מה דעתכם על לחם קימל?

בגלל שמשתמשים בקמחים קשים

במתכון זה אני ממליצה כעדיפות להכין לחמניות מכיוון שהן רכות יותר לאורך זמן ולא כמו הלחם שיוצא מעט דחוס יותר. המתכון קל מאוד והלחמניות יוצאות מאוד טעימות ובריאות.

נופר א

New member
שאלה:יש לי רק קמח רגיל וקמח מלא

איזה לחם /לחמניות אפשר להכין מקמח מלא? על האריזה של הקמח המלא יש מתכון אבל אני לא מכירה אותם.....ולא בא לי לנסות סתם, אז יש לך הצעה או רעיון?

מיכל, הכלל בקמחים היותר דחוסים כמו

קמח מלא זה תערובת של כמה קמחים שלא גורמים ללחם להיות דחוס. בכל אופן אם יש לך רק את הקמחים האלו אז תעשי 1/3 קמח מלא ו-2/3 קמח לבן ותוסיפי את הקימל או מה שאת רוצה בפנים.

נופר א

New member
תודה רבה ,הייתי רוצה להוסיף איזה

ליקר טעים........
על האריזה של הקמח המלא היה כתוב לעשות רק עם קמח מלא, טוב שלא עשיתי.

קישלורן

New member
קצת נוסטלגיה מהילדות -

בזמנו כשהיינו הולכים למכולת אוי ואבוי למי שהביא בטעות לחם קימל. זו היתה פשלה נוראה והיינו דואגים לכך שהפשלן יבין
. כיום, לא יוצא לי לאכול לחם קימל אבל אני מוכנה לטרוף אם יש בסביבה . . .

קישלורן

New member
לגבי הקמח המלא -

אם זכרוני אינו מטעה אותי (והוא מטעה אותי בזמן האחרון) נדמה לי ש-2/3 קמח מלא גם יהיה בסדר. לו היה מדובר בקמח שיפון הייתי עושה הרבה פחות (1/3). אבל תעשי ניסוי ותתחילי בפחות, שלא תאשימי אותי . . . ואח"כ תני מתכון - אני גם מחפשת משהו טוב מקמח מלא. אני זוכרת שעשיתי לחם סילאן וצימוקים שיצא טעים.

wan

New member
לחם שיפון רוסי חמוץ-עם קימל מתכון

מומלץ. למרות אורך המתכון ,יש לקוראו להבין מה קורה. אך הפרוצדורה פשוטה. בהצלחה לחם שיפון רוסי חמוץJ - קלי קלות לככר ענקית אובלית. או 3 ככרות קטנות. מצרכים לסטארטר- 250 מ"ל מים מהברז 1 כף שמרים יבשים 40 גר' קמח לחם 185 גר' קמח שיפון כהה 2 כפות זרעוני קימל (כרוויה) בצק: להשתמש בכל הסטארטר שהוכן יום קודם. 200 מ"ל מי ברז רגילים. 2 כפיות סוכר 2.5 כפיות מלח (שתיים וחצי כפיות) 650 גר' קמח לחם. +קמח לקימוח ולישה. הכנת סטארטר: לערבב מים + שמרים. להשאיר לתסיסה. עד שפורח כמו פיטריה . או רק תוסס כמו קצף. לערבב קמח שיפון +קמח לחם+ וזרעוני קימל יחד. להוסיף לקמח את תערובת השמרים. מקבלים תערובת כמו פודינג. לכסות קערה בניילון ולתת לזה לעמוד לילה(אני מכינה סטארטאר יום קודם בצהריים- ומכינה למחרת ) בצק- הכנה- לערבב את הסטארטר המוכן. לתוכו להוסיף- מים+סוכר+מלח+וקמח לחם. ללוש לבצק רך ונעים כ- -10 12 דקות רצוף. (נהדר לשרירי הזרועות) ליצור כדור, לשמן. להכניס לשקית זיפ- לוק לא סגור לחלוטין להשאיר פתח לקצת אויר . או לקערה משומנת מכוסה בניילון מעל לא אטום לחלוטין.. ולהשאיר להתפחה. עד הכפלת נפח יפה. אחרי התפחה ראשונה. להוציא אויר ולשטח את הבצק בעדינות . לעצב לצורה הרצויה. לצורה עגולה או אובלית. לקמח את הככרות או הככר היטב מכל הכיוונים. להניח להתפחה על תבנית עם נייר אפיה שעליו פיזרנו קמח תירס או קמח מלא. להשאיר להתפחה על המגש. מכוסה בשקית ניילון ענקית .שתכיל את כל התבנית.(שקית אשפה למשל) אחרי ההתפחה.(רצוי התפחה ארוכה וממושכת- אני מתפיחה בחדר מאד קר וממוזג- מה שמבטיח מרקם וטעם לא מהעולם הזה) לפחות שעה התפחה אטית. לחתוך מס' חתכים מעל . אם הככר אובלית, לחתוך בסכין יפנית חדה חתכים אלכסוניים. להבריש את הככר בחלבון של ביצה. לפזר מעל עוד גרגרי קימל אם רוצים. או קמח מלא שיש בו גרגרים. ככר עגולה לא חייבים לחרוץ. אבל אם רוצים אפשר לחרוץ X באמצע. לאפות בתנור שחומם מראש( אני אופה בטורבו )ל- 175 מעלות. להכניס תבנית לחם. לצקת כוס מים לקרקעית התנור. ולסגור מיד. לחזור על הפעולה פעמיים בהפרש של 10 דקות. לאפות שעה בדיוק. או פחות אם זה כבר נשמע חלול. מתקבלות 3 ככרות קטנות. או שתיים בינוניות או ככר אחת ענקית. עם קרםת עבה. ובטעם חמוץ . הערות: אפשר במקום חלבון לאפיה להכין גלאז ממים וקורנפלור. 125 מ"ל מים 2 כפיות קורנפלור. לערבב ,לבשל עד רתיחה עדינה. והסמכה קלה. ***להבריש את הככר .10 דקות לפני תום האפיה **אני מעדיפה ככר אחת ענקית. שאפשר יהיה לפרוס פרוסות ארוכות כמו במסעדות סנדויץ'. ** לפעמים אני מוסיפה לסטארטאר בתהליך הראשון – 2 כפות של גרגרי שיפון גרוס שמיועד לדייסת שיפון. יש בחנויות טבע אולי. אך לא חובה. זה פשוט מוסיף מרקם גרגרי נוסף ללחם. ואם מוסיפים את השיפון הגרוס – יש להוסיף לסטארטר- עוד 125 מ"ל מים. ** בהכנת הבלילה לסטארטאר אם כמות המים שנתנה לא יוצרת תערובת כמו פודינג והיא כבדה מדי אפשר להוסיף עוד מים.כי ממילא אם צריך והבצק דביר , אפשר להוסיף קמח בלישה. *** אם ממש לא רוצים לחכות יום אפשר להכין את הסטארטאר ואחרי 3 שעות להמשיך . יצא פחות חמוץ. ** לגבי הקמח- לשים לב שיש שני סוגי קמח שיפון- בהיר וכהה. ** לגבי זמני התפחה- בכוונה לא ממש רשמתי- מכיוון שבחורף ובקיץ זה שונה. לכן, יש לשים לב למזג האויר, או לעונה.בה אנחנו מכינים לחם, כל לחם. אצלי חם ולח כל השנה, לכן אני נוהגת להתפיח בחדר ממוזג, על מנת לאפשר התפתחות אטית ובריאה לבצק. ** לפעמים הבצק נכנס למקרר שיתפח לו שם בנחת בשקית זיפ לוק. Jנראה מסובך אבל ממש לא. רק כתוב מפורט. Jודבר ראשון שאני עושה אחרי שהלחם טיפה קר. זה לפרוס פרוסה עבה ממנו עם חמאה מלוחה. Jומברכת את אלוהים על הדברים הקטנים, והטובים האלה שיש לנו בחיים. Jמי צריך יותר? Jבהצלחה. מקור:WAN

נירהמ1

New member
וואו - לחם שיפון - הלחם שהכי ../images/Emo3.gif

הכי אהוב עלי. תודה רבה על המתכון,

effyba

New member
שאלה ל-WAN בקשר לסטארטר:

האם להשאירו בטמפרטורת החדר או להחזיק בקירור?? אני רצה להכין היום. ת-ו-ד-ה!!!!!!!!!

wan

New member
סטארטר תמיד בחוץ-לילה בחוץ

תלוי במתכון זה משתנה מאחד למשנהו. במקרה זה,לילה אחד. בהצלחה.

למעלה