זאת זה בית ספר, וגם לא רציתי לפתוח בוויכוח נורא רציני. יצאתי מההרצאה עם כאב ראש חבל על הזמן. אז מה דעתכם? אפשר להכריח תלמידים לנתח חיה? אפשר לא להעביר אותם מבחן, אם הם סרבו להשתתף בניתוח של החיה ואז, במבחן שהיה אחר כך, היו שאלות על הניתוח והם לא ידעו לענות??? אפשר בכלל להביא הרצאה כזו לתלמידים? (אני רוצה דעה באמת, זה לא שאני אומרת שאי אפשר להביא הרצאה כזו בגלל שהדעות מנוגדות לשלי, אני רק רוצה לשמוע מה אם חושבים) וזהו.. קצת ארוך אבל לא נורא! נופי

Neta558

New member
כמה תהיות

למה בדיוק הביאו מראש את ההרצאה הזאת? איזו מטרה היא באה לשרת? כלומר, תחת איזו מסגרת היא ניתנה? אם יש לך אפשרות לשכנע את ביה"ס להביא הרצאה נגדית, אשר תשלול ניסויים בבעלי חיים, אני בטוחה שבאנונימוס ישמחו לשלוח מרצה, אם הדבר יתאפשר להם. אני לא ממש יודעת מהם הנהלים לגבי ניסויים בבעלי חיים, חלקם נאסרו בבתי הספר, אחרים אינם נחשבים ניסויים בבעלי חיים (שאריות אטליז וכו) ולכן מותרים. זה תלוי גם על איזה מורה נופלים, חלק מהמורים יתחשבו יותר וחלק יהיו אכפתיים כמו סולית הנעל שלי.

noopi

New member
אז ככה....

ההרצאה הובאה במסגרת "שבוע זכויות האדם" שהיה שבוע שעבר. כל אחד היה צריך לבחור הרצאה שהוא רוצה, בין השאר היו הרצאות על נכים, הומואים ולסביות, נשים ועוד. ההרצאה נקרא "הזכות לרפואה טובה" - עוד משהו שאני לא חושבת שהיה מתאים בדיוק - כי בעצם הרושם שמתקבל הוא שרפואה טובה תלויה בניסויים בבעלי חיים.... אולי זה רעיון טוב לשכנע את הבצפר להביא הרצאה נגדית... אבל אני מאוד בספק אם הם יסכימו, כי זה אומר להתחיל לבטל שעות וכו´. אבל אולי אני באמת אנסה. חוצמזה, זה נכון שזה נורא תלוי במורה, אבל הבעיה פה היא לא במורה אלא במדיניות של בית ספר. המורה שלי לדוגמה נראית לי מתחשבת ונראה לי שהיא תבין, אבל אם המדיניות של בית ספר אומרת, כמו אותו מרצה, שתלמיד ביולוגיה הוא לא תלמיד ביולוגיה טוב מספיק אם הוא לא מנתח בעל חיים, לא תעזור לי האדיבות של המורה... בכל מקרה אני רוצה לשמוע עוד דעות... מה אתם חושבים...??? נופי

actiVEgan

New member
הרצאות של אנונימוס

כל מה שאת צריכה לעשות זה להתקשר לאנונימוס ולבקש שישלחו לך את דף ההרצאות החדש אותו תתני למי שאחראי בבית ספרך על עניינים כאלו ואחרים (מומלץ לעשות את זה דרך מורה שיכול לגלות עניין ושיש לו כח השפעה בבי"ס). הדף הזה אמור כבר לשכנע את הבצפר להכניס הרצאות על זכויות בע"ח. אבל ממש חשוב שתתקשרי, וגם תסבירי את העניין של ההרצאה שהייתה בבי"ס. טל´ אנונימוס: 5226992-03

א.א.אפל

New member
קיים חוק לגבי זה

לא זוכר איפה קראתי אותו, אבל זה חוק שהעביר יוסי שריד די מזמן, שלא יחוייב אף תלמיד לבצע ניסוי בבעל-חי או לצפות בניסוי כזה.

noopi

New member
תודה../images/Emo23.gif

הרגעת אותי אבל לא עניתם אם אתם חושבים שזה בכלל במקום להביא כזו הרצאה ובקשר לאנונימוס אני לא יודעת אם זה ילך כי ההרצאות שיש זה במסגרת משהו למשל לפני הפעם הזו זה היה קרוב ליום הזיכרון לרבין ןאז היו הרצאות שקשורות לסובלנות וזה אז מה כדאי לעשות?

musmus

New member
החוק היום קובע שאסור לערוך ניסויים

בבעלי חיים במסגרת בתי הספר. ואם יש בעיה כלשהי צריך לפנות לאנונימוס או אגודת נגד ניסויים

יעל שמש

New member
תיקון: איסור ויויסקציה בבתי-ספר

כאשר יוסי שריד היה שר החינוך הוא הוציא הוראה שאוסרת ניסויים בבעלי חיים וביתור בעלי חיים בבתי הספר. יש איסור מפורש להרוג בעלי חיים לצורך הוראה בבתי הספר. עם זאת האיסור אינו כולל קניית בעלי חיים מתים (דגים) או אבריהם מאטליז, לצורך הוראה. אם יש כוונה לערוך ניסוי בבעלי חיים בבית ספר, או אם כבר נערך ניסוי כזה, נא לפנות לאגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי חיים (טל. 03-9326774), והאגודה תוכל להעמיד את האחראיים לדין.

adiavn

New member
מהו שם ומיקום בית הספר?

לדעתי האישית, כאדם ללא רקע משפטי מוכח, קיום הרצאה כזו בזמן מאבק בכנסת על חוקים בנושא מהווה תעמולה פוליטית, ולכן הוא אסור. הייתי רוצה להפנות שאילתא בנושא למשרד החינוך.

noopi

New member
באמת?

לא ידעתי... בית הספר התיכון שליד האוניברסיטה בירושלים זה שם הבית ספר המיקום מן הסתם ירושלים אודה לך אם תוכל (או שזה תוכלי...?) ליידע אותי תודה!! נופי

AmitKar

New member
noopi איזה עולם קטן

אני לא מאמין, זוכרת אותי? ויכוח על ניסויים בבע"ח פורום אקטואליה לנוער כבר שאמרת את זה הבנתי ואז ראיתי שגם כתבת את זה מצטער שלא הגעתי לפה לפני גם אני לומד "בבית הספר התיכון שליד האוניברסיטה העברית גבעת רם ירושלים" (או בקיצור - לידה) אני לצערי לא הייתי בהרצאה אבל הולכים להביא אותו שוב לכיתו א´ וה´ (ז´ ויא´) אני מקווה שתהיי שם את יכולה בבקשה לשלוח לי E - mail [email protected] עמית

noopi

New member
איזה קטע...

ואני לא מאמינה שהולכים להביא שוב את אותה הרצאה!! אני ממש לא מצליחה להבין את זה. ו... לא הבנתי. אתה מקווה שאני אהיה שם? איפה ? בהרצאה? דרך אגב - באיזה שכבה אתה? אני אשלח לך אימייל באמת עולם קטן, מה? דיברנו ולא היה לנו מושג שאנחנו באותו בצפר..... מצחיק. טוב, תחזיר תשובה... ביי NOOPI

למעלה