מה דעתכם על ליווי להגשת מועמדות לדוקטורט בארה"ב?

צביק80

New member
מה דעתכם על ליווי להגשת מועמדות לדוקטורט בארה"ב?


שלום לכולם!
לאחרונה התחלנו (אשתי ואני) להניע תהליך הגשת מועמדות ללימודי דוקטורט בארה"ב בתחום מדעי החברה/ על הדרך נחשפנו לעניין הליווי להגשת מועמדות.

אשמח לשמוע תובנות מנסיונכם עניין הליווי (ספציפית במכון "ידע פלוס", אבל לא מוגבל אליהם כמובן): האם לדעתכם מצדיק את ההשקה הכספית המשמעותית? (בסביבות 7000 שח)

כל מידע מהמנוסים, יתקבלו בהמון תודה!
צביקה
 

אור302

New member
בזבוז כסף וזמן.

כולנו פה השלמנו את התהליך בלא ליווי, חלקנו אפילו בלא סיוע של הפורום הזה, שהוא הליווי הכי מוסמך ומיודע שנתן למצוא כיום. התהליך עצמו הוא מייגע אבל פשוט למדי וחוזר על עצמו במוסדות השונים. גם יש לכם די זמן ללמוד אותו מן היסוד. כמו כן, חשוב מאוד שאתם תהיו מעורבים אישית עד הצוואר בכל שלב בתהליך הזה כדי שתוכלו לבחור מה שמתאים לכם, באמת שזה לא סיפור. אני זוכר איך האפליקיישן הראשון לקח לי שעה למלא באינטרנט, ואת האחרון אולי חמש דקות. הליווי המקצועי מתאים יותר למועמדים לתואר ראשון אבל אתם בוגרי תואר, יש לכם יכולות מחקר ומילוי טפסים משלכם.
 

צביק80

New member
יכול להיות שלא הבנתי?

אני מדבר על תהליך כתיבת הבקשה, המכתב האישי וכל זה.
קשה לי להאמין שזה פיס אוף קייק? או שאולי...?
 
יש מספיק מידע זמין באינטרנט וגם כאן בהיסטוריה של הפורום

נתנו לא מעט טיפים בנידון. תעשו חיפוש עם המילים SOP או "הצהרת כוונות" או "מכתב כוונה" וגם "פנייה למנחים" (חלק מהעקרונות דומים)
אם אתם מסוגלים לעשות דוקטורט אני בטוח שתוכלו לעמוד במשימה של כתיבת מכתב משכנע גם בלי חברה, וזה יהיה יותר אישי ומוצלח מכל מיני תבניות סטנדרטיות שחברות כאלו עשויות להציע. כמו שאמר אור: תשמרו את הכסף שלכם. תצטרכו אותו כדי להתקיים כסטודנטים בארה"ב.
 

אור302

New member
אפשר להתגבר על זה.

חשוב על הנזקים שחברה כזו יכולה לגרום לך: מה הם יודעים על התחום שלך? על ההתמחות שלך? יש להם איזה "עט להשכיר" שיש לו איזה שטאנץ והוא מנסה להפיל את זה עליך וכך זה גם ייראה. אתה כן צריך איזה עורך לשוני מקצועי אבל כאלה יש בלי סוף ובזול. יש לך גם כמובן את הממליצים שלך שיוכלו לכוון אותך. הכי חשוב: תתחיל לחפש באינטרנט חומרים רלוונטיים, תקבל דוגמאות בלי סוף ותתחיל לגבש את המודל שלך ששואב את הטוב מכל העולמות. כפי שקיפי יעץ למטה, חפש: statement of purpose social science
חפש ישראלים הלומדים את התחום בחו"ל, שלח אימייל והם יוכלו אולי להעביר לך חומרים ולכוון אותך.
&nbsp
על איזה מכתב אישי אתה מדבר? למיטב זיכרוני יש רק הצהרת כוונות אקדמיות.
 

d a p h n a

New member
חבל על זה. זה תהליך שמאוד קשור לנושא הספציפי שלך

ולנסיון הספציפי שלך, ועדיף להתייעץ עם אנשים שעברו את זה ולקרוא חומרים שיש באינטרנט מאשר לשלם סכומי עתק למישהו שלא בהכרח מבין מה אתה עושה.
&nbsp
וגם אם כן רוצים תמיכה, לפחות נכון ללפני כמה שנים היה את המרכז של "קרן חינוך ישראל ארה"ב", שבו מנוי עלה כמה מאות שקלים ואפשר גישה לתכניות שלהם, כולל פגישת ייעוץ, למשך שנתיים. זה כלל בין היתר גם כל מיני הרצאות וימי עיון על כתיבת personal statement. לא בטוחה עד כמה זה בפועל התברר כמועיל, אבל זה לפחות יותר זול.
 

corrigenda

New member
כמה מהיועצים שלהם התקבלו בהצלחה לדוקטורטים בארה"ב?

כתיבת application מוצלח זה ממש לא פיס אוף קייק ודורש מחקר רציני והשקעה. אבל ידע פלוס אינם מומחים בדבר, כי בשלב הזה בסולם האקדמי התחומים שלנו נישתיים מאוד וכל אחד דורש דגשים אחרים. ולכך צריך להוסיף שהמסמכים צריכים להדגיש ולשקף את החוזק שלך בתור מועמד ואת ההתאמה המושלמת בינך לכל מחלקה, ואת זה הם לא יעשו עבורך.

מסכים עם אור שהיעוץ הרלוונטי היחיד הוא עריכה לשונית אם אתה מרגיש שאתה זקוק לכך.
 

WhiskyPriest

New member
נראה מעניין, אבל עדיין - לא

בניגוד לאתרים אחרים זה נראה כמו מוסד פעיל שאפילו לא משתמש בתמונות סטוק.
אני רוצה להאמין שיש שם אנשים מנוסים. אבל אתם יותר מנוסים בכתיבת הסיפור שלכם והרעיון של שימוש בשירות מקצועי מעבר לליטוש האנגלית נראה לי זר ומוזר. אם אתם מעוניינים בפוליש לכתיבה, תשכרו עורך דרך אגודה מקצועית של עורכים אקדמים.
כמו זה:http://sfep.org.uk/directory/
זה לא יעלה 7000 שקל, סכום מופרך לחלוטין שמבוסס על חוסר הביטחון של מועמדים.
בהצלחה
 

ANZ1

New member
משלב מסוים אדם צריך להיות עצמאי

בכיתה יא תלמידים עושים קופי פייסט מווקיפדיה,
בתואר ראשון ממחקרים אקדמאים, בתואר שני לוקחים כמה מחקרים מערבבים אותם ומשנים את הטקסט.
מתישהוא הגיע הזמן להתחיל לכתוב באמת ולא להעתיק מאחרים, דוקטורט זה זמן טוב להתחיל.
אפשר לראות מה אנשם אחרים כתבו, אפשר להתיעץ עם אחרים, אפשר לתת לאנשים אחרים לעשות הגהה, אבל נראה לי נכון שאתה תכתוב אתה מה שאתה צריך לכתוב.
 

idohatam

New member
באיזה תחום אתה שיכלת לקחת כמה מחקרים לערבב לשנות את הטקסט

ולקבל תואר שני?!
 

Gidi Shemer

New member
מילא זה

למה אף אחד לא סיפר לי שזה מה שצריך לעשות בשביל לקבל תואר שני? סתם עבדתי קשה על הכתיבה?
 

Boston Guy

New member
מומלץ לבחור מוסכניק שהוכיח על האוטו של עצמו שהוא יודע לתקן

הצצתי באתר האינטרנט של החברה שעליה דיברת - והם לא מציינים שם למי מהצוות יש דוקטורט מאוניברסיטה בארה"ב.
הם מנפנפים ב"תעודות" של גברת אחת שעובדת שם - שיש לה תואר שני בחינוך.
רק לצורך הפרופורציה - תואר שני בחינוך הוא דרישת קדם כדי להתקבל בתור מורה בבית ספר יסודי בעיירה שבה אני גר בארה"ב.
ב 12 השנים שבהן יש לי ילדים כאן במערכת החינוך המקומית למדתי שכאן בחורה שרוצה קריירה בתחום החינוך היסודי מתחילה לעבוד בגיל 22 או 23 - אחרי שהיא סיימה את התואר השני בחינוך באוניברסיטה ואת הסטאג'.
 

אור302

New member
אמת, אבל בל נגזים בחשיבות התואר השני בהוראה.

אני מכיר את הנושא רק דרך התואר שאשתי עשתה. זה אינו תואר מחקרי, ניתן גם לגמור אותו בשנה אינטנסיבית ולא נראה לי שהוא עולה בהרבה, אם בכלל, על מה שבארץ נקרא תעודת הוראה. נזכור גם כי כמו הרבה תארים זה לא תואר שני אלא תואר נוסף לבעלי תואר ראשון בתחומים שונים שאינם חינוך. בעצם, עכשיו כשחושבים על זה, מדוע עושים בארץ תעודת הוראה? הרי אם יש תואר ראשון, כל לימוד נוסף יכול להיחשב לתואר שני, למה לא לארגן את זה כתואר שני וכך לרומם את הדימוי של המורה? כך זה בארה"ב.
 
למעלה