מה דעתכם על טינה מאלדר?

randomalit

New member
מה דעתכם על טינה מאלדר?

אני מתרגמת עכשיו את Paper Hearts, ולא מזמן קראתי הרבה פאנפיקים שנכתבו בעקבות Sein Und Zeit\Closure. נראה שיש מעין הסכמה מסויימת בנוגע לטינה מאלדר בקרב חלק מהמעריצים, או יותר נכון, כמה הסכמות. הראשונה היא מעין נטירת טינה לטינה (סליחה על משחק המילים), בגלל שהיא ראתה איך במשך שנים מאלדר רץ וצועק ומחפש ו"מבזבז" את חייו בחיפוש אחר סמנתה, בעוד שקרוב לוודאי שהיא יודעת לא מעט דברים. במספר הפעמים שראינו את מאלדר מתמודד איתה עם שאלות, היא מורידה לו כאפות או טוענת שהזכרון שלה לא טוב כל כך מאז השבץ (איזה שבץ)? גם העובדה שמאלדר הוא, קרוב לוודאי, הבן של האיש המעשן, לא מעידה להרבה על אופי מוצלח במיוחד. השנייה היא שסקאלי קצת מתקשה לחבב אותה, כנראה מכל הסיבות שצויינו. אני חייבת להגיד שאני עם סקאלי. במיוחד אחרי שגילינו שהיא התאבדה, בחרה לקחת את חייה. אני חושבת שהמעט שהייתה יכולה לעשות בשביל מאלדר היה לספר לו לפחות שבבי מידע, לתמוך בו ולעזור לו, ולא רק לגרום לו לשרבט כמה מילים על נייר ולקוות שהוא יסיק מזה משהו. מה דעתכם?

אני אתחיל מהסוף...

אני לא חושבת שאפשר לשפוט אותה על מעשה ההתאבדות כי אי אפשר לשפוט אדם המגיע למצב כזה ועד כמה שזכור לי היא גם אובחנה כחולה סופנית. בקשר לאופי שלה, כן, היא לא האדם המושלם אבל מי כן? גם לביל מאלדר לא חסר. שניהם הסתירו ממנו מידע שניהם ידעו ממה שטענו שהם יודעים.

randomalit

New member
נכון, אבל

היו לה כל כך הרבה שנים, כל כך הרבה הזדמנויות לפני. לא שפטתי אותה על מעשה ההתאבדות עצמו, אלא על העובדה שלא עזרה למאלדר בשום צורה. מה גם שביל מת בשלב ראשוני יחסית, ולא ראה את כל מה שעבר על מאלדר וסקאלי בשנים שאחר כך. טינה בהחלט ראתה אבל בחרה לצפות מהצד.

אבל מה רצית?

שהיא תודה בכך שבגדה בבעלה? שתגיד לבן שלה ששיקרה לו כל השנים ולא אמרה לו מי זה האבא האמיתי שלו? לפי מבט מהצד היא לא ממש ידעה מה עלה בגורלה של סמנתה והיא קיוותה שמאלדר ייתן לה את התשובה שהוא זה שיצליח למצוא אותה אחרי כל השנים האלו. אנחנו לא גילינו ולא נגלה מה היא ידעה באמת ככה שאי אפשר לשפוט אותה. על אבא שלו למשל יש לי הרבה יותר טענות .

aerynsun

New member
בהחלט!

היא ראתה שהבן שלה מנתב את כל החיים שלו לחיפוש אחותו. כאדם טוב ועוד יותר כאמא נורמלית היא היתה צריכה מיידית לספר לו כדי שלא "יבזבז" את חייו לשוא. שיתעל את חייו לאפיקים אחרים. אם היא רצתה כל כך שימצא את הבת שלה, היא היתה צריכה לעזור לו במידע שידעה. זה די אנוכי לדעתי ואכזרי מה שהיא עשתה.

aerynsun

New member
אבל מרגישים שהיא ידעה

מרגישים שהיא ידעה והיא בכל זאת לא אמרה כלום לבנה. אני מרגישה בה רע מצד אחד או שאולי פחדנות וכניעה לכל מה שקרה בעבר והתוצאה היא רע ואטימות נוראית לסביבה שלה כולל בנה. זה מה שאני רואה בדמות גם אם לא יודעים מהי היא ידעה ומה לא.

אני דווקא חושבת שהיא לא ידעה

בפרק END GAME כשכביכול סמנתה חוזרת טינה שואלת את מאלדר אם זאת באמת סמנתה. אם הייתה יודעת משהו היא לא הייתה שואלת את זה. מלבד להסתיר ממנו את זהות אביו האמיתי אני לא חושבת שהיה עוד מידע שהיא הסתירה. יכול להיות שהיו לה השערות משל עצמה או חלקיקי מידע אבל לא מעבר, לא משהו שיכל לתת מענה אמיתי למה שמאלדר חיפש.

1Shir

New member
כשחושבים על זה

איך הם ידעו בביטחון מי האבא? הם עשו בדיקת אבהות? ואני מאז ומתמיד בשאלה השם ביל מאלדר ידע על כך או חשד..

randomalit

New member
מה גם שספנדר (ג'פרי)

מציג את עצמו כאחיו למחצה של מאלדר ב-The Truth.

יכול להיות שהם ידעו בבטחון ויכול להיות שלא

אני התכוונתי שאנחנו לא יכולים לדעת עד כמה הם ידעו או יותר נכון איך הם ידעו זאת בוודאות. הרי אני בספק אם טינה הלכה לעשות לפוקס בדיקות דם לבדיקת אבהות .

randomalit

New member
ןאגב, רגעים לפני מותו

ביל התחיל לספר הרבה ממה שידע ואני די בטוחה שאם קרייצק לא היה מפריע, הוא היה מספר יותר.

Gilliana

New member
אני אף פעם לא סימפטתי אותה

אגב, את לא שואלת ברצינות "איזה שבץ", נכון? ובחזרה לעניין טינה - לדעתי מדובר באשה מאד אנוכית, כל מעשיה העידו על כך, כולל ההתאבדות.

1Shir

New member
אני מעולם לא שפטתי אותה

תמיד קיבלתי את הרושם שהיא היתה די פאסיבית בכל העסק. בדומה לעינת, אם כבר מישהו עורר בי כעס, זה אבא של מולדר, שהיה יותר מעורב ויוזם. אני לא יודעת עד כמה היא באמת ידעה ממה שהיה, נראה לי שגם היא היתה קורבן חסר אונים. בנוגע לרומן עם המעשן - לא שופטת על דברים כאלה. אפשר לחשוב עם איזה טיפוסים אני מסתבכת
(טפו טפו טפו בינתיים אין לי ילד מאף אחד מהם) חוץ מזה, כלפיה המעשן היה הכי בסדר יחסית, הוא דאג להשאיר אותה בחיים אם אני לא טועה, בתחילת עונה 4 ?

FeLL67

New member
לא מחבבת אותה בלשון המעטה

אגואיסטית. ומעצבנת אותי על המסך [זה סתם פרט שולי
] הייתי אומרת שהיא מרוכזת בעצמה ובכאס שלה וזכרונות עבר, היא יכלה להתאמץ קצת יותר בשביל מאלדר שקרע את התחת והקדיש לזה את החיים שלו.

Julia307

New member
אישה מעצבנת

מצד שני אפשר להבין את בעיותיו של מאלדר או יותר נכון התנזרותו מחברתן של נשים, כשרואים את מערכת היחסים שלו עם אמו

למעלה