מה דעתכם על כך שהבן שלי אמר לי

נירה63

New member
מה דעתכם על כך שהבן שלי אמר לי

את אמא לא אוהבת אותי בכלל...מה????????שאלתי בתמיהה? אני , שאת כל כולי נותנת לך, אני לא אוהבת אותך? סליחהההההההה אמרתי. הוא שתק,לא דיבר. חטפתי קריזה ,והחלטתי שאני חייבת להרגע, אמרתי לו: כשתרצה אני כאן ואני מאוד רוצה לדבר על התחושה הזו שלך... אחרי 4 שעות,בהם צפה בטלויזיה, שיחק במחשב, אכל ואני יצאתי מדעתי...קרא לי: אמא, אני רוצה לדבר, נגשתי לחדרו ישבנו ודברתי איתו,יותר נכון הקשבתי, ושוב שאלתי: למה?? ומה הוא ענה לי, את לא אוהבת אותי מפני שהחלטת לא לתת לי מספיק כסף לטיול. האמת...רציתי להפוך עליו את החדר אבל...עצרתי את עצמי ואמרתי לו את מה שאני חושבת בעניני הכסף... זו חוצפה חשבתי לעצמי ויצאתי מהחדר שלו. נ.ב. אנחנו אמורים ליסוע לטיול בחודש אוגוסט ומעכשיו הוא תוכן לי את השכל, בתני לי כסף ותני לי כסף, לבזבוזים הוא רוצה. מה דעתכם על החוצפן הזה??????????

טוב אל תיקחי ללב

את יודעת בני נוער הם בני נוער וילידם הם ילדים. וככה זה בגילאים האלו. גמאני ככה.

הסבירי לו שאהבה לא נימדדת בכסף

שאלי אותו למה דווקא הכסף הוא מדד בעיניו לאהבה. ואני הייתי אומרת שאם עוד פעם הוא ידבר על כסף לטיול לא יהיה כסף ולא טיול (או כל "עונש" אחר שתוכלי לעמוד בו )

נירה63

New member
זה בדיוק מה שאמרתי:לא יהיה כסף לטיו

לטיול. ועם כל ההבנה לילדים היום, אני זוכרת שגם אני הייתי ילדה וגם אני לפעמים פתחתי פה גדול על הורי אבל...כשאמרו לי די מספיק זה היה די מספיק. טוב, נקטוה לטוב...הבוקר התחיל בעזרה לי מבלי שבקשתי וזה כבר מעודד להיום... שתהיה לכולם חופשה נעימה.

Breaking Wave

New member
מניפולציה זולה.

בן כמה הוא? מה שכן, אין לך מה להתרגש. זה ברור שהילד יודע מה את מרגישה כלפיו, וכמה מילה אחת "פשוטה" יכולה להכניע אימא. תני לו את הסכום שהתכוונת לתת מההתחלה - במידה והוא ממשיך לחפור תאיימי שהדבר היחיד שהוא יוכל לקנות עם הכסף שתיתני לו זה מסטיק עגול. חוץ מזה אני ממליצה לדבר איתו על הנושא. לא מגיע לך בתור אימא לקבל "מחמאות" כאלה, או לסבול את המניפולציות האלה. ובכלל צריך, לדעתי, להבהיר את נושא הכסף והשיקולים הכלכליים בבית. מעולם לא ביקשתי מהורי כסף, הם דאגו לתת לי אותו מרצונם וכפי יכולתם - ואני מאמינה שזה נובע משיתוף השיקולים הכלכליים בבית.

ב ר א ץ

New member
גבולות

לפי דעתי לבן שלך יש בעיה של גבולות. הוא צריך לדעת שאת מחליטה אם לתת לו כסף או לא וזה גם תלוי בהתנהגות שלו.

למעלה