מה דעתכם על זה

מה דעתכם על זה

מתוך קיצור שלחן ערוך - ספר ההלכות היסודי של כל בית יהודי אסור ליתן מתנת חינם לעכו"ם שאינו מכירו... אבל אם הוא מכירו, לא הוי מתנת חינם, שגם הוא ישלם לו כגמולו, או שכבר שילם לו... אסור לספר בשבחן אפילו לומר כמה נאה עכו"ם זה בצורתו, ומכל שכן שלא לספר בשבח מעשיו, או שיחבב דבר מדבריו... אסור ללמד אומנות לעכו"ם. >אתאיסט שומר את דעתו למועד מאוחר יותר<

snift

New member
אני חושב שבזמן שהספר הזה נכתב

זה היה מאוד הגיוני.

all

New member
זה דבר נורמטיבי

הנמצא בכל הדתות והכתות ברמות שונות של עוצמה. ולכן זה לא טוב ולא רע, זה פשוט מיושן. גם היפנים רואים את עצמם כ-"בני השמש העולה" אצלינו זה (העם הנבחר) וגם הם (עד מלחמת העולם השניה) קראו לאנשי המערב "האנשים עם השיער על הגוף", מעין ציון של קרבה אל הקוף. זה מזכיר לי את המסכתא על האיסור ללוות דברים מכיוון שאם לווית ביצה משכן והחזרת לו ביצה גדולה יותר, הוא חייב לך ואם החזרת לו ביצה קטנה יותר עוד לא החזרת חובך. מין שטויות כאלה של מי שלא חייבים לחרוש את האדמה ע"מ להוציא ממנה לחם.

אחר

New member
תורה לא מן השמיים...

זה לא מזעזע אותי לקרוא את זה כיוון שכמו שנאמר כל דבר צריך להיבחן בראי התקופה והזמן. (כמו הטענה שלינקולן היה גזען כי הוא היה בעד החזרת הכושים לאפריקה- מה שהיום גזעני אז היה פתרון הומני ונכון). אולם כל זה אם נבחן את ההלכה לאור תקופת כתיבתה, ולא כערך אלוהי מוחלט כטענת ההשקפה הדתית.

all

New member
תורה היא כלי שלטוני משוכלל ביותר

לתקופה בה נוצרה. יש בה המון פילוסופיה (קהלת, איוב למשל), יש בה המון סיפורים מהחיים (דויד ויונתן, דויד ובת-שבע). יש בה לא מעט היסטוריה (אם כי מוטה למדי). אבל היא דומה קצת לערפאת - "היא לא רלבנטית"!

ואת ההטפה הגזענית הזו אנחנו נממן

ועוד אומרים שביהדות יש שלום ואהבה שלום? אהבה? שנאה אני רואה החילונים לא כל כ יודעים את זה אם כי היה ניסיון של ספי רחלבסקי עם הספר חמורו של משיח

מטאור38

New member
מה אתה אומר?

תלמוד בבלי מסכת עבודה זרה דף כ עמוד א ד"א: לא תחנם - לא תתן להם חן. מסייע ליה לרב, דאמר רב: אסור לאדם שיאמר כמה נאה עובדת כוכבים זו. מיתיבי: מעשה ברשב"ג שהיה על גבי מעלה בהר הבית, וראה עובדת כוכבים אחת נאה ביותר, אמר: מה רבו מעשיך ה´! ואף ר"ע ראה אשת טורנוסרופוס הרשע, רק שחק ובכה, רק - שהיתה באה מטיפה סרוחה, שחק - דעתידה דמגיירא ונסיב לה, בכה - דהאי שופרא בלי עפרא! ורב, אודויי הוא דקא מודה, דאמר מר: הרואה בריות טובות, אומר: ברוך שככה ברא בעולמו. ולאסתכולי מי שרי? מיתיבי: ונשמרת מכל דבר רע - שלא יסתכל אדם באשה נאה ואפילו פנויה, באשת איש ואפי´ מכוערת וכו´ וכו´ בלה בלה בלה..... מה שאני רוצה לומר זה שברור שזה תלוי בזמן ובמקום ותפסיקו להיות כאלה קטנונים כאילו אתם מרצים באקס´ערכים או משהוא כזה ביהדות יש הכל אהבה שנאה ומה שבניהם. >מטאור קובע עתים לתורה,אמן<

ואני אומר...

פעם, לפני שנים, דברים כאלו הפריעו לי. היום, זה לא נוגע לי יותר ממסורות בושמניות מדרום אפריקה. זה מעניין, זה מרתק, וואלה ! יש אנשים שעוד חיים ככה ! גם ב´אירן ג´איה´ !

מטאור38

New member
מה אתה אומר?2

אתאיסט ידידי כאח לי. משום מהנראה לי שלא כך הדברים זה באמת לא נוגע אליך? אם הייתי אומר לך(ואני מאמין שאני יכול) שאפשר להבין את כל הדברים החשוכים האלה על גוים נשים עמי ארצות כל השטיות של התלמוד בלה בלה בלה (דבר דבור על אופניו כזה) זה באמת לא היה מזיז לך? זה באמת כמו ממסורות בושמניות בשבילך? כן אנשים חיים כך בבני ברק אני יודע. >מטאור אוהב אותך וגם אותך וגם את עצמו<

אלי פלס

New member
מה? אסור לי???

אסור לי להגיד יותר כמה יפה בראד פיט??? עכו"ם שכמותו...

מטאור38

New member
תירגע ממילה

אלי אם אתה ממש חייב אז נראה לי שיש רבנים שמתרים אבל תמיד תוכל להגיד שאני יפה.ואני גם יהודי לא אלי זה לא הזמנה! לא אלי לא..לא.. אלי? אלי! >מטאור אוהב את אלי מאוד מאוד וחושב שהוא יפה<

כמעט...

מותר לך להגיד, איזה אלוהים גדול יש לנו שברא את בראד פיט כל כך יפה..... >אתאיסט מתלהב מהאקרובטיקה ההלכתית<

אלי פלס

New member
אבל יש לזה גם המשך...

איזה מנייאק אלוהים שנתן את בראד פיט לג´ניפר

מטאור38

New member
כל אחד והאלוהים המנייאק שלו

איזה מנייאק אלוהים שנתן את ג´ניפר בראד פיט ! >מטאור אוהב את אלי ואת ג´ניפר <

למעלה