מה דעתכם על יהשוע ליבוביץ?

מה דעתכם על יהשוע ליבוביץ?

שלום לכולם.
אני ניתקלתי לפני לא מעט זמן בדמות שלו, והוא בעניי אדם מרתק ומיוחד אני הייתי רוצה לשאול אותכם מה דעתכם עליו בתור הוגה דעות? האם הייתם מחשבים אותו לפילסוף טוב? כי אני יודע שהוא רב תחומי, והתעסק גם במגוון רחב של מדעים וגם היה מתעסק בהלכה והיה בעל שליטה פנטסטית בזה, אז השאלה שלי היא בעצם מה הייתה השפעה שלו? מבחינה הפילוסופית אך לא רק? האם הדעות שלו בעניכם היו קציונות מדי? כי אני יודע שהוא יצא גם נגד רבנים שנחשבו בתקפתו לגדולי עולם, כדוגמת הרבי מלוואטש שהוא מתקיף אותו בחריפות, וגם השקפת עולמו השנויה במחלקות גם בענעני דת אך גם בפולטיקה שגרמו להתנגדות רבה אך לא נראה שזה הפריע לו במיוחד, אלה דירבן אותו יותר להמשיך ובעני הוא אדם אמיץ.

שהיה דיון פורה ומהנה ושהיה לכם ויום נהדר בברכה נתנאל.

u r i el

New member
קוראים לו ישעיהו. לא יהשוע.

הוא מרתק ומיוחד, הוא רב תחומי, התעסק במגוון רב של מדעים והייתה לו השפעה רבה על הציבור הישראלי. היו לו גם דעות קיצוניות ובענייני דת ופוליטיקה ( כמו גם בעניינים אחרים ) היה ( ועדיין ) שנוי במחלוקת.

יותר משהיה הוגה דעות היה בעל דעה והיטיב להביע את דעתו בכתב ובע"פ. אפשר לומר שרוב הגותו הינה העצמת אספקטים מהגותם של אחרים. אי אפשר לומר שהוא התעסק בהלכה ואי אפשר לומר שהייתה לו בה שליטה פנטסטית, אם כי היו לו דעות וידיעות גם בתחום זה, כמו גם בתחומים אחרים.

אין ספק שהיה אדם אמיץ מבחינת השמעת דעותיו.

אין קיצורי דרך. כדי להכיר אותו חובה לקרוא אותו ולשמוע אותו וחלק נכבד ביותר מכל אלה תמצא באתר לייבוביץ. תרשם ותתחיל במלאכה.

כן אני יודע סליחה על השגאיה.

בקשר לשליטה בהלכה, זה מה שמעתי באחת התוכניות של יורם שפטל אז די סמכתי עליו שהוא לא מחרטט, אז חידשתה לי האמת, וגם אני הייתי רוצה לשאול ד כמה בשלטה שלו במדעים יחסית לתקופתו הייתה גדולה? כי אני מבין שהוא לא היה מהפכן בתחום הזה אבל היו לו 8 דקטורטים או ידע ברמה הזה ככה לפחות שמעתי, אשמח אם אתה תיפסול או תאשר את זה.

ועוד דבר תודה רבה על העזרה

ואני יכנס לאתר עד עכשיו אני שומע הרצאות או כל מיני קטעי ואדיו מתפלא מאדם הזה מאוד מאוד, בן אדם מעניין.

u r i el

New member
הגיאוגראפיה.

שמעת פעם על המושג הזה ? משמעו "שבחי צדיקים" ועניינו לספר אודות הצדיק סיפורי ניסים ונפלאות כדי להאדיר את שמו.

ככל שאני יודע היו לליבוביץ 2 דוקטורטים פורמאליים, בכימיה וברפואה. אין צורך לקבל תעודת דוקטור כדי להיות ידען ומבין עניין ומאידך לא חסרים בעלי תארים שלמעשה הם ריקים כצמיג מנוקב. ל' לימד באוניברסיטה בתחומי הכימיה והפילוסופיה ובא במגע עם בכירים ומדופלמים ממנו מבחינה פורמאלית, דבר את שפתם המיקצועית והביע דעה עניינית ביותר בתחומים רבים ובפורומים בכירים ביותר. על עצמו הוא מעיד "בענווה" רבה שכאשר הוא מגיע לספריה הלאומית בירושלים הוא מסוגל לשלוף מכל מדף שהוא ספר ולעיין בו מבלי שהדברים זרים לו ( זה לא ציטוט מדוייק, כמובן ).

מדהים!! , אני כולי התפלאות

אכן איש יקר וענק, הוא נשמע לי אדם נהדר גם לפי התאורים שלך וגם לפי מה שאני רואה ביוטיב, אבל אני מסכים איתך שזה לא חשוב כל העניין הלימוד הפרומלי, אבל תיודע שמעתי שיש לו 8 דוקטורטים אני הייתי מאוד מופתע לא יכלתי לאמין לזה, אבל כנראה שהוא היה יותר גדול מסתם עוד בעל תארים אלה משהוא אחר, זה מזכיר לי את אותו איטלקטאול עצום
בשם לאונרדו דה ונצי שהעיד על עצמו "שהוא חסר השכלה" והכל למד בעצמו ובאופן כללי בעני היה גאון עצום אולי הכי גאון שיש, אבל שוב אני אומר את זה בתור מעריץ ואחד שפשוט מחפש כל פיסת מידע עליו וקונה ספר מקיף על דה וינצי.
תודה על התשובה ועל הערה שהזכרת לי שתארים זה לא פרמטר לחכמה על כאלו שלמדו לבד או בכלל אז שהיה לך
&nbsp
יום טוב בברכה נתנאל.
.

למעלה